Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Eğitim
 

Karne notlarını değerlendirmek

Karne notlarını değerlendirmek
 

Karne notlarını değerlendirmek


Sistem ne kadar iyi ve düzenli olursa olsun her zaman zayıf alan öğrenci olacaktır.Unutulmaması gereken her çocuğun başarılı olacak alanı vardır.Bu bilinmeli ve başarılı olacağı alana daha fazla yönelmek gerekir.Bizim velilerimiz başarılı öğrenci kavramıı matematik ve fen ağırlıklı görmektedir.Sanata yönelen dersler hafife alınmakta bunlar düzeltilmeli .

  Temel bilgileri çocuklarımıza verip çocuğun meslek seçimini kendisinin sağlıklı bir şekilde yapması sağlanmalıdır.Karne notunu öncelikle iyi notları överek değerlendirmelidir.Notlardaher şeyin not olmadığını unutmayalım.Zayıf olan ders notu "Bu derse biraz daha çalış"  Anlamını çıkarmalıyız.

  Çocuklarımızı sadece notları ile  değerlendirmek çocuğun başarısız olmasına neden olur.Çocuklarımıza nerede,hangi derse çalışırken daha mutlu olduğunu sormalıyız.Amerkika'da yapılan araştırmada öğrencileri başarılı ve iletişimi iyi olanlar ile başarılı iletişimi iyi  olmayan öğrenciler  on yıl boyunca incelenip iletişimi iyi olanların 2500 doların üzerinde maaş alarak mutlu bir şekilde oldukları görülmüş.Yani notun dışında öğrencilerin beklentileri,mutlu olup olmadıkları bilinmelidir.

  Yapılan araştırmalarda gençlerin 280 dak. bilgisayar başında her gün ortalama zaman geçirmektedir.Yapılan incelemeler sanal ortamın gençlere yüzeysel bilgi verildiği derinlemesine bilgiden uzaklaştırdığı iddalarıda var.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..