Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '10

 
Kategori
Eğitim
 

KARNE VE VELİLERİN YAPMASI GEREKENLER

KARNE VE VELİLERİN YAPMASI GEREKENLER
 

karne zamanı nihayet geldi çalışan ve çalışmayanın ayrılması belirlenmesi,farklırının veüstünlüklerin belirgienleştiği bir zaman .Öğrencilerimiz kendi eksiklerinden öte ailelerinin eksikliklerinide bu karne notları ile belirgin hale getirmektedir.

Velilerimiz tüm gayret ve çabayı gösterdiklerini ama sonuç alamadıklarını söylediklerinde gösterdikleri çaba ve yol yöntem içerisinde hataların olduğunu bu hataları düzeltme yollarını aramaları gerekmektedir.Velinin ne yapsam olmuyor açıklaması güvenilir bir açıklama değildir.

UZEM'ın raporlarına göre sınav zamanı,sbs veya öss zamanı intahar oranlarında 2-3 kat artış oluyor.velilerin çocukların her alanda başarılı olmalarını beklememeleri tavsiye ediliyor.İntaharlarda kızlarda daha fazla olduğu görülüyor.

Çocuklarınızın sosyal veduygusal zekası EQ ve zihinsel zekası IQ aldığı eğitim ve koşullarla bağlantılıdır.Bu önemi bilerek hareket edilmelisdir.Okulda öğrenilecek bilgi,beceri ve tutum ailede pekiştirilmedir.Okul aile işbirliği sağlanmalıdır.

Karnelerde çocuklarınızın düşük not alması durumunda arkadaşları ile kıyaslama durumuna girmeyin.Unutmayın öğrenciler ve koşulları farklıdır.Bize düşen çocuğumuzun potansiyelini arttırmaktır.Karnede potansiyel göstergesi konumundadır.Aslında karne ne kadar gerçekçi ise o kadar yararlıdır.Öğrencininn durumunu öğrenmesi,potansiyelini bilmesi ,artı ve eksilerini bilerek eksileri düzeltmesi ,yol ve yöntemleri uygulayarak eksiklerini tamamlaması karnenin amacına ulaşmasını sağlayacaktır.

Çocuklar karne tatilinde kitaptan ve defterden uzaklaşmadan okuması gereken kitapları vebitirmesi gereken ders tekraraları ve testleri bilerek yaz tatilinde çalışmalarını yapmalıdır.

Başarısız öğrencilerin karne notları aynı zamanda velilerin notlarıdır.başarılı öğrencilerin notlarıda velilerin notlarıdır.Nerelerde eksikler varsa tatilde kapatmaya çalışılmalıdır.gerekirse bir hocadan zayıf olan ders için tatilde eksikler kapatılmalıdır.

Başarısız olan öğrenci çoğunlukla çalışma yöntemini bilmemektedir.Çalışma yol ve yöntemi,ders programı tarzı,ders çalışma ortamı öğrenilerek çalışma şeklindeki eksiklikler düzeltilmelidir.Aynı hatalarla sonraki yılın ders çalışma şekli ve yöntemi yapılmamalıdır.

Sorun zamanında çözülmezsse üst üste sorunlar birikerek yığınlar hlinde içinden çıkılmaz bır ortam oluşturur.Sorunların nedenleri ve çözüm yolları üzerinde durulmalıdır.Karşı tarafta hata ararken nedenleri sağlayıp sağlamadığımızı nerelerde eksikliklerin olduğunu öğrenerek çözüm yoluna gidilmelidir.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..