Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '15

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Karneler verildi ama, esas mesele, bundan sonrası. Psikolg'dan tavsiyeler var.

Karneler verildi ama, esas mesele, bundan sonrası. Psikolg'dan tavsiyeler var.
 

Karneler,karneler, karneler...


Eveeeett. Okullar nihayet kapandı. Karnelerin sevinci,  bütün yurtta aynı anda her yeri kapladı. Her ailede, bir eskinin bitmesi gibi bir hoşluk içinde. Geleceğe dair düşünceler zinciri peşindeki aileler, yeni çıkışlar aramakta.

Siyasi alanda  bile bir rahatlama var yurdum insanında Üzerinden yük kalkmış gibi. Ama, gözlerini dört açaraktan. Bir daha sırtlara vurulmak istenen angaryalar, eski Osmanlı dayatmaları olmasın diye elinin tersiyle şimdikileri sildiler iktidardan. Geleceğe minnetle bakıyor aileler. En büyük sevdaları ve gelecekleri olan aileler bu gün, her günkünden daha mutlular.

Karneler karneler. Kimi üzgün tabi.

İyi de, bundan sonta iş bitti mi? Bundan sonrası da var. En yetkili uzmanlardan psikolojik danışman Elçin Algın’a sorduk. “Bundan sonra ne olur?” Diyerekten. Kırmadı bizi anlattı. Biz de not aldık: Şöyle diyor:

“Karne bir sonuçtur bu sonuç karşısında anne babalara tavsiyem çocuklarımıza karşı hassas davranmaları olacaktır. Öğrencileri karne, not ve ders bakımından tenkit etmemek ve en önemlisi onları başkalarıyla kıyaslamamak gerekir. Tenkit ve kıyaslama başarıyı pekiştirmez tam tersi gözle görülür derecede başarısızlıklara yol açar. Zayıf notlar başarısızlık göstergesi değildir. motive edici cümle ve davranışlarla kolayca giderilebilir. çocuğumuz örneğin matematik dersinde iyi olmayabilir. bu onun Zeka seviyesinin aşağıda olduğunu göstermez. Önemli olan çocuklarımızın yeteneklerini doğru tespit edebilmek ve onları başarılı olacakları alanlara yönlendirebilmektir. 

Yorucu geçen bir yılın ardından tatile girdiğimize göre çocuğumuz bol bol sportif aktivitelerle uğraşmalı, teknolojik aletlerin yanı sıra sanat bilim spor dallarına yönlendirilmelidir. Bunu yaparken de baskıdan ve aşağılayıcı kelimelerden uzak durulmalıdır.

Unutmayın! Doğru yönlendirmeler çocuklarımızın hayatında yeni kapılar açar. Kendi ayakları üzerinde durabilen yeterli özgüvene sahip bireyler ancak şiddet, baskı , sert üslup ve yanlış tavırlardan uzak durularak oluşturulabilir.

Çocuklarımıza olan sevgimizi onların üzerinde baskı kurarak değil doğru yer ve zamanda göstermeliyiz. Doğru iletişim her problemin üstesinden gelecektir. Mutlu tatiller geçirmeniz dileğimle..”

Biz de mutlu tatiller diliyoruruz.

TÜRK BİRLİĞİ OKUL MÜDÜR AFFANEROL ARİF, İİYİ BİR FİNAL VERDİ KONUŞMASIYLE

 

PSİKOLOG DANIŞMAN ELÇİN ALGIN: " KARNE ÖNEMLİ AMA, ONDAN ÖNEMLİ, KARNE SONRASI" DİYOR.

BU SEZON  MİNİKLER OKULLARINDAN  KARNELER ALIP, ARA VERDİLER. KONUŞMALAR İÇTENDİ.

KARNE HEYECANINI, VELİLER, DAHA ÇOK HİSSETTİ.

OKUL MÜDÜR AFFAN BEY, KARNE ALAN ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE, DUYGULU BİR KONUŞMA YAPTI.

 VELİLERİN KARNE SEVİNCİ

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..