Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
3796
 

Karnıbahar mücveri

Karnıbahar mücveri
 

www.agro-chem.com


Karnıbahar nedense çoğu insanın sevmediği bir sebzedir. Biz, ailecek çok severiz, değişik şekillerde de pişiririz. Bunlardan en az bilinenini tarif edeceğim sizlere, mücverini...

1 tane orta boy karnıbahar
2 tane yumurta
1 su bardağı dolusu, kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanın yeşil yaprakları
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 er çay kaşığı karabiber, kimyon ve karbonat

Aslında benim tercihim maydanoz yerine taze nane, ya da taze fesleğendir. Kabak mücverinde de daha güzel sonuç verir kokulu otlar. Bulursanız, maydanoz yerine, taze naneyi tercih edin derim.

Yapılışı ;

Karnıbaharı iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Çok fazla karıştırır, ya da karıştırıp bekletirseniz, yumurtalar özelliklerini yitirip, sulanırlar. Bu yüzden kızartmadan hemen önce yapmalısınız karıştırma işini.

Kızgın yağa kaşık kaşık dökerek kızartın ve havlu kağıdın üzerine çıkarıp, fazla yağının alınmasını sağlayın. Daha sonra da, makarna, ya da pilav eşliğinde servis edin. Özellikle cacıkla yemenizi öneririm.

Afiyet olsun...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bizim evde hiç yenmez. O güzel tarifi bekliyorum...Sevgilerimle...

moonlight1 
 13.01.2008 0:45
Cevap :
Karnıbahar yenmeyen bir ev? İnanamıyorum! Ben daha yıkarken yemeye başlarım:) Sevgiler...  13.01.2008 23:24
 

Bayılırım karnabahara ama bu tarifi bilmiyordum,en kısa zamanda deneyeceğim.

shalimar 
 08.01.2008 18:28
Cevap :
Blogu mutfağa çevirmemek için yemek tarifi vermekten kaçınmıştım bunca zamandır:) Ama, ilgi görünce devam etmek istedim. Çok çok daha güzel bir karnıbahar tarifi vereceğim, umarım onu da beğenirsiniz. Sevgiler...  08.01.2008 22:16
 

Merhabalar, bu tür kızartmalarda hiç reyhan otunu kullandınız mı? selamlar.

Ezgi Umut 
 08.01.2008 11:56
Cevap :
Yazımda fesleğini ve naneyi tercih ettiğimi yazmıştım zaten. Reyhan ile fesleğinin sadece rengi farklı diye biliyorum. Akdeniz'de genellikle fesleğen yetişiyor. Sevgiler, ilginize teşekkürler...  08.01.2008 12:41
 

Kişilik itibariyle stenotip olmadığım için her telden çalarken yemek tariflerinde de hep değişik olanblar ilgimi çeker.bu yüzden şimdi de mercimek dondurmandan geldim karnabahar mücverine .Mücver denilince hep kabak gelir ya akla neden olmasın .Ben bu tarifi tesadüfen keşfettim onayladığın için saol.Karnabahar kızartacaktım ,haşlarken eritmişim.Atacak değilim ya yapıverdim yumurta ve un ilavesiyle bir mücver.üzerine de sarmısaklı yoğurt .Yerken bu ne diye sorana karnıbahar yerine mücver dedim .İyiki adını koydun .Ellerine sağlık.

ütopik 
 08.01.2008 11:19
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 261
Toplam yorum
: 2348
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 2112
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster