Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karnım acıktı Osmanlı Böreği

Karnım acıktı Osmanlı Böreği
 

resim Sabah.com.tr den.


Geldik Ramazan Ayı'nın 22'sine. Bayağı geçmiş canıım. Şuanda karnımda ziller çalarken sizlere bu kelimeleri döküyorum. Aman üzerinize sıçramasınlar :)) İşe veremiyorum kendimi kafam olmuş bi dünya kadar. Aklıma getirmemeye çalışıyorum ama elden ne gelir. Pek yemek yapmayı sevmem ama çok güzel yemek yerim. Ah ah şimdi olsa da yesek değil mi ? Ağzınızın suları akmaya başladı sanırım. Benim başladı da . . .


Osmanlı Böreği
MALZEMELER60 gr. Yağ
1 su bardağı Süt
3 yufka
1 yumurta sarısı

İçi için:
20 gr. Yağ
1 orta boy soğan
250 gr. yağsız kıyma
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1/2 demet maydanoz
Yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

HAZIRLANIŞI

Tavaya yağ’ı alıp eritelim. Çamfıstıklarını ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanı ve kıymayı katıp, kıymanın suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Kıyılmış maydanozu, kuşüzümlerini, tuzu, baharatları ilave edip ateşten alalım. Yufkaları üst üste sererek yarıdan keselim. Yarım daire şeklindeki yufka parçasının üzerine fırça ile Süt ve eritilmiş Yağ’ı sürüp ikinci yufka parçasını serelim. Tekrar Süt ve Yağ sürerek kıymalı harcın yarısını yayalım. En üste üçüncü yufka parçasını serip tekrar Yağ ve Süt sürelim. Yufkaların yan kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirerek hemen fırından çıkaralım. Ilıyınca dilimleyip servis yapalım. Börekleri pişer pişmez
fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.

Not: Arzuya göre böreğin üzerini milföylerden keseceğiniz şeritlerle süsleyin.

Afiyet olsun.

Kaynak : Milliyet Gazetesi Ramazan Sayfası

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..