Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Karpuz kabuğu

Demokrasiye inanan insanların hukuk devletine de inanmaları, sorunların çözümünü millet meclisinde aramalarından daha normal ne olabilir ki? BDP siyaseten çökmüş bir parti konumunda görünmesinin asıl sebebi Kürt halkına verilen değeri suistimal ederek, PKK sözcülüğüne soyunmuş olmasından kaynaklanıyor. 

İktidar partisinin sonucu bölünme dahi olsa "gel çözelim" çağrısını iyi değerlendiremeyen BDP, çözümü sokakta arayınca kendi tehditlerinin esiri olmuş durumda. Güncel hayallerini dahi tarif edmez hale nasıl büründü anlamakta zorluk çekmeye başlar olduk. Aklı selim Kürt politikacılar bile gelinen noktada yorum yapamaz hale geldiklerine göre BDP artık anlamını yitirmiş bir parti konumuna geldi. 

Meclise gelmemekle tarihi bir hataya düştüler. Ağızlarından düşürmedikleri "savaş"gibi, "gerilla" gibi, "düşman" gibi kavramların tekrarı ile yapılmaya çalışılan politika üretmeleri; teröristleri kendi kahramanları ilan etmeleri, tahrik ve tehdit dolu bir dili seçmeleri kendilerini etkisizleştirmeye yetti. 

Seçimlerden sonra pek çok siyasi düşüncenin istediği meclis dışında kalması gerektiği talepleri kendi kendilerine nasıl başardılar? Bu öz eleştiriyi yapıp, yaptıkları hatadan vakit kaybetmeden dönmeleri gerekiyor. Kürt halkının hala bir umudu var. Halk PKK'ya inansaydı memleket zaten bölünmüş olacaktı. 

Bu yapıyla bırakın anayasa çalışmalarıda destek olmayı, meclis çalışmalarında itibar edilecek siyasi kadro olarak muhatap bulacaklarını sanıyorlarsa yeni bir hatanın eşiğine geldiklerini görecekler. Yapacakları tek şey; nasıl demokratik kanallarla seçilmişlerse demokrasi çerçevesinde faaliyetlerini yürütmek olmalı. 

Dünya devleti olmak üzere olan bir devlet içinde politika üretmek artık basit pencerelerden bakarak yapılmayacağını, kan ve gözyaşıyla yaratılan düşmancılık oynamak ne kendilerine ne başkalarına fayda getirmeyeceğini anlama zamanının geldiğinin de farkında olmaları gerekir. 

Yoksa kendi ayaklarına koydukları karpuz kabuğunu kendilerinin koyduğunun bilinmesi, nerelere doğru savrulacaklarını iyi hesaplanması lazım. Birlikte yaşama arzusunu törpülemek Kürt halkına fayda sağlamadığı gibi, bağımsız bir Kürt devletine de kan ve göz yaşı verir. Küresel aktörlerlerin polikasının hangi yöne estiğini görebilirseniz milleti temsil hakkınıda kazanmış olacaksınız. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..