Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '08

 
Kategori
Turizm
 

Kars-Sarıkamış...

Kars-Sarıkamış...
 

ÇAMKAR


Kars-Sarıkamış bana göre taa memleketin öbür ucunda bir yerdi. Bir İstanbullu olarak Kars'ın ve Sarıkamış'ın bu kadar güzel bir doğaya sahip olduğunu düşünmemiştim. Büyük bir tarihin kokusunu daha şehre girer girmez alıyorsunuz. Taş evler, binalar, orman, telesiyej, sert iklim, ufak yollar, sizi Kanada'da yada Amerika'da bir kasabada yol alıyormuşsunuz hissini veriyor. Karla kaplanmış uçsuz bucaksız dağlar ve sarı çam ormanları. Önce çok küçük gibi görünüyor dağlar. Telesiyej ile zirveye çıkmaya çalışırken ise dakikalar alıyor zirveye ulaşmak. Manzarayı ise asla sormayın. Muhteşem ötesi. Eşsiz. Zirveye çıkarken ve inerken ormanı ve doğayı dinledim. Güneşin vurduğu karda oluşan kristal renklerde kendimi pırlanta taşların üzerinde uçuyor gibi hissettim. Hani filmlerde olurya parılıtılar arasında gökyüzünde uçarsınız...

Zirvede cafe de meyvalı çayımızı yudumlarken aşağıda ki manzara ise alabildiğince özgür ve alabildiğince uçsuz bucaksız hissettirdi hayatı bana. Ama o soğuk Allahım o soğuk. Cafe de yanan şöminenin önünde odunların çıkardığı çıtırtılar ne kadar doğadan uzak ve ruhumuzun beslenmediğini bir şamar gibi yüzüme vurdu diyebilirim.

Zirvede dünyanın 3 üncü büyük pistine sahip kayak merkezleri ve Sarıkamış bir rüya kadar güzel görünüyordu. Sadece Alplerde olan kristal karı ile övünen Sarıkamış'lılar hiçde haksız değildiler. Soğuğa rağmen vuran güneş karları pırıl pırıl pırlanta gibi parlaklık yayıyor ve insanın içi çocukça bir sevinç ile doluyordu.
Kayak okulunun öğrencileri birer birer kayıyor ve özgürlüğün tadını çıkarıyordu.

Turizm açısından sadece yerli turizme açık, müdavimlerinin bildiği ve sürekli keyf aldığı bu alanlar bir an önce gerekli yatırımlarla yurt dışınada açılmalı. Bu cennet yer, oksijen, kayak zevki meraklılarına hizmet etmeli diyorum. Halk son derece misafirperver ve eğitimli. İstanbul dan THY ile bir saat kırk dakikada Kars'ta oluyorsunuz bu da seyahati inanılmaz stressiz geçirmenizi sağlıyor. Yaklaşık 2 saat sonra kayaklarınızı giyip kayak yapacak durumda oluyorsunuz. Veyahutta eşsiz fotoğraflara sahip olabileceğiniz muhteşem bir yer.

Beyninizi sıfırlamak için ideal...

 
Toplam blog
: 29
: 872
Kayıt tarihi
: 03.03.08
 
 

1968 İstanbul doğumluyum. 1989 YTU Fen-Ed Kimya Bölümü mezunuyum. Kimyagerim. 10 yıllık evliyim ve..