Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Karşı cinsten hastayı muayene etmeyen doktorlar!

Karşı cinsten hastayı muayene etmeyen doktorlar!
 

halkizbiz.com


Bir tarihte televizyonda bir belgesel program izlemiştim. Afganistan’da doğup, Fransa’ya yerleşen bir kadın doğduğu ülkedeki yaşamı anlatıyordu.

Sancıları olan bir kadın, derme çatma bir binada hizmet veren bir doktora gidiyor. Erkek doktorla kadın arasında beyaz bir perde var. İki perdenin arasında da reşit olmamış bir çocuk, hastanın söylediklerini doktora, doktorun söylediklerini  de kadın hastaya aktarıyor ve bu şekilde el değmeden, göz görmeden doktor hastasını muayene ediyordu.

Malezya’da da buna benzer haberler okumuştum. Belki Suudi Arabistan’da da doktorlar karşı cinsten hastaları muayene etmiyor olabilirler.

Aşağıdaki olay geçtiğimiz günlerde ülkemizde bir devlet hastanesinde yaşanmış. Baş ve boyun ağrıları için hastaneye başvuran hastaya kadın doktor, “Siz kolunuz başınız açık gezerseniz. Dışarıda böyle dolaştığınız sürece herkes size bakıyor. Onun için siz nazardan böyle oluyorsunuz. Evinizde durun. Evin içinde ancak eşiniz dostunuz sizi görür. Onlar da sizi nazar etmezler. Dışarı çıkmazsanız bu vaziyette siz hasta olmazsınız"

Aynı doktor 15 yaşındaki erkek çocuğu da “Bu bir erkek çocuk. Orucum bozulur. Bu erkek çocuk olduğu için bakamam" demiş.

Doktor gibi müspet bilim almış biri bu halde ise varın gidin başka alanlarda eğitim alanların halini düşünün.

Bir de her doktorun ettiği bir Hipokrat yemini var. O yemin de şöyle:

« Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime ve bilgilerimi insanlık aleyhinde kullanmayacağıma, mesleğim dolayısıyla öğrendiğim sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı göstereceğime din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlük ve onurla yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. »

Şimdi bu konuyla ilgili 3 dakikalık bir video görüntüsü izlemenizi öneriyorum. Lütfen aşağıdaki linke tıklayarak bu filmi izleyin ve arzu ederseniz düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

 http://www.arizali.tv/hastaya-dokunmayan-turbanli-doktor-filmi-paylasmayan-kalmasin 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..