Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Karşı cinsten ilgilendiğiniz kişiye ne sıklıkta Telefon etmek / Mesaj göndermek uygun ?

Karşı cinsten ilgilendiğiniz kişiye ne sıklıkta Telefon etmek / Mesaj göndermek uygun ?
 

" Üstüme çok düşüyor, günde 5 kere telefon ediyor. Cevap vermiyorum ama gene bütün gün mesaj yazıyor " ya da tam tersi : " bütün gün bir defa dahi telefon etmedi, mesaj da göndermedi, kim bilir ne halt karıştırıyor, kiminle beni aldatıyor ?" Yukardaki iki tür ifadeyi de çok sık duyarız. Bunu her iki cins te söyleyebilir ama yüzde 90 kadınlar erkekler için söyler, çünkü çoğu zaman arayan / mesaj gönderen ya da araması beklenen erkektir.

Burda sadece karşı cinsle olan romantik ilişki ile ilgili olarak arama sıklığından bahsediyorum. İş ilişkisi varsa iş için karşılıklı sık aramak gerekebilir. İş için aramak mevcut konumuzun dışında. İlgilendiğiniz kişiye günde / haftada şu kadar defa telefon etmek ya da mesaj göndermek uygundur diye bir rakam yoktur. Tek ölçü karşı tarafın telefon ve mesaj sıklığınıza gösterdiği ilgi veya ilgisizliğin seviyesidir. Bir kadın kendisine sadece 3 günde bir telefon eden/ mesaj gönderen blr erkeğin onu aşırı sık aradığından şikayet ederken aynı kadın kendisini her gün bir defa arayan başka bir erkeğin yeteri kadar sık aramadığından muhtemelen bir haltlar karıştırdığından şikayet edebilir. Bu nasıl olur ? Seyrek telefon edeni çok sık aramakla, her gün telefon edeni yeteri kadar sık aramamakla suçluyor, tersi olması gerekmez mi ? Öyle ama burda mantık değil, duygular konuşuyor. Kadın ilgi duyduğu erkek ne kadar sık ararsa arasın yeterli bulmaz. Sadece 3 günde bir hatta haftada bir arayan erkekten hoşlanmıyorsa da " her dakika beni aramasından rahatsız oluyorum " diye düşünür.

O halde blr kadına ilgi duyan erkek ne sıklıkla onu aramalı ? Yukarda da yazdığım gibi kadından gelen tepkiyi çok iyi okumalı ve gördüğü ilgi nispetinde onu aramalı. İlgisizlik durumunda arama sıklığını uzatmalı, gördüğü ilgi oranında da sıklaştırmalı. Ölçü her zaman kadını rahatsız etmeyecek sıklık olmalı. Hiç ilgilenmeyen kadını da hiç aramamalı.

Erkeklerin çoğu bunun tersini yaparak hata yapıyorlar. Cevap almamalarına ve ilgi görmemelerine rağmen kadını çok sık telefonla arıyor, mesaj çekiyor ve yeteri kadar sık cevap vermediği için kadına sitem hatta bazen hakaret ediyorlar. Bu şekilde kadında ilgi yaratmak mümkün değildir tersine kadını kendisini arayan erkekten soğutur. Bir çok erkek bunun farkında değil mesaj bombardımanı ile kadını ikna edebileceğini sanıyor ama tersine nefret uyandırıyor. Telefon ve mesajla kadınların üstüne aşırı düşen erkekler aşırı "needy" ve özgüvenlerinin çok düşük olduğunu kadınlara belli ederler. Kadınlar bu tür erkekleri çok itici bulurlar.

 Rasih Bensan 17 Ekim 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..