Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '15

 
Kategori
Basketbol
 

Karşınızda Almanya Ligi Şampiyonu…

               Almanya Basketbol Ligi’ni finalde Bayern Münih’i 3-2’yle Brose Baskets Bamberg şampiyon olarak tamamladı. Brose’nin geçmişini ve bu sezonunu hatırlayalım…

 

 

                Geçmiş: 1955’te Bamberg’de kurulan takım, yaklaşık elli yıl boyunca birçok isim değiştirdi ve ligin orta sıra takımlarından oldu. 2003 ve 2004’te finalde kaybettikten sonra, 2005’te ilk şampiyonluklarını elde ettiler ve o tarihten itibaren Alman basketbolunun önde gelen temsilcisi oldular. 2010-13 arasında dört Almanya Ligi şampiyonluğu ve üç Almanya Kupası şampiyonluğu yaşayan takım 2013-14 sezonunda tam tersi bir hayal kırıklığı yaşayınca kadroyu baştan aşağı yenileme kararı aldı.

 

 

                Yeni Sezona Doğru: Unics Kazan’dan koç Andrea Trinchieri’yi ciddi bir bonservis bedeli ödeyerek transfer ettikten sonra kadroyu İtalyan koçun isteği doğrultusunda şekillendirdiler. Dawan Robinson-Mindaugas Katelynas-Dalibor Bagaric takımın 30lu yaşlarındaki üç oyuncusu ve ya hiç oynamıyorlar ya da az süre alıyorlar. Takımın asıl planını genç oyuncular oluşturuyorlar. Gard rotasyonuna Wanamaker-Strelnieks transfer edildiler. 2 numara Carlon Brown-Karsten Tadda var. (Tadda geçen seneden kalan tek oyuncu, 2007’den beri bu takımda) 3 numara Ryan Thompson-Elias Harris, 4 numara Josh Duncan-Mindaugas Katelynas, 5 numara Trevor Mbakwe-Daniel Theis.

 

 

                İlk Bölüm: Brose yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen sezon başında hiç sıkıntı çekmedi. Bundesliga’da ilk 7 maçta aldıkları tek yenilgi Braunschweig deplasmanında geldi, Eurocup’ta zorlu gruplarında 7/8 yaptılar ve gruptan çıkmayı erkenden garantilediler.

 

 

                Sezon Ortaları: Ligde üstüste 16 maçlık bir galibiyet serisi elde ettiler ve liderliği garantilediler –galibiyet serisindeki maçların çoğunu da farklı kazandılar-… Eurocup’ta ikinci tur grubunda Bayern Münih’ten iki farklı yenilgi aldılar ve gruptan ikinci sırada çıktılar, sonraki turda Lokomotiv Kuban’a her iki maçta da yenilerek elendi… Almanya Kupası’nda ise Ulm ve Alba Berlin’i çok rahat yenip, final maçında EWE Baskets Oldenburg’a 70-72’yle kaybettiler…

 

 

                Playofflar: Çeyrek finalde Ludwigsburg karşısında üç maçı da tek haneli farklarla kazandılar… Yarı finalde Ulm karşısında iç sahadaki iki maçı 20 sayının üstündeki farklarla kazandılar, deplasmandaki maçı da 81-80 kazanarak turladılar… Final serisinin ilk maçında Bayern Münih’e karşı Bamberg’de kaybettiler. İkinci maçta Münih’te üçüncü çeyreğin ortasında 16 sayı farkla geriye düşmelerine rağmen müthiş bir geri dönüş yaptılar, sonra iki takım da iç saha maçlarını kazandılar, final maçını baştan sona üstün götüren Brose şampiyon oldu…

 

 

 

 

YILDIZLAR

 

 

 

İlginç bir şekilde, Brose normal sezonu lider bitirmesine karşılık hiçbir oyuncu bireysel ödül kazanamadı. Final serisinin MVP’si ise Bradley Wanamaker seçildi.

 

 

                Brad Wanamaker: 25 yaşındaki oyun kurucu Pittsburgh’ten mezun olduktan sonra NBA’e draft edilmedi ve Avrupa’ya geçti, Limoges’da oynadıktan sonra geçen sezonu Pistoia’da geçirmişti. Brose’deki ilk sezonunda rüya gibi bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz, All-Star oldu ve All-Star maçının MVP’si oldu, normal sezon sonunda ligin en iyi beşine seçildi, playofflar sonunda şampiyon oldu ve final serisinin MVP’si oldu.Wanamaker sezonu 13s- 4r- 4.5a ortalamalarıyla tamamladı, final serisi istatistikleri ise 12.4s- 5.2r- 6a.

 

 

                Ryan Thompson: ‘88li forvet de Wanamaker gibi bir kariyere sahip. 13s- 2r- 2a ortalamaları var, şut yüzdeleri ortalamanın üstünde. En iyi ikinci beşe seçilmişti.

 

 

                Trevor Mbakwe: 2.03 boyundaki pivot, ‘Hines ekolünden’. Roma’dan transfer edilmişti, takımın en verimli oyuncularından biri. 10s- 7r- 1a – 1.5b ortalamaları var, pota dibinde zaten iyi bir bitirici, serbest atış çizgisinde de müthiş.

 

 

                Janis Strelnieks: Kiev’den gelen oyun kurucu önemli bir joker oldu, Wanamaker’ı 2 numaraya çekip süre aldı. Eurocup’ta 12s- 2r- 3a ile lige nazaran daha etkili oldu ama özellikle son maçta iyiyid.

 

 

 

                Daniel Theis: Sezon başlamadan önce NBA Summer League’de de etkileyici maçlar çıkaran 23 yaşındaki Theis, kariyerine Almanya’da devam etti ve iyi de yaptı. Duncan sakatlandıktan sonra onu aratmadı, sezonu 10s- 5r ortalamalarıyla tamamladı.

 

 

               

 

 

 

 

 sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..