Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '15

 
Kategori
Basketbol
 

Karşınızda İtalya’da duble yapan takım…

2013-14 sezonunda İtalya Kupası’nı kazanan ve ligde yarı final oynayan Dinamo Sassari, Siena’nın cezası ve Roma’nın Euroleague’den vazgeçmesiyle 2014-15 sezonuna Euroleague’de başladı.

 

 

Avrupa Macerası: Euroleague’de zorlu A Grubu’nda sadece 1 galibiyet alabildiler ve Eurocup’a düştüler. Eurocup’ta Canaria-Banvit-Buducnost’la aynı grupta yer alan Sassari, Banvit’le Türkiye’de oynadığı maçta sadece 1 sayı farkla kaybetmişti, grubun final maçında ise çok ağır bir yenilgi aldılar ve Avrupa’ya veda ettiler.

 

 

İtalya Kupası: Desio’da oynanan sekizli finallerde önce Vanoli’yi, sonra da Reggio Emilia’yı farklı skorlarla geçerek finale çıktılar. Finalde EA7 Milano’yla oynayan Sassari baştan sona üstün götürdüğü maçı kazanarak üstüste ikinci kupa şampiyonluğunu yaşadı, David Logan MVP oldu.

 

 

İtalya Ligi: Geçtiğimiz üç sezonda iki kez yarı finale kalan Sassari, normal sezonu beşinci sırada bitirdi. Kısalar Jerome Dyson- David Logan takımın liderleri oldular, pivot Shane Lawal da ligde normal sezonun en değerli ikinci oyuncusu oldu.

 

 

Play-off’lar boyunca saha dezavantjına sahip oldular, ilk olarak Trento’yu 3-1’le geçtiler, sonrasında müthiş zorlayıcı bir yoldan geçtiler. Normal sezon lideri Milano karşısında 3-1 öne geçmelerine rağmen durum dengelendi ve Milano serinin final maçını evinde oynadı. İlk çeyreği 11 sayı farkla geride bitiren Sassari, maçı uzatmada kazandı ve finale yükseldi.

 

 

Final serisi başlı başına incelenmesi gereken, müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Reggia Emilia’nın sahasında oynadığı ilk iki maçtan sonraki maçlar müthiş dengede geçti ve iki takım da sahalarında maç kaybetmeyince, iş final maçına kaldı. Final maçına Reggia mükemmel başladı ve ilk çeyrek 21-4 bitti. Milano’ya karşı olduğu gibi müthiş bir direnç sergileyen Sassari, bitime dört dakika kala skoru dengeledi ve 75-73’le şampiyonluğunu ilan etti…

 

 

 

 

 

YILDIZLAR

 

 

         _ Takımın en verimli oyuncusu, ligde ribaunt ortalamasında üçüncü, blok ortalamasında birinci olan ve ligin en verimli ikinci oyuncusu olan pivot Shane Lawal oldu. Geçen yıl Astana’da duble yapan 28 yaşındaki pivot, bu yıl da Sassari’de duble yaptı. Sezonu 11s- 10r- 2b ortalamalarıyla kapattı.

 

 

         _ Final serisinin MVP’si Rakim Sanders sezonu 12s- 4r ortalamalarıyla tamamladı.

 

 

         _ Bu sezon takımın tüm maçlarında yer alan tek oyuncu olan David Logan 15.5s- 2.5r- 2.5a -1.5tç ortalamalarıyla oynadı, normal sezonda sayıda ve top çalmada dördüncü oldu, kupa finali MVP’si oldu.

 

 

         _ Jerome Dyson 15s- 4r- 4a- 2tç ortalamalarıyla oynadı; normal sezonda sayıda ve asistte beşinci, top çalmada lider oldu.

 

 

         _ 61 yaşındaki koç Romeo Sacchetti 2009’dan beri takımın başında ve ilk sezonunda takımı İkinci Lig şampiyonu yaptı, yıllardır üstüne koyarak sonunda İtalya’nın zirvesine çıktı. Bu sezonki Sassari kadrosuna bakarsak, genel olarak basketbol kariyerlerinin ortalarında olan ve kariyerlerinde dikiş tutturamamış, başarıya aç olan oyunculardan kurulduğunu görüyoruz. Takımın tüm kilit oyuncuları takıma sezon başında katıldılar ve çok başarılı bir sezon geçirdiler…

 

 





               

 





 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..