Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka - Kasımpaşa maçına doğru.

Karşıyaka - Kasımpaşa maçına doğru.
 

Hadi Karşıyaka İzmir aşkına.


İzmir Türkiye’nin en büyük üçüncü kenti.

Son sayımlara göre İstanbul 11.174.000, Ankara 4.140.000 ve İzmir 3.175.000’dır.

Diğer yandan da İstanbul’da Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve İstanbul Büyük Şehir Belediyespor takımları Süper lig de 2008-2009 sezonunda temsil etmektedir.

Yine aynı sezon içersinde Ankara’da Ankaraspor, MKE Ankaragücü, Hacettepe ve Gençlerbirliği takımları yer almaktadırlar.

Önümüzde ki sezon da Hacettepe’nin düşmesi kesinleşince Ankara’da takım sayısı 3 oldu gibi. Tabi ligin altında yer alan diğer Ankara takımların dan biri bir kazaya uğramazsa.

Yine 2008-2009 sezonunda İzmir takımları yer almamıştır. Zaten de uzun süredir İzmir takımlarından hiç birinde sesleri solukları çıkmamaktadır. En son olarak 2002-2003 sezonunda Altay ve Göztepe takımları yer almıştır.

Ve yine uzun zamandır Altay ile Karşıyaka takımları Süper Lige en yakın konumda olmaları nedeniyle yıllarca mücadelelerini sürdürmektedirler.

Bunlardan birinde iki sene önce Altay’ın mücadelesine tanık olmuş ve tüm İzmirliler olarak Altay’ın yanında yer almıştık.

2009-2010 sezonu içinde Süper ligden düşen üç takımın yerine gelecek üç takımdan ikisi daha önce belli olmuştu. Vestel Manisspor ile Diyarbakırspor.

Üçüncü takımı belirleyecek baraj maçlarının yarı final maçları dün Ankara’da oynandı.

Banka Asya 1’inci liginde 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı sırada yer alan takımları karşı karşıya getiren karşılaşmalarda Karşıyaka Boluspor karşısında penaltı golleri ile geçti. Altay 2 sene önce finalde karşılaştığı Kasımpaşa’ya yine geçemeden evine döndü. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=43769

Gönül isterdi ki finali Altay ile Karşıyaka oynasın. Böylece yıllardır özlemle beklediğimiz Süper lig İzmir’e gelmiş olacaktı. Ya Altay çıkacaktı ya da Karşıyaka.

Şimdi ne oldu. Karşıyaka ile Kasımpaşa finalde karşı karşıya gelecekler. Maç yarın saat 20.30’da Ankara Yenikent ASAŞ Stadı’nda oynanacak.

Yani yüzde elli, yüzde elli.

Karşıyaka’nın birinci lige de yükselebilir! Yükselmeyebilir de!

Yükselirse Süper lig İzmir’de

Ya yükselemezse.

Bir başka bahara kalacak.

İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..