Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '11

 
Kategori
Dostluk
 

Karşıyaka çarşısı O'nu hep özleyecek.

Karşıyaka çarşısı O'nu hep özleyecek.
 

Erdoğan Abo


'...Erdoğan ABO Karşıyaka çarşısında Kemalpaşa Camii altında nalburiye işi ile iştigal ediyor. Kendisini tanımayan olmadığı gibi onun da tanımadığı insan yoktur bana göre. İstanbul'a gider, Kapalıçarşı'da Tayfun Talipoğlu'nu görür, fotoğraf çektirir, telefon numarasını ister, alır, arar, sorar bir daha unutmaz. Ahmet Özhan'ın konserine gider, aynı şeyleri yapar. Dükkanına girdiğiniz zaman ufacık yerde arkada bir sürü resim görürsünüz. Bir sürü ünlü insanlar...'

'Çıplak dağda bir gece' başlıklı ilk bloguma yukarıdaki satırlarla başlamıştım. Milliyet Blog ile tanışmama, ilk yazıma konu olmuştu Erdoğan Abo.

Geçirdiği ani rahatsızlık sonucu solunum yetmezliği teşhisi ile aramızdan ayrılıp ebediyete intikal eden Abo kendisini tanıyan herkesi üzüntüye boğdu. Karşıyaka'ya yerleştiğim 1976 yılından beri dost, arkadaş ve müşterisiydim. Bir çok ortak arkadaşımız vardı. Caminin altındaki küçük dükkanı zaman gelir bir kaç hasırla cuma namazlarının son cemaat yeri, zaman gelir gündem konularının konuşulduğu bir mekan oluverirdi. Bir çok ünlü sanatçı, müzisyen, değerli insanlarla O'nun bu küçük dükkanında tanışmak, buluşmak, konuşmak ayrı bir güzellikti. Ani bastıran müşteriler olduğunda yanında çalışanlar gibi O 'na yardımcı olmaktan mutlu olurduk.

Gerek çarşı esnafı ve gerekse sayısız müşterisi tarafından sevilen Erdoğan herkese elinden geldiğince her konuda yardımcı olmaya çalışırdı. Dükkanında bulunmayan bir malı ertesi gün rafına koyar, satmadığı diğer ihtiyaç mallarını soranlara nerede,nasıl bulabilecekleri konusunda yardımcı olurdu.

İş yaşamı oldukça hareketliydi. Gıda çarşısı ve Kemeraltı'ndan getirdiği malları bisikleti ile taşırdı dükkanına. Onu vapurda bu hali ile gören bir çok Karşıyakalı olmuştur.

Bir çok güzel anılar yaşatmıştı Erdoğan. Hepsini içimiz buruk olarak yadedeceğiz.O'nu hep özleyeceğiz. Mekanı cennet olsun.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..