Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka’nın Kayseri Keyfi

Karşıyaka’nın Kayseri Keyfi
 

 

Karşıyaka, Buca Arena’da ağırladığı lider Kayserispor’u 2-1 mağlup ederek araya önemli bir galibiyetle ve moralle girdi.

Maça iyi başlayan Karşıyaka’da kuvvetli motivasyon, kazanma isteği ve hırs dikkat çekti. Gerçekten de yeşil- kırmızılılar güçlü Kayserispor’un istediği futbolu oynamasına izin vermediler. Bunu kimi zaman futbolun içinde olan sertliklerle de yaptılar.

Daha iyi olan Karşıyaka, bu üstünlüğünü skora da yansıttı ve Ahmet Arı ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Kayserispor rahat bir şekilde geldiği Karşıyaka kalesinde bir iki tehlike yaratmaya çalıştıysa da başarılı olamadı.

İlk yarıda Karşıyaka adına en dikkat çeken olay, ataklarda hep sol kanadın kullanılması oldu. Gol ise sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta geldi.

İkinci yarıya etkili başlayan yine Karşıyaka idi. Nitekim yeşil- kırmızılılar bu üstünlüklerinin semeresini skoru 2-0’a getirerek aldılar.

Ancak bu golden çok kısa bir süre sonra Kayserispor Nobre ile skoru 2-1’e getirdi. Maç boyunca Ramazan’ın kontrolünden çıkamayan Nobre, bu markajdan bir kez kurtuldu ve golünü attı.

Bu golden sonra oyun Karşıyaka için strese girdi. Fakat konuk Kayserispor, beraberliği yakalayacak net pozisyonlara giremedi. Bunda Karşıyaka’nın sahayı iyi parsellemesi de etkiliydi.

Kaf Kaf, maçın son bölümlerinde topu rakip yarı sahada tutmayı başardı ama çoğu topu yanlış düdüklerle kesildi. Maç boyu iyi bir yönetim göstermeyen hakemler, özellikle bu son bölümde Karşıyaka aleyhine çok yanlış kararlar verdiler.

Evet, Mustafa İlker Coşkun, ilk yarıda her iki takım için de yanlış kararlar verdi. Örneğin, ilk yarıda Kayserisporlu Anıl’ın Karşıyaka ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı çalınabilirdi. Ama ikinci yarıda hep Karşıyaka aleyhine düdükler çalındı. 59.dakikada hakemin kararına kızıp topu yere vuran Kayserisporlu Abdullah, ikinci sarıdan atılmalıydı. Son dakikalarda Ahmet Arı, sağ kanattan ileri gidecekken top dışarı çıktı diye atak kesildi. Mehmet Sıddık’ın iki nizami topu ofsayt gerekçesiyle kesildi. Simic’in ceza sahası içinde Mehmet Sıddık’a attığı dirsek es geçildi. Maçın sonuna da beş dakika ilave edildi.

Buna rağmen Kaf Kaf, uzatma dakikalarında pozisyon bulan taraftı. Fakat Ahmet Arı, bu topları iyi değerlendiremedi.

Sonuç olarak Karşıyaka, önemli bir galibiyet aldı. Kaf Kaf, devre arasını iyi değerlendirmeli. Özellikle Kahe çok formsuz. Formsuz futbolcuların takıma kazandırılmaları lazım. Karşıyaka, devre arasını iyi değerlendirip Play Off iddiasını sürdürmeli.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..