Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '08

 
Kategori
İzmir
 

Karşıyaka'nın Yakasından Düşün Efendiler !

Karşıyaka'nın Yakasından Düşün Efendiler !
 

Çok muktedir hükümetimizin, son derece keyfi uygulamalarına bir yenisi daha eklenmek üzere. Yasa tasarısı hazırlandı, prosedür işliyor ve yakın zaman sonra meclis genel kurulunda görüşülüp, yüksek yüksek tepelere onaya gönderilecek ve işlem nihayetine erecek hayırlısıyla. Mevzu; bazı ilçelerin bölünüp amip gibi üremesi, bazı ilçe ve beldelerin de mevcut statülerinin ellerinden alınması olarak özetlenebilir.


Tabi bu değişikliklerin, hükümetimizce ortaya konan ve son derece mantıklı gibi görünen gerekçeleri var. Hem de çok. Ne demiş atalar? Minareyi çalan kılıfını hazırlar, değil mi? Ama bazı yerlerde öyle stratejik(?) düzenlemeler yapılıyor ki kendilerinin sundukları gerekçelere kendileri de gülmemek için yüz mimik kasları baya bir zorlanıyor.


Mesela bizim Güzel İzmir’in, nazlı kızı Karşıyaka’da olduğu gibi. Yine ülkemizin en büyük ilk üç ilçesinden biri olan Konak ’ın kesilip budanması gibi.


Malum Bay Başbakan, teşkilatına direktif verdi geçtiğimiz aylarda ve yerel seçimlerde İzmir ve Diyarbakır’ı özellikle istiyorum dedi. Diyarbakır’ı bilemem ama baktı İzmir’de pabuç pahalı, ortaya bu değişiklik paketi konuverdi. Karşıyaka ve Konak ’taki oy dağılımları ince ince incelendi ve hadi geçmiş olsun. Cımbızla seçilen mahalleler Karşıyaka ’dan alınıp Bayraklı ’ya; Konak ‘tan koparılıp Karabağlar ‘a veriliverecek. Biz de öylece bakıp kalacağız, müthiş halk destekli, acayip muktedir hükümetimize. Onlar da bize bakıp bakıp gülecekler, sizi gidi iktidarsızlar siziii...


Karşıyaka ‘nın yakasından düşün efendiler. İzmir ‘in en büyük ikinci ilçesini, kesip budayıp kuşa çevirmeniz, o ufak oy hesaplarınızın yanında büyük veballer yükler sırtınıza. Altında kalır ezilirsiniz.


Vallahi böyle diyorum da öte yandan, bu aymazlığımıza, bu vurdumduymazlığımıza bakıp kendim de inanmıyorum sözlerime. Ne dersiniz sizce, ana muhalefet ve diğer muhalif partiler, sivil toplum kuruluşları, yerel idareler, muhtarlar ve her şeyden önemlisi halkımız bu duruşu sergileyebilecek midir, ucuz oy avcılarına karşı?


Son söz: Anam, bana kızsın diyor da; vallahi benim kendime hiç güvenim yok.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..