Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '10

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Karşıyaka Rotary Kulübünün, görme engelliler için başlattığı proje

Karşıyaka Rotary Kulübünün, görme engelliler için başlattığı proje
 

Sizde Bir Kitap Okuyun


İzmir'de Karşıyaka Rotry Kulübünün görme engelliler için başlattığı, ''Kitap Dinliyelim'' projesine destek bekliyor. Projeye göre, seslendirimiş kitaplar, www.kitapdinleyin.com adresli internet sitesinde toplanıyor.

Öncelikle sesli kitap nedir; bir kitabın yüksek sesle okunarak ses kaydının yapılmasıyla oluşan kitaplara sesli kitap yada konuşan kitap denir. Günümüzde yanlız görme engelliler için değil, gören okuyucuların kullanımı amacıylada sesli kitap üretilmekedir. Avrupa ülkeleri ve ABD'de bir çok sesli kitabın profesyonelce hazırlanmış sesli versiyonu satışa sunulmakta ve kitap sevenlerce özellikle araba kullanırken, CD çalarında dinlenmek üzere tercih edilmektedir. Ülkemizde son yıllarda basılan kitaplardan bazılarının sesli kopyaları hazırlanmakta ve satışa sunulmaktadır.

Sitenin Bileşim Komitesi Başkanı, Ufuk Şentürk projeye destek vermek istiyen gönüllülere evlerinde sevdikleri bir kitabı okuyup, sitede yer alan özel proğram sayesinde, görme engellillere armağan etme olanağı tanıyor. Sitenin geliştirilmesi konusunda sürekli görme engellilerle iletişim içinde olduklarını söyliyen Şentürk, amacımız sitedeki kitap sayısını arttırmak, en öncelikli konunun ise ders kitaplarının tamamlanmasıdır. Sıkıntılarının ise İlköğretimden Üniversitenin tüm ders kitaplarına kadar mümkün olan en kısa sürede seslendirilmesi olduğunu söyledi.

Hiç şüphesiz burada yediden yetmişe herkese iş düşüyor. Ne kadar çok gönüllü bu işe destek verirse böylesine güzel bir proje sunan Karşıyaka Rotry Kulübünün işi kolaylaşacaktır.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..