Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '15

 
Kategori
Basketbol
 

Karşıyaka seride öne geçti

Karşıyaka seride öne geçti
 

 

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin 3. maçında sahasında Anadolu Efes'i 71-65 yenen Pınar Karşıyaka seride 2-1 öne geçti.

Öncelikle Karşıyaka taraftarlarının hakkını teslim etmek gerekiyor. Maçın başından sonuna kadar takımlarını durmaksızın desteklediler. Salonu tam bir cehenneme çeviren Karşıyakalı taraftarlar maçın kazanılmasında büyük rol oynadılar. İzmir’e yakışmayan bazı küçük tatsızlıklar da yaşandı. Bunlar da bir daha yaşanmazsa her şey mükemmel olacak.

Yorum yazacak kadar basketbol bildiğimi söyleyemem. Ancak basketbol yorumcularına saygısızlık etmeden maç hakkında bir şeyler yazmak istiyorum.

Bence güzel bir maç oldu. Pınar Karşıyaka ilk iki çeyrekte rakibine üstünlük sağlayamadı. Fakat yeşil- kırmızılılar üçüncü çeyrekte üstünlüğü ellerine aldılar ve maç sonuna kadar da bırakmadılar.

Bu arada Krstic’in üçüncü çeyreğin bitimine 4 dakika kala sakatlanması da Anadolu Efes’in işini iyice zorlaştırdı.

Üçüncü çeyreği 55-51 önde kapatan Pınar Karşıyaka, son çeyrekte de üstünlüğünü korumayı başardı ve karşılaşmadan 71- 65 galip ayrıldı.

Kaf Kaf’ın başarısının mimarı olan Ufuk Sarıca bu maçta da ön plandaydı. Oldukça dar bir kadroyla mücadele eden Ufuk Sarıca, özellikle dördüncü periyodun sonlarında hücum sırasında Dixon’ı, savunma sırasında ise Soner’i oyuna alarak galibiyete ulaşmaya çalıştı.

Gerçekten de Ufuk Sarıca ve öğrencilerinin bu kadar kıt imkanlarla elde ettikleri başarılar herkesin takdirini kazanacak nitelikte.

Pınar Karşıyaka, Salı akşamı yine kendi sahasında serinin üçüncü maçını da kazanırsa şampiyonluğa çok yaklaşacak. Arkas’ın voleyboldaki şampiyonluğunun ardından Pınar Karşıyaka’nın da basketbolda şampiyon olması İzmir için büyük bir başarı ve gurur olacaktır.

Evet, şimdi gözler Salı akşamına çevrildi. Gönlümüz Kaf Kaf’ın yanında. Fakat şampiyon olamasalar da bizim için hiçbir şey değişmeyecek. Yeşil- kırmızılıları desteklemeye ve takdir etmeye devam edeceğiz. Çünkü Kaf Kaf’ın bu play-off’u oynaması zaten başlı başlına büyük bir başarı.

Sizleri seviyoruz çocuklar. Yolunuz açık olsun.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..