Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Karşıyakalılar, Cumhuriyetle coştu, Cumhuriyete göz dikenlere haykırdı: " Tutmayın beni !"

Karşıyakalılar, Cumhuriyetle coştu, Cumhuriyete göz dikenlere  haykırdı: " Tutmayın beni !"
 

K.Yakanın her tarafında bayraklar sallandı.Dersler hatırlatıldı.


 KARŞIYAKA, CUMHURİYETLE COŞTU. BİR GÜN EVVELİNDEN RESİM SERGİLERİNDE ESERLERİYLE "CUMHURİYETİMİZE GÖZ DİKENLERE KARŞI VE ÖTE YANDAN K.YAKA BELEDİEYESİNİN  SERGİLEDİĞİ CUMHURİYET DÜŞMANALARINA GÖZDAĞI, BAYRAK BAYRAK, GÖNÜLDEN GÖNÜLE BÜTÜN GECE KAPALI SALONLARDA VE AÇIK HAVADA ESTİ, GÜRLEDİ. VE DE HEP BİRLİKTE HAYKIRILDI: "  MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ"    

         Cumhuriyetin 92. Yılı münasebetiyle  Mavi Şehirdeki EGEPARK’ın ev sahipliğinde , “Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ve Atölye Çamur Sanatçıları” tarafından oluşturulan karma sergi ilgi gördü. Yurt dışından da sanatçıların katılımı ile bu sergi, ayrıca boyut kazandı.

         Sanatın halkla buluşturulması ve sanatçının desteklenmesi ilkesine bağlı olarak sanatı ve sanatçıyı korumak istediklerini söyleyerek salonlarını açtıklarını söyleyen EGEPARK Basın Koordinatörü Ferhan Avcı, “Bu sergi ile Cumhuriyet Bayramında, sanatla kucaklaşarak ve bu coşkuyu ziyaretçilerle paylaşarak kutlamak” istediklerini söyledi

.

KARŞIYAKALI RESSAM FATMA ELVİN ÖZTÜRK,  ESERLERİYLE DE BU SERGİDEYDİ. BOSNADAN YENİ DÖNEN SANATÇI, AYAĞININ TOZU İLE HER TÜRLÜ  SERGİLERE ESERLERİYLE KATILIP KATKI SAĞLIYOR.

         Kurucu Başkan Dr. Ümit Yaşar Işıkhan yaptığı açıklamada; gerek Cumhuriyetimizin 92. Yılını kutlamak, gerekse yurdumuzu da savaş bataklığına çekmek isteyen savaş kobilerine karşılık sanatın  ve sanatçının barışçıl ruhunu ve örgütlü  emeğini halkla buluşturarak barışı savunmak adına yurt dışından üye sanatçıların da eserleriyle katıldıkları bu sergiyi gündeme getirdiklerini, yabancı sanatçıların eserlerini, İzmirlilerin beğenisine sunduklarını ve amaçları arasında öncelikle sanatın özgürlükçü ve barışçıl ruhunu desteklemek, geliştirmek ve savaşa karşı barış bloğunu  güçlendirmek” olduğunu söyledi.

         Yurt dışından Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Azerbaycan, Urallar, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna ve Türkiye’den üye sanatçıların katılımları ile, barışa uzanan renklerle ilginç bir sergi oluşturduklarını, otuz ülkeden üyelerinin de aynı duyguyu, barışı savunduğunu ve bedeli ne olursa olsun savunmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Işıkhan, bu konuda Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Yurtta barış, cihanda barış” sözünü rehber aldıklarını söyledi.

Bu durum karşısında Uluslar arası “ Barış için sanat” karma sergisinde İzmirli Şair ve yazarlar, her gün katılacakları imza ve söyleşilerle dopdolu bu sergi, 7 Kasıma kadar açık kalacak.

Öte yandan, yine Karşıyaka’da bir coşkulu kutlama, K.Yaka Belediyesinden geldi. 10 bin K.Yakalı ellerinde Türk  Bayrağı ve meşalelerle yürüyüş yaparak “ Cumhuriyet düşmanlarına geçit yok! “ diye hep bir ağızdan haykırıldı.

Yürüyüş Korteji “ Mustafa Kemalin Askerleriyiz” diyerek haykırırken, davullar zafer için çaldı “Cumhuriyet böyle kuruldu” denilerek cumhuriyet düşmanlarına skeçler ve paradilerle  göndermeler yapıldı.

Yaşasın Cumhuriyet sedaları K.Yaka semalarını doldururken, “Yaşasın Cumhuriyet” sedaları ile  cumhuriyet düşmanlarının kökenlerine göndermeler yapıldı.

Her taraf gecenin karanlığına rağmen ışıl ışıldı.  Her taraf bayrak bayraktı.

Başkan Akpınar "Cumhuriyet Karşıyaka’ya, Karşıyaka Cumhuriyet’e çok yakışıyor. Bizim ne silahımız, ne zehirli dilimiz var. Çünkü biz ne şiddetten medet umar, ne de insanları aşağılar, ötekileştiririz. Biz barışı türkülerden, kardeşliği birbirimizden öğreniriz. Şu kederli günlerde, İzmir’in ve Karşıyaka’nın aydınlık ateşiyle, bu ülkeye umut saçmaya devam etmeliyiz. Dün bu ülkenin birliği ile oynayanlar nasıl Ege'nin dibini boyladıysa, bugün Cumhuriyet kazanımlarına karşı çıkanlar da sandığa gömülecektir. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye konuştu.

 

 

 

ÖZTÜRK LER, SANAT İÇİN, HER ZAMANKİ GİBİ YİNE BİR ARAYA GELDİLER.

BİR YANDAN DA KARŞIYAKA DÜN GECE UYUMADI. BÜTÜN GÜN ANAYASA MEYDANINDA BAYRAKLARLA NÖBET TUTTU VE HEP BİRLİKTE HAYKIRILDI:" MUSTAFA KEMALİN ASKERLETİİYİZ.!"

K.YAKADFAKİ ANAYASQA MEYDANINDAKİ HAYKIRIŞLAR CUMHURİYET DÜŞMANLARININ KULAKLARINA ÇOKTAN VARDI

İŞTE  MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİNDEN BİR GURUP KARŞIYAKA ÇARŞISINDA SAF TUTMUŞ NÖBET YERİNE GİDİYOR. ANAYASA MEYDANINDA, TIPKI O ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ  SMOKİNLERLE DANSLARINI SUNACAKLAR, COŞKU AYYUKA ÇIKARKEN, YOBAZLAR VE ZADELERİNİN AĞIZLARI ABBASIN KAZI GİBİ AĞIZLARI AÇIK KALACAK.

 

DAHASI VAR. ÖNDE O DEVRİN KADINLARI CUMHURİYETE YAKIŞIR O İLK GÜNKÜ KIYAFET VE HEYECANLARIYLE  DURUMU BİR DAHA SERGİLEYEREK, DURUMDAN DERS ÇIKARMAYAN CUMHURİYET DÜŞMANLARINA GÖNDERMELER YAPILDI.

VE BU CUMHURİYETİN İLK GÜNÜNDEKİ BU TABLO, AYNEN, BİR DAHA, ÖZELLİKLE, GÜZELLİKLE SERGİLENDİ. GÖZLER BUĞULANDI. O İLK GÜNLERİN ANKARA PALAS SALONLARI HATIRLANDI.

VEE.... MİLLİ MÜCADELENİN O TÜRK ASKERİNİN BÜYÜKLÜĞÜ, BİR DAHA SERGİLENDİ...O GECE O KADAR ÇOK DERSLER SERGİLENDİ Kİ, BAZI ÖRÜMCEK KAFALAR VE VE VATAN DÜŞMANLARI BİZİM CUMHURİYETİMİZİ ANLAYABİLDİLER Mİ?

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..