Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Kartal’ı Sisten Sosa Çıkarttı

Öncelikle Ankara’daki hain terör saldırısını lanetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu yazı yazıldığı sırada hayatını kaybedenlerin sayısı 28’di. Dilerim bu sayı artmaz.

Elbette böyle bir durumda futbol anlamını yitiriyor. İnsanın eli maç yorumlamaya gitmiyor. Gelgelelim nasıl tiyatroda perde hiçbir zaman inmezse, basında da insanların haber alma hakkı hep devam etmelidir. Ana düstur budur. Bu nedenle her ne kadar elim elvermese de yapabildiğim kadar Beşiktaş- Mersin İdman Yurdu maçı hakkında sizlere kısaca bilgi vermeye çalışacağım.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen karşılaşma bu defa da sis engeline takıldı. Hakemler uzun süre sahayı kontrol ettiler. Fikir alış verişleri yapıldı. Maçın yeniden ertelenmesi gündeme geldi. Sonuçta, 19.30’da başlaması gereken karşılaşma yaklaşık 35 dakikalık bir gecikmeyle oynandı.

Bu karar iyi mi oldu, kötü mü oldu tartışılır. Çünkü çoğu zaman görüş mesafesi çok düştü ve ikili mücadeleleri hayal meyal izledik.

Beşiktaş ilk yarıda oyuna ağırlığını koysa da Gomez’in bir vuruşu dışında istediği pozisyonları yakalayamadı. Mersin İdman Yurdu’nun etkili mücadelesi de bunda etkili oldu. Fakat herkesin kabul edeceği gibi hava şartları iki takımı ve oynanan futbolu çok olumsuz etkiledi.

Şenol Güneş, ikinci yarıya Gökhan Töre’nin yerine Cenk Tosun’u alarak başladı. Böylece çift santraforla gol aramaya çalıştı.

Ümit Özat ise Pedriel’i sahaya sürdü ve bu devre konuk takım rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı.

Şenol Güneş, 64.dakikada maç 0-0 iken Gomez’i çıkartıp Olcay’ı oyuna alarak tartışılacak bir değişiklik yaptı. Şenol Güneş’in bu değişiklikle amacı, düşen orta sahayı yeniden ayağa kaldırmaktı. Böylece Beşiktaş orta sahada bir nebze de olsa yeniden hareketlense de Olcay’ın formsuzluğu devam ettiği için oyun anlamında öyle çok fazla bir etkisi olmadı ama mücadele yönünden elinden geleni yaptı. Ancak oyuna girdikten kısa bir süre sonra ayağına gelen topu boş kale yerine direğe nişanlaması kesinlikle şanssızlık olarak adlandırılamaz.

Oynanan futbol, eğer bir gol olursa bunun duran toptan geleceğini açıkça belli ediyordu. Nitekim Sosa, 74.dakikada kullandığı frikikte mükemmel bir vuruşla Kara Kartal’ı sisin içinden çıkartıp uçurmayı başardı.

Bu maçta en çok merak edilen stoper oynayacak olan Necip- Tosic ikilisinin performanslarıydı. Bu ikili bence çok iyi bir oyun çıkardılar. Kaldı ki, yoğun sisten dolayı görüş mesafesinin oldukça düştüğü anlar oldu. Ben özellikle Tosic’i beğendim. Çünkü müdahaleleri yerinde olduğu kadar, topu oyuna sokması da güzeldi. Tosic, orijini savunma olduğu için Başakşehir maçında stoperde Necip yerine kendisinin tercih edilmesi gerektiği konusundaki fikrimde ne kadar haklı olduğumu da Mersin maçındaki oyunuyla kanıtlamış oldu.

Bence Quaresma’nın Olcay’ın yerine ilk on birde başlaması da çok doğru bir karardı ve Olcay kendisine gelene kadar da bu böyle devam etmeli.

Sonuç olarak ilk erteleme maçını üç puanla geçen Beşiktaş biraz daha morallendi ve şampiyonluk yarışı iyice kızıştı.

Huzur, sağlık ve esenlik dolu günler dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..