Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Kartal kupada uçtu

Kartal kupada uçtu
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Devre arasında yaptığı flaş transferle gündem yaratan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor’a konuk oldu. Yeni transferler Simao ve Almeida’nın ilk on birde yer aldığı mücadeleyi Beşiktaş 3- 2 kazanmasına rağmen zorlandı. 

Genel olarak baktığımızda Beşiktaş’ın ofans gücünün yükselmesi ile orantılı olarak kolay pozisyon bulduğu görüldü. Ancak yeni oyuncuların birbirlerine uyumu için daha zamana ihtiyaçları var. Bununla birlikte Simao ve Hilbert’in bu ilk maçta uyumlu oldukları görüldü. 

Fakat şunu da belirtmek gerekiyor ki Manisaspor, Beşiktaş ceza sahasına çok kolay girdi. Özellikle Beşiktaş’ın sağ kanadından Simpson ile iyi geldiler. Nitekim Manisa’nın golü de Simpson’dan geldi. Beşiktaş defansı bu golde hatalıydı. 

Beşiktaş defansının maç boyunca çizgi halindeyken arkaya atılan toplarda sıkıntı yaşadığını gördük. Bir de daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Hilbert sağ kanat savunucusu olarak kullanıldıkça kademe hataları görülecektir. Beşiktaş’ın savunmanın sağına bir önlem alması gerekiyor. Yine de Hilbert bu takımda yer almalı. İleri çıkışları etkili oluyor. Nitekim kazandırdığı penaltı böyle bir pozisyonda geldi. 

Manisaspor’un golünden sonra Beşiktaş daha dağınık bir görüntü sergilemeye başladı. Orta alanda acaba Ernst mi şans almalıydı diye düşünürken Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Manisa defansının boş bıraktığı Sivok takımına beraberliği getirdi. 

Uzun bir sakatlık sürecinden sonra sahne alan Sivok göz doldurdu. Kaliteli bir oyuncu. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacaktır. Golle dönmesi kendisi için bir moral oldu. 

Maçta dikkat çekenler arasında Guti de vardı. İlk golde duran topu kullanan Guti, ikinci golde de Nobre’ye asisti yaptı. Hilbert’in kazandırdığı penaltıyı da gole çeviren Guti takımının maçı kazanmasında etkili oldu. 

Manisaspor’un Ömer Aysan ile bulduğu beraberlik golü Beşiktaş’ın defans boşluğuna iyi bir örnek oldu. Gerçekten de Ömer Aysan’ın attığı gole şapka çıkartılır. Bu golü atarken Beşiktaş defansında öyle boşluklar buldu ki, anlatılmaz. 

Beşiktaş’ta yeni transferler umut verdi. Fakat Quaresma çok şahsi oynuyor. Bu futbolcu, gerçekten çok kaliteli ama daha önce de birkaç defa belirttiğim gibi tribünlere oynamayı bırakmalı ve takıma oynamalı. Quaresma, asıl o zaman Beşiktaş’a çok faydalı olacaktır. 

Beşiktaş oldukça geniş bir kadroya sahip. Bu kadro genişliğini avantaja çevirmek Schuster’in elinde. Defans hatalarına önlem alması gereken de yine kendisi. 

Son olarak iki takımı da kutlamak gerekiyor. Çünkü gerçekten seyir zevki güzel bir maç izlettirdiler. Manisaspor da kaliteli bir takım. Ligin ikinci yarısında çok daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..