Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Kartal Kupaya zor kondu

Kartal Kupaya zor kondu
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Ziraat Türkiye Kupası finali Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında güzel bir mücadeleye sahne oldu. Kadrosundaki isimler açısından rakibine oranla oldukça öne çıkan Beşiktaş sahada ise tam anlamıyla bir üstünlük sağlayamadı. Zaten iki takımın ligdeki iki maçını da istanbul B.B. kazanmıştı. Yani Beşiktaş rakibine aslında koca bir sezon üstünlük sağlayamamış. Gerçi siyah- beyazlıların ligdeki durumları da malum. 

İşte Beşiktaş için özellikle de ligin ikinci yarısındaki en önemli sorun buydu. Kadrodaki isimler çok kaliteli ama ortada bu isimlerin kalitesini gösteren bir oyun yok. Bu maç öncesinde de Beşiktaşlılar da sanırım hem bu yüzden hem de İstanbul B.B. karşısındaki sezon performansı yüzünden çekince yaşamışlardır. 

Maç başladıktan sonra özellikle ilk 12 dakika Beşiktaş baskısı yaşandı. İstanbul B.B. defansının hataları da bunda etkili oldu. Ama 12. dakikadan sonra İstanbul B.B. oyunda dengeyi sağladı. Orta saha hakimiyetini ellerine aldılar. Beşiktaş çıkamamaya başladı. Tehlikeli atakları da İstanbul B.B. geliştirmeye başladı. 

Beşiktaş'ın ilerideki adamlarının da geriye pek yardımcı olmamaları siyah- beyazlıları zor durumda bıraktı. Guti'nin de etkisizliği tuz biber oldu. 

Beşiktaşlı futbolcular çok top kaybettiler. Böyle olunca da oyundan düştüler. Ekrem ve İsmail de oyuna katılamadılar. Bu sefer kişisel becerilerle bir şeyler yapılmaya çalışıldı. Quaresma bulduğu toplarda kötü vurdu. Fakat aynı Quaresma'nın 33. dakikada attığı gol Beşiktaş'ı 1- 0 öne geçirdi. Eğer devre bitmeden o mutlak pozisyonu Hasegiç çelmese belki maç ikinci yarı çok farklı seyredebilirdi. 

İkinci yarı Beşiktaş'ın etkisizliği devam etti. İstanbul B.B. ise önce penaltıdan beraberliği yakaladı ardından da doğru bir değişiklikle Tun'un yerine oyuna giren Gökhan'ın ayağından galibiyeti yakaladı. 

Beşiktaş'ta maçın adamı tartışmasız Fernandes idi. Arı gibi çalıştı. Nitekim Fernandes'in kullandığı frikike defans oyuncusu Sivok bomboş durumda kafayı vurdu ve skoru 2- 2 'ye getirdi. 

Beşiktaş 2- 2'den sonra oyunda yeniden üstünlüğü yakaladı. Öne geçecek pozisyonları da buldu. Ama değerlendiremedi siyah- beyazlı oyuncular. 

Beşiktaş maçı normal sürede de, uzatma dakikalarında da kazanmayı başaramadı. Penaltılarda ise Beşiktaşlı oyuncuların klas farkı sonucu belirledi. Sadece Hilbert topun başına geldiğinde bir stres yaşandı. Nitekim bu oyuncu da topu ağlara gönderemedi. Quaresma ise herhalde penaltı kullanmak istemedi. 

Beşiktaş böylece Avrupa'ya gitmeyi başardı. Şimdi transferler ve yatırımlar ona göre yapılacaktır. Bence maçın adamı olan Fernandes'in takımda kalması sağlanmalı. Bu oyuncu kiralık. Siyah- beyazlı yöneticiler bu oyuncuyu takıma kazandırabilmeliler. 

Beşiktaşlı yöneticilerin bundan sonra yapacakları iş önümüzdeki sezon için şimdiden kalacak ve gidecekleri belirlemektir. Teknik Direktör olarak Tayfur Havutçu mu kalacak yoksa yeni bir hoca mı alınacak? Bu da hemen belirlenmeli. Hangi transferler yapılacak? Hangi mevkilere ihtiyaç var? Bunlar belirlenip bir an önce çalışmalara başlanmalı. Beşiktaş bu sezon kupayı alarak taraftarına kendisini affettirdi. Ama seneye de böyle oynarlarsa ne ligde ne de Avrupa'da başarılı olamazlar. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..