Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '21

 
Kategori
Futbol
 

Kartal Parçaladı

Hatayspor maçı, Beşiktaş açısından oldukça kritik bir karşılaşmaydı ve zor geçmesi bekleniyordu. Ancak Kara Kartal, rakibini adeta parçaladı ve 7-0’lık muazzam bir skorla şampiyonluk dağının zirvesine konmaya çok yaklaştı.

Maçın hemen başında Akintola’nın kendi ağlarını sarsmasıyla gelen gol, Hatayspor’u bozdu. Skorun 14 dakikada 3-0’a gelmesi ise konuk takımı tamamen dağıttı.

Beşiktaşlı futbolcularda, dışarıdan bile rahatlıkla hissedilen müthiş bir inanmışlık vardı. Sergen Yalçın’ın oyuncularına işlediği bu inanmışlık, bu motivasyon, inanılmaz bir kazanma hırsı ile yansıdı sahaya. Gerçekten de Beşiktaşlı futbolcular, maçın başlamasıyla birer Kartal gibi saldırdılar rakip kaleye. Skor arttıkça iştahları arttı. Öyle ki, siyah- beyazlıların on üç şutunun onunun kaleyi bulduğu ve 5-0’lık bir skorla tamamlanan ilk yarıda, kaçırdıkları attıklarından daha fazlaydı Beşiktaşlı oyuncuların!

İkinci yarıda da durmadı Kara Kartal, durmadı Larin! 7-0’ı buldu siyah- beyazlılar. Daha da farklı olabilirdi ama haftaya oynanacak Galatasaray derbisinin de etkisiyle doğal olarak rölantiye aldı oyunu Beşiktaş.

Takım olarak öyle bir inanmışlık, öyle bir motivasyon vardı ki siyah- beyazlılarda, Mensah dışında çıkan ayrı bir güzel oynadı giren ayrı bir güzel. İki santraforu sezonu kapatan Beşiktaş’ta Larin, attığı dört golle imza bıraktı geceye. İlk golünde topu adeta iğne deliğinden geçirmesi, ikinci golündeki vuruşu ayrı bir güzeldi. Ghezzal, yine kendisine hayran bıraktırdı. N'Koudou, çok hareketliydi ve o da bir gole adını yazdırdı. Yerine oyuna dahil olan genç Rıdvan da ilk golünü atarak maça kendisi adına ayrı bir tarihi anlam kazandırdı. Rosier, hücumda sağ kanadı çok etkili kullandı ve iki asiste imza attı. Ljajic, başarılı bir performans sergiledi. Larin’in ikinci golünde, topu Kanadalı oyuncuya aktarışı harikaydı. Atiba ve Josef ise zaten takımın omurgaları.

Maçın hakimi Beşiktaş’tı. Ancak buna rağmen kaleci Ersin’in de birkaç kritik müdahalesi oldu.

Hatayspor’un oyun olarak dağılmasında, yukarıda da belirttiğim gibi skorun erken açılması etkili oldu. Bunun dışında konuk takım orta sahayı da çok boş bıraktı ve Beşiktaş’ın oyunu geniş bir alana yaymasını kabullendi. Elbette Ömer Erdoğan’ın kulübede olmayışı da Hatayspor için ayrı bir handikaptı. Bu arada Ömer Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve acil şifalar temenni ediyorum.

Açık konuşmak gerekirse Beşiktaş, her anlamda rakiplerinden çok daha iyi bir görüntü sergiliyor. Kara Kartal’ın havası, enerjisi çok farklı. Sergen Yalçın’ın takımı şampiyon gibi oynuyor. Görünen tabloya göre de Beşiktaş açısından mutlu son yakın gözüküyor.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..