Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '16

     
    Kategori
    Futbol
     

    Kartal son dakikada havalandı

    Kartal son dakikada havalandı
     

    Beşiktaş hafta içi oynadığı Dinamo Kiev maçının yorgunluğunu henüz atamadan Çaykur Rizespor karşısına çıktı. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçı oynayan bir takımın ligde cumartesi günü oynamasına bir anlam veremedim açıkçası. Neyse karşılaşmaya dönecek olursak Şenol Hoca ileride oynayacağı zorlu maçları düşünerek kadroda önemli bir revizyona gitti. Daha önce hiç süre almayan Ömer Şişmanoğlu, sakatlığını yeni yeni atlatan Tolgay Arslan ve Necip Uysal mücadeleye ilk 11'de başladı.

    Kadronun birbirine uyumsuz olması nedeniyle Şenol Güneş ilk yarıda farklı varyasyonlarla takıma bir taktik bulmaya çalıştı. Başta Olcay ve Ömer'in kanatlarını değiştirdi daha sonra Ömer'i Cenk'in yanına alarak çift forvete döndü ve Tolga'yı 10 numara gibi oynattı. İlk yarıyı taktik bulma ile geçiren Beşiktaş fazla net pozisyon bulamadı. Çaykur Rizespor ise klasik bir Anadolu takımı gibi rakibi yarı sahasında bekledi, topu rakibe verdi ve Emrah Başsan-Ahmet İlhan ikilisiyle kontra atak yakalamaya çalıştı.

    İlk yarıdaki düzensizliği gidermek adına Şenol Hoca Quaresma ve Aboubakar'ı oyuna sürdü. Bu ikilinin oyuna girmesiyle Beşiktaş ikinci yarıyı adeta domine etti. Kanatları daha iyi kullanmaya başlayan Beşiktaş, Aboubakar'ın güçlü fiziği sayesinde topu ilerde fazlasıyla ayağında tuttu. 2.devrede sadece Aboubakar ile 3 net fırsat kaçırdı kara kartallar. Abobakar'a da ayrı bir parantez açayım. Bence yetenekleri ve oyun zekasıyla şu an için yetersiz kalıyor Beşiktaş'a göre. Uyum süreci elbette olmuş olabilir belki yorum yapmak için de erken ama Caner'in kestiği ortada topu ağlara yollayamaması gerçekten şaşırtıcıydı.

    Karşılaşmanın son dakikaları  Çaykur Rizespor'un yarı sahasında geçti.Şenol Güneş son kozunu 75.dakikada oyuna Adriano'yu alarak yaptı. Tam umutlar tükeniyor derken Caner'in çabası, Cenk'in iyi pası ve Adriano'nun uzaktan müthiş füzesiyle Beşiktaş karşılaşmayı 1-0 kazandı. Maçın genelini göz önüne alırsak her açıdan galibiyeti hak eden taraf Beşiktaş'tı, iştahlarını hiç kaybetmediler ve son dakikaya kadar savaştılar. Çaykur Rizespor ise ortaya koyduğu performansla düşme korkusunu bu sene yakından hissedecek gibi gözüküyor.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 25
    Kayıt tarihi
    : 28.09.16
     
     

    Erciyes Üniversitesi - Gazetecilik. Öncelikle futbol. basketbol, tenisle de oldukça ilgili.   ..