Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '17

 
Kategori
Futbol
 

Kartal tam gaz şampiyonluğa

Kartal tam gaz şampiyonluğa
 

2 haftalık kötü gidişin ardından İsrail’de alınan muhteşem zafer Kartal’ı kendine getirdi. Son 10 dakika hariç muhteşem oynayan şampiyon haklı ve müthiş bir galibiyet aldı. Şampiyonluktaki tek rakipleri artık kendilerinden başkası değil.
 
Kendilerine rakip diyemeyeceğimiz 3 rakibinin puan kaybı Kartal’ı havaya sokmuş. Maça iştahlı ve coşkulu başladılar. Önde basan, topa sahip olduğunda sahaya çok iyi yayılan ve modern futboldan örnekler veren bir Beşiktaş izledik.
 
Beşiktaş’ı diğer rakiplerinden ayıran en önemli özellik sahada kolektif bir sistem ve özel futbolcuları. Talisca, Quaresma, Oğuzhan, Babel birbirinden kreatif oyuncular. Sahada Quaresma resitali vardı. Asisti müthişti. Düşündüğü ve yapmak istediği her şeyi mükemmel yaptı. Onu izlemek büyük keyif.
 
Cenk ligin en şanslı forveti. Her yerden top akıyor ceza sahasına. Attığı gol harikaydı. 2 stoperin arasından attığı gol donanımlı bir golcü vuruşuydu. Milli takımın formda bir Cenk’e çok ihtiyacı var. Babel çok çabuk uyum sağladı ve katkı veriyor. Tek eksiği gol. Anderson Talisca çok özel bir oyuncu. Yürekten, coşkulu ve akıcı oynuyor. Attığı gole söyleyecek kelime bulamıyorum.
 
Marcelo-Atınç 80 dakika çok rahat top oynadı. Fakat son 10 dakika takım baskı yiyince derinlemesine araya salınan toplarda çok hata yaptılar ve kalelerinde golde gördüler. Gerçi sahada Atiba’nın olmaması onlar adına şansızlıktı. Atiba İsrail’de ve bugün, geçen seneki havasındaydı. Sistemin en önemli parçası o. Oyundan çıkınca orta sahada oluşan boşluğu takım arkadaşları kapatamadılar. Marcelo harika oynuyor. Yanında Tosiç olunca daha rahat ve hatasız oynuyor.
 
Akhisar ligin zayıf takımlarından biri ve düşme adayı. Tolunay hoca mücadele eden bir takım yaratmış fakat 80 dakika golü düşünmediler. Soner oyuna girince Beşiktaş defansının arkasına rahat geçtiler ve golü buldular. Kupa golcüsü Vaz Te neden yedek bekledi anlayamadım. Türk hocaların maalesef çok gereksiz ve anlamsız takıntıları oluyor.
 
Şenol hoca F.Bahçe ve Karabük yenilgilerinin ardından takımı iyi toparlamış. O iki yenilgiyi normal karşılıyorum. Her takımın böyle dönemleri vardır. Önemli olan bu dönemi çabuk atlatmaktır. Başakşehir, G.Saray ve F.Bahçe bunu atlatamadılar ve şampiyonluktan koptular. Benfica’da aradığını bulamayan Talisca’yı bile parlatan hoca her türlü övgüyü hak ediyor.
 
Sonraki haftalar ne gösterir bilinmez ama Beşiktaş şampiyon diyebiliriz. Zira rakipleri çok kötü. Koskoca 90 dakikada pozisyon bile bulamayan takımlar Beşiktaş’ı yolundan alıkoyamaz. Tek üzüntüm bu takımın Şampiyonlar Liginden elenmesi. Kesinlikle 2’nci turda olmalıydılar. Bunu sonuna kadar hak ediyorlar.
 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..