Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Kartal Viyana'da uçtu

Kartal Viyana'da uçtu
 

Fotoğraf, T.F.F. resmi internet sitesinden alınmıştır.


UEFA Avrupa Ligi' ndeki tek temsilcimiz olan Beşiktaş, Avusturya' da karşılaştığı Rapid Wien' i 2-1 ile geçerek hepimize büyük bir sevinç yaşattı.

Takımlar sahaya çıktığında sahayı da, seyirci şovunu da beğendim. Türkiye' deki sahalar teker teker patates tarlasına dönerken böyle halı gibi yemşeşil sahaları görünce insanın içi gidiyor.

Maçın başında Avusturya temsilcisi baskı kurmaya çalıştı. Beşiktaş, önce rakibin baskısını kırdı, sonra da ileride etkili olmaya başladı.

Quaresma’ nın etkili olduğu dakikalarda sakatlanıp çıkması bir an endişe yarattı. Ancak yerine giren Holosko geceyi başarıyla kapattı. Üstelik bir gole de imza attı.

Schuster'in defansta Ferrariye şans verdiği gecede İbrahim Üzülmez yine performansı ile parmak ısırttı.

Gelgelelim Türk takımlarının klasik defans hataları Beşiktaş'ta da kendisini gösteriyor. Siyah- beyazlılar oyunda dengeyi kurmuşlarken yedikleri gol ile yenik duruma düştüler.

Fakat rakip defansın arasına atılan toplarla gol arayan Beşiktaş'ın " heykeli dikilecek oyuncusu" Ernst'in yine mükemmel pasının ardından Holosko ile gelen gol Kara Kartal'ı rahatlattı. Yenilen golden kısa bir süre sonra gol bulmak Beşiktaş'ın avantajı oldu.

Yine rakip defansın arasına atılan başka bir topla bu sefer Bobo golü buldu. Golcü oyuncunun gerek aradan sıyrılışı, gerek topu sürüp defansı arkasına takması, gerekse de gol vuruşu mükemmeldi.

Böylece Beşiktaş birbirine çok benzeyen iki gol ile rakibini deplasmanda yenmeyi bildi.

Beşiktaş genelde takım olarak iyiydi. Geçen hafta lig maçında yenilen hatalı golde payı olan Hilbert bu akşam iyiydi. İbrahim Üzülmez, Ernst, Tabata dikkat çeken oyuncular oldular. Guti attığı paslarla takımına katkı sağladı.

Beşiktaş bu şekilde giderse gruptan çıkar. Zaten Yıldırım Demirören hedefi kupa olarak koydu. Ancak bunun için siyah- beyazlıların kadrosu bu akşamki futboldan daha iyi oynamalı. Bu gece mücadele güzeldi ama oyunun her anında güzel futbol oynayamadılar.

Maçın hakemleri iyi değildi. Özellikle yardımcı hakemler kaldırdıkları bazı bayraklarda hatalıydılar. Bazen de kararsız kalıp taçta bile bayrak kaldıramadılar.

Beşiktaş' ın zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..