Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Kartal Yeniden Zirveye Kondu

Beşiktaş, Karadeniz seferinin ikinci ayağı olan Trabzonspor erteleme maçını da kazanarak liderliği geri aldı.

Erteleme maçı olmasından dolayı iki takımın da bazı doğal eksikleri vardı. Örneğin siyah- beyazlılarda stoper mevkiinde Necip ve Tosic yer aldılar. Özellikle Necip’i çok beğendim. Maça öyle konsantre olmuştu ki, bir an olsun dikkatini kaybetmedi.

İlk yarı karşılıklı ataklarla fakat Beşiktaş’ın üstünlüğüyle geçse de akıllarda kalan Beşiktaş’ın verilmeyen net penaltısı ve bir de geri pas olayıydı.

Beşiktaş ikinci yarıya kaleci Tolga şanssızlığıyla başladı. Sakatlanan Tolga yerini genç Günay’a bıraktı. Ancak Günay, hiçbir zorluk yaşamadı. Çünkü Trabzonspor ikinci yarıda Beşiktaş kalesine neredeyse hiç gelemedi.

İyi oynayan ama gol bulamayıp strese giren siyah- beyazlılar 76.dakikada Quaresma’nın muhteşem ortasına kafayı vuran Gomez ile 1-0 öne geçtiler. Bu gol Beşiktaş’ı biraz daha kendisine getirdi. Daha sonra oyuna giren Olcay Şahan da ikinci golü atarak takımını rahatlattı.

Şenol Güneş, Cenk Tosun’u sahaya sürüp oyuna müdahale edecekken Gomez’in golü gelince siyah- beyazlıların planları değişti. Bu pozisyonda Quaresma ve Gomez ne kadar kaliteli isimler olduklarını bir kez daha ispatladılar. Gomez’in 90+3’de rakip sahadan koşarak kendi ceza sahasında Trabzonspor golünü engellemesi bence dikkat çekmesi gereken bir konu. Bu, futbolcunun motivasyonunu ve fizik gücünü gösteriyor. İşte Beşiktaş’ın bu inanmışlıkla maçı kaybetmesi zaten neredeyse imkansızdı.

Şenol Güneş’in Gomez’in golü üzerine Cenk Tosun yerine Olcay Şahan’ı sahaya sürmesi ve Olcay’ın da gol suskunluğuna son vermesi hem Şenol Güneş’in şansı oldu hem de Olcay Şahan’ı rahatlattı.

Beşiktaş bu galibiyetle liderliği bir puan farkla tekrar lider oldu. Ancak bu durumun şu an için bir avantaj getirdiğini söylemek zor. Çünkü daha oynanmamış dokuz maç var. Bu dokuz maç her türlü sonuca gebe. Gerçek olan Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında heyecanlı bir mücadele yaşandığı.

Trabzonspor’un özellikle ikinci yarıda hücum anlamında hiçbir varlık gösterememesi elbette bordo- mavili taraftarları üzdü. Trabzonspor’un yapması gereken sabırla bu sezonun bitmesini beklerken bir yandan da gelecek sezonun planlarını yapmak olmalı. Futbolcuların kalan maçlardaki performansları da onların gelecek sezon takımda kalıp kalamayacaklarının belirleyicisi olmalıdır.

Futbol yazmaya, terörün insanların günlük hayatlarını olumsuz etkileyerek amacına ulaşmasını bir nebze de olsa engellemeye çalışıyoruz. Ama içimiz yanmaya devam ediyor. Umut Bulut’un babası toprağa verildi. Mekanı cennet olsun. Diğer kayıplarımızı da son yolculuklarına uğurluyoruz. Dilerim bu son olur. Bu güzel ülke bir daha böyle acılar yaşamaz.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..