Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

KARTALLAR Yüksekten Uçar

KARTALLAR Yüksekten Uçar
 

Bu takımın adı Beşiktaş. Nam-ı diğer Kara Kartal. Hep yüksekten uçar.....


Evet, bu beklenen sondu. Uzun yıllardır özleminin çekildiği bir durum. Sezon başından beri, geldi, geliyor denilen ve ancak dün akşam nihayete erdirilen bir durum. Beşiktaş camiası, futbolcular ve Türkiye bunu hak etti. Bekliyorduk ve kavuştuk…

Sevin Beşiktaş… Sevin Beşiktaşlı.. Sabahlara kadar, hatta günlerce sevinmek senin hakkın. Ama diğerleri gibi, bazıları gibi abartmadan, silahlanmadan, kavga etmeden, küfretmeden, yıkıp dökmeden sevin. Sevinmek senin hakkın. Çünkü siyah-beyaz formalı futbolcular, biz sevinelim diye dün imza atmadılar mı şampiyonluk resminin altına… Bu anı, uzun zamandır beklemiyor muyduk. İşte, bekledik, sabrettik ve nihayete erdik. Artık Şampiyon biziz. Peki ya diğerleri? Onlar da kendi çaplarında sevinirler yada üzülürler, bu onların problemi.. Biz kendi işimize bakalım..

Her ne kadar içim rahattı, biliyordum kupanın Beşiktaş’ın olduğunu ama hani o futbol şeytanı, rakipten yana oluverirde, tersi bir mucize yaşanır mı diye de içimden geçmedi değil. Zira geçmişteki, o Feyyaz’lı, Ali’li, sarı fırtına Metin’li Beşiktaş, yine bugünkü rakibinin çetin mücadelesi ile kulpundan tuttuğu kupayı son maçta bırakmak zorunda kalmıştı. O günü hatırlayanlar, o son maçta kaçan şampiyonluğunun acısını uzun süre yaşamıştı. Aynı zamanda bu, sonraki yıllardaki şampiyonluk yarışlarına da yansımıştı. Acaba yine aynı senaryo olabilir miydi ? Kafamda dolaşan sorular bunlardı.

Futbolda her şey var. Son bir –iki dakikada ne maçlar döndü, ne şampiyonluklar gitti veya ne şampiyonluklar ve kupalar kazanıldı. Uzatma dakikalarında atılan gollerle ne puanlar alındı. Bu yüzden her an her şey olabilirdi. Denizli, Beşiktaş’ı yenebilir, Sivas, Galatasaray’ı yenebilirse, Sivas şampiyon olurdu. Sivas yenilir yada berabere kalırsa, Trabzon’un Fenerbahçe’yi yenmesi ile Trabzon şampiyon olabilirdi. Her ne kadar bu galibiyetlerin, Beşiktaş’ın averajının olması sebebi ile farklı skorlarda olması gerekiyordu ama yine de olabilirdi. Neden olmasın dı ki ? Kimse, kupa maçında Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye dört tane gol atabileceğini hesaba katmamıştı mesela. Ama oldu ? Fenerbahçe-Galatasaray maçlarındaki 5 gollü galibiyetleri de unutmayalım. Dedik ya, futbolda her şey var, her an sürpriz yaşanabilir.

Ligin sonunda da oldukça çetin bir mücadele vardı akşam. Düşen, çıkan takımlar an be an değişti. Doksan dakika sonunda şu takım düştü, bu kaldı derken, atılan gollerle ve alınan sonuçlarla tablo çok enteresan bir duruma geldi ve aynı puana sahip olan takımlardan averajı az olan takım lige veda etti. Oysa Konya kalmayı garantilemişken, Antalyaspor’un son dakika galibiyeti ile bu sezon 1.lige veda etti. Kendilerini yine de kutlamak ve önümüzdeki sezon başarılar dilemek lazım..

Evet, koskoca bir yıl ve sezon çok çekişmeli ve garip sonuçlarla geçti. Sezon nihayete ererken, amacına ulaşan tek takımın Beşiktaş olduğu görülüyor. Artık Beşiktaş çift kupalı iki kere şampiyon olarak seneye Avrupa’da ter dökecek. Hem de doğrudan devler ligine gidecek. Burada işi oldukça zor. Ama bunu başarabilecek güç ve inanç bu takımda var. Zafiyetlerin üstüne gidip, eksiklerin giderilmesi ve uygun, sağlam ve etkili transferlerle bu takım Avrupa’da iş yapar. İşte o zaman yalnız Beşiktaşlılar değil, tüm Türkiye sokaklara dökülür. Beşiktaş bunu yapabilir mi göreceğiz. Ama yapmak için elinden geleni ardına koymamalıdır..

Bir Beşiktaş’lı olarak elbette ki çok sevinçli ve bir o kadar da gururluyum. Ama bence ligin takımı Sivas Spor’dur. Bir Anadolu takımının, haftalarca lgi birincisi olması ve şampiyonluğu kıl payı kaçırması, ligin son maçına kadar mücadelesini devam ettirmesi, şampiyonlukta hala iddialıyım demesi, şampiyon olamasam da devler ligine ben gideceğim demesi ve Türkiye büyükleri olan Galatasaray(5), Fenerbahçe(4) ve Trabzon(3) takımlarını geride bırakarak ikinci olmaları taktir edilecek bir durumdur. Bu yüzden Sivas spor tebrik edilmeli hatta desteklenmelidir. Onları da tüm yüreğimle kutluyorum.. İyiki varlar. Onların sayesinde lig daha zevkli hale geldi..

Lig bitti !. Önümüzdeki sezon çok daha yüksek kaliteli olacak. Buna eminim. Artık küçük-büyük takım yok. Mücadele eden takım var. Hep birlikte gördük..

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..