Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '10

 
Kategori
Spor
 

Kartingin sultanı yeni sezona hazırlanıyor...

Kartingin sultanı yeni sezona hazırlanıyor...
 

ACIBADEMLİ ŞENDAĞ DURMAZ, KARTİNG PİSTLERİNDE FIRTINALAR ESTİRİYOR...


Acıbadem Adana Hasatanesi Direktör Asistanı olarak çalışan Şendağ Durmaz, Karting Şampiyonası'nda Adana'yı geçen yıl başarıyla temsil etti. Adana'nın tek bayan pilotu olan Durmaz yeni sezon hazırlıklarına Real M1 Karting Pisti'nde yaptığı antrenmanlarla başladı. Durmaz; “tek hedefim Adana'nın adını iyi temsil ederek başarılı sonuçlar elde ederek kadınların da bu sporu erkeklerden daha iyi yapabileceklerini kanıtlamak” diye konuştu.

Real M1 Karting Pisti'nde amtrenmanlara başlayan Acıbadem Adana Hastanesi Direktör Asistanı Şendağ Durmaz'ın içindeki hız ve adrenalin tutkusu, 2006 yılında eşinin ısrarıyla gittikleri go-kart merkezinde ortaya çıkmış. Amatör yapılan bu organizasyonda birinci olunca da yarışmalara profesyonel olarak katılma kararı alıp 2008’ den beri de hem pist, hem de karting yarışçısı olarak karting serüvenine başlamış. Durmaz uzun kilometreli antrenmanlarla amatörlükten profesyonelliğe adım atmış.


KARTİNGDE ANTRENMAN ÖNEMLİ

İçinde hız merakı olanların bu duygusunu bastırmamasını söyleyen Acıbademli Şendağ Durmaz, yarışlarla ilgili bazı püf noktaları da anlatıyor…

“İdealist bir pilot her hafta sonu antrenman yapmalıdır. Her hava şartında, yağmur kar demeden antrenman yapılmalıdır; ama kış mevsimi geldiğinde maalesef antrenman yapmıyoruz. Sezon yaklaşınca çalışmaya başlıyoruz, bu da bazen başarısızlıklara yol açabiliyor. Pistteyken yapmanız gereken bazı hareketler var. Piste girerken sol ya da sağ elin kaldırılmasıyla sinyal vermeniz gerekir. Tehlike anında da kenara çekip ellerinizi kaldırdığınızda bir sorun yaşadığınızı haber vermiş oluyorsunuz ve diğer pilotları uyarıyorsunuz.

KARTİNGDE BAYRAKLARIN RENGİ ÇOK ÖNEMLİ

Sarı bayrak en önemlisi bence; çünkü tehlike olduğunu ifade ediyor. Mavi bayrak tur bindirmeyi, yeşil bayrak antrenman turlarının startını, siyah bayrak diskalifiye olduğunuzu ve ilk olarak siz gördüğünüzde en çok sevineceğiniz damalı bayrak ise yarışı bitirdiğinizi ifade eder. Yani her sporcu için önemli olan, damalı bayrağı ilk gören kişi olmak.”

Şendağ Durmaz, pistlerde erkeklerle yarışıyor. Bu sizi zorluyor mu? sorusuna ise çok kızıyor. Çünkü O kartingi sadece erkek sporu gibi görmeyenlerden. Hatta O’na göre kadınlar go-kart pistlerinde daha çok fırtına estirmeli.


Her şeyden önce eş ve anne olan; Acıbadem Adana Hastanesi'ndeki yoğun iş temposuyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayan Durmaz’ın bundan sonraki hedefi kadınlara kartingi öğretmek ve sevdirmek.

Kaynak:Meral Delen

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..