Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
469
 

Kartollu çiğ köfte

Kartollu çiğ köfte
 

Erzurum’da patatese kartol denir. Kartollu çiğ köfte vitamin bakımından zengin bir yemek çeşididir. Özellikle bulgur bol posalı bir besin olduğu için bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca B grubu vitamin açısından zengindir. İçerisine konan yeşillikler de ayrı bir vitamin deposudur.

YAPILIŞI: 2 bardak köftelik bulgur yıkanarak süzülür üzerine 1 bardak sıcak su konularak ağzı kapatılıp yarım saat bulgurlar şişinceye kadar bekletilir.6 adet patates haşlanarak soyulur, rendelenir ve şişen bulgurlara ilave edilir. 2 kaşık yağda pişirilen 3 yumurta karışıma karıştırılır. Bunların içerisine 1 çay kaşığı kimyon, arzuya göre tuz, 2 kaşık kırmızıbiber salçası, 2 kaşık domates salçası, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 10 adet yıkanıp doğranmış yeşil soğan, 3 adet yıkanıp doğranan yeşil taze sarımsak, 2 adet yıkanıp kabukları soyularak küçük, küçük doğranmış domates, 1 demet yıkanıp ayıklanarak ince, ince kıyılmış maydanoz, 3 adet yıkanıp küçük, küçük doğranmış yeşilbiber, 2 kaşık limon suyu hepsi karıştırılarak iyice yoğrulur. Bu karışımdan birer parça alınarak avuç içinde sıkılıp küçük köfteler yapılır. Servis tabağındaki marul yapraklarının üzerine sıralanır. Üzerine limon dilimleri ve maydanozlar konularak süslenir ve servise sunulur. Kartollu çiğ köftemiz afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Çiğköfte, patatesli köfte hepsinide çok severim. emeğinize sağlık

Merve Ballı Acar 
 02.04.2012 13:13
Cevap :
Vaktin olduğunda dene çok güzel olyor.Seviler NAHİDE  02.04.2012 18:39
 

Elinize sağlık Nahide Hanım; Çok güzel görünüyor. Yoğurma işleminde biraz zorlanıyorum ama Kartollu köfteyide deneyeceğim.Saygılar

Cemile Torun 
 01.04.2012 23:52
Cevap :
Yorumlarınız beni çok mutlu ediyor teşekkürler.Denerseniz afiyet olsun selam ve sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  02.04.2012 12:26
 

Nahide Hanımcım kartolun her türlüsünü severim.Çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

Şennur Köseli 
 01.04.2012 15:20
Cevap :
Afiyet olsun canım iyiygeceler öptüm seni.NAHİDE ÇELEBİ  01.04.2012 22:53
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1848
Toplam yorum
: 11263
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1029
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster