Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kaş ekimi rehberi

Kaşlar, görünüşün tanımlanmasına yardımcı olan kritik bir yüz özelliğidir. Kaşlar, yüzde daha merkezi bir konumda ve gözleri çerçevelemeye yaradıklarından kişinin görünüşünde önemli bir rol oynar. Kaş restorasyonu, saç derisi üzerinde yapılan diğer saç ekim işlemlerine benzemektedir, ekilmiş saçların kalıcı olması, ancak kendi benzersiz özelliklerinden dolayı, kafa derisi saç ekimlerinden önemli şekilde birtakım farklılıklar gösterir. Kaş kıllarının dört farklı özelliği vardır:

Yön

Kaş kıllarının yönü, kaşın farklı bölümlerinde çarpıcı biçimde değişir. Burun yanındaki alanda, saçlar yukarı doğru, kaşın tepesinden aşağıya, yanlarda dışarıya ve aşağıya doğru yönelir ve kaşın alt kısmında, dışa ve yukarı doğru büyür. Çapraz büyüme şekli, kaşların ortasındaki kıllar birleşerek her kaşın ortasından yatay olarak geçen ince, doğal, bir yükseklik oluşturmasını sağlar.

Büyüme Döngüsü

Kaş kıllarının dördüncü özelliği, nispeten kısa saç büyüme döngüsüdür. Kafa derisi kıllarının 3 ila 7 yıl sürebilen bir büyüme evresi vardır, oysa kaş kılları sadece 4 ay kadar uzayacak ve dinlenme alanına girip dökülecektir.

Kıllar

Üçüncü özellik, kaş kıllarının, saç derisi kıllarında sık görülen 1-4 foliküler ünite gruplarından ziyade, ayrı ayrı teller halinde büyümesidir.

Açı

İkinci belirgin özellik, kılların folikülde keskin bir açıyla ortaya çıkmasıdır, böylece deri tabanına, 45 derecelik bir açıyla ve kaş derisinin tersine doğru büyür.

Nelere dikkat edilmelidir?

Kaş ekimi güvenli ve estetik olarak zarif bir işlemdir, bu tip kaş restorasyonundan önce göz önünde bulundurulması gereken çok şey vardır. İyileşme sürecinde tüm yaralar büzülür. Bu, saçın oryantasyonunu biraz değiştirebilir ve kaş kılının beklenilenden biraz daha fazla yükselmesine neden olabilir. Kabuklanmalar ve izler geçtikten sonra kaşlar normal açısına ve doğal döngüsüne girer.

Saç derisine saç ekiminde olduğu gibi, kaşlara nakledilen saçların periyodik olarak kesilmesi gerekir. Bu, dokunulmamış bir saçın ucu kadar ince olmayan kesik ve kalın bir uç şekli bırakacaktır.

Kaşınıza nakledilen saçlar, vücudun başka bir bölgesinden alınmasından dolayı büyüme ve görünüm açısından biraz farklı özelliklere sahip olacaktır. Zamanla, nakledilen saçlar, yavaşça kaş desenini ve mevcut kaş kıllarının özelliklerine uymaya başlar.

Günümüzde, tamamen eksik veya aşırı inceltilmiş kaşlara ya da kaş bölgesi içindeki istenmeyen izleri kamufle etmeye yönelik ekim işlemleri başarıyla uygulanabilir. Kaşın dökülmesi/seyrekliği kalıtsal (doğal olarak ince kaşlar) olabilir, aşırı kaş alma nedeniyle kaş küsmesi, epilasyon (elektroliz veya lazer), tiroid veya diğer hormonal anormallikler ve travma (yanıklar, cerrahi, kazalar) olabilir. Kaş ekimi oldukça tekniktir ve estetik bir sonuç elde etmek için çok fazla sanat ve hassasiyet gerektirir. Aynı zamanda çok kişisel bir karardır.

Kaş ekimi nasıl yapılır?

Tipik bir kaş ekimi, kaş başına 50 ila 350 greft gerektirebilir, bu da saç derisinden 2,5 ila 5 cm'lik bir donör şerit gerektirir. Kaş ekiminde DHI ya da FUE saç ekim teknikleri kullanılabilir.

İşlem, genel olarak lokal anestezi ile hafif oral sedasyon altında gerçekleştirilir ve 2 ila 4 saat sürer. Çoğunlukla ağrısızdır ve hastalar herhangi bir şey hissetmez.

İlk 3 ila 5 günde minimal kabarma ve kızarıklık dışında, hastalar süreci tam olarak rahat geçirirler ve işlemden bir gün sonra çoğu rutin aktivitelerine dönebilirler. Kaşlar 5 gün boyunca kuru tutulmalıdır.

Nakledilen kaşlar tipik olarak yaklaşık 2 ila 3 hafta içinde düşer ve daha sonra yaklaşık 4 ayda tekrar büyümeye başlar. Kaş ekiminde yeniden büyüme oranları daha düşük olabilir; bu nedenle, 9 ila 12 ayda simetri ve yoğunluğu optimize etmek için bir rötuş işlemi gerekebilir. Bu noktadan itibaren, ömür boyu büyümeye devam ederler.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..