Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kaş Kaldırma Ameliyatı

Kaş Kaldırma Ameliyatı

Kaşlar mimik hareketiyle birlikte yüzümüze anlam katan göz güzelliğimizi ön plana atan organımızdır. Kaş düşmesi ileri yaşlarda kendini belli etmesi ve estetik olarak düzeltilmesi gereken bir deformasyondur. Bu düşük kaş problemini çözmek için ameliyat ve ameliyatsız çözümler elbette bulunmaktadır. Bir çok kaş kaldırma işlemi yapılmaktadır. Ameliyatız ve ameliyatı işlemler bulunmaktadır. Ameliyatız kaş kaldırma işlemleri botox, dolgu, hıfu, iple kaş kaldırma olarak sıralayabiliriz. Ameliyatlı kaş kaldırma ise şakak germe ameliyatı, endoskopik kaş kaldırma ameliyatı olarak sıralayabiliriz.

Botox İle Kaş Kaldırma

Botox ile kaş kaldırma işlemi kaşın uç kısmına uygulanır ve kaç 1 – 2 milim kadar kalkar kaldırılması diyebiliriz. Ortalama olarak 6 -8 ay kalıcılığı bulunmaktadır bu durum kasların güçlü olması ile ilgilidir ve yüz kas yapısı çok güçlü ise botoksun etkisi daha kısa sürebilir. 5 – 10 dakika kadar sürmektedir ve işlem öncesi lokal krem ile işlem yapılacak bölge uyuşturulur. İşlemden sonra iğne giriş yerlerine buz tedavisi uygulanır şişlik ve morluk olmaz.

Kaş Dolgusu

Kaş dolgusu kaşın alt kısmına uygulanır ve kaşın 1 – 2 milim kadar yukarı kalkmasını sağlar. İşlem 5 – 10 dakika kadar sürmektedir. İşlemin uygulanacağı blge lokal krem ile uyuşturulur ve hasta herhangi bir ağrı, acı hissetmez işlemden sonra ise iğne giriş yerlerine buz tedavisi uygulanarak şişlik ve morlukların önüne geçilir. İşlemden hemen sonra sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.

Hifu (Ameliyatsız Yüz Germe)

Hifu yüz germe olarak bilinir ancak kaş kaldırma işlemi için son derece etkilidir. Teknolojinin ilerlemesi ve yapılan estetik ameliyatların ameliyatsız çözümler ile ameliyatta alınan etkili sonuçları alabilmek mümkündür. İşlem öncesi yüze lokal krem sürülür 10 – 15 dakika içerisinde işlem tamamlanmış olur. Odaklanmış ses dalgaları ile uygulandığı bölgede kaldırma ve germe etkisi yaratmaktadır. İşlem sonrası sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz.

İple Kaş Kaldırma

İple kaş kaldırma işlemi saç içerisinden küçük bir kesi açılarak kaş uçları doğru asılmasıdır. Bu işlemde ise hasta ne kadar mimik hareketlerini kullanırsa kaşların yeniden düşme ihtimali o kadar hızı olmaktadır. Kişiye göre değişmek ile birlikte 6  ay ile 2 yıl arasında kalıcılığı olabilmektedir.

Endoskopik Kaş Kaldırma

Endoskopik kaç kaldırma ameliyatı, saç içerisinden küçük kesiler ve kamera ile               kaç bölgesinden girilip o bölgenin yukarı sabitlenmesinden ve yukarı asılan yapılan işlemdir. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatın avantajları ise saç içerisinden küçük bir kesi açılarak herhangi bir saçsız alan veya kesi izi olmaması, elde edilen sonucun klasik yüz germe ameliyatı hatta yüz germe ameliyatından daha etkili sonuçların alınabileceği, çok hızlı bir iyileşme sürecinin olduğunu söyleyebiliriz. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı sonrası ameliyat olan kişi ameliyattan 2 – 3 gün sonra sosyal hayatına dönebilirsiniz. Hastanede kalmak gerekmemektedir. Genelde kaş düşüklüğü için kullanılan en iyi yöntem denilebilir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kas-kaldirma-ameliyati/      

https://www.tasklinik.com/hifu/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..