Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kaş kaldırma estetiği

Kaş kaldırma estetiği
 

Kaşlar yerçekimi etkisiyle ya da yaşın ilerlemesiyle dokularda oluşan gevşeme ile birlikte normal pozisyonundan daha aşağı doğru sarkabilir. Bu sarkma sonucunda yüzde yorgun, üzgün ya da başka istenmeyen ifadeler oluşabilir. Bunlar dışında bazı hastalıklara bağlı olarak da kaşlarda sarkma görülebilir. Bunlar arasında, yüz felci, tümörler sayılabilir. Bazı ileri durumlarda hastanın görüşünü engelleyecek derecede sarkma olabilir. Hafif durumlarda botoks uygulaması ile kaşta yükselme sağlanabilir, ileri durumlarda ise cerrahi girişimler gerekir.

Kaş kaldırma estetiği, üst yüz ya da alın germe ameliyatı ile birlikte, blefaroplasti (göz kapağı estetiği) ameliyatı ile birlikte ya da tek başına uygulanabilir. Kaşlarda sarkma veya düşüklük söz konusu olan durumlarda alın germe ameliyatı daha uygun bir seçenektir.

Kaşlarda herhangi bir sarkma söz konusu olmayıp sadece dış kenarlarının kalkması arzu edildiğinde alın germe işlemine gerek yoktur.

Bu estetik ameliyat lokal anestezi altında yapılır. Estetik girişim, saçların arasından yapılan birkaç santimlik kesi veya birkaç iğne deliği içinden girilerek kaşların altındaki dokuların yukarıya doğru asılması şeklinde yapılır. İşlem planlanan estetiğin tipine göre 30-60 dakika kadar sürer.

Kaş kaldırma estetiği sonrasında rahatsızlık verecek derecede ağrı oluşmaz, kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Sadece ilk günlerde askıya bağlı gerginlik ve aşağı doğru zorlamada sızlama hissedilebilir.

Ameliyatı takiben 2 gün sonra banyo yapılabilir. Ameliyat, saçlı deri içinden girilerek yapıldığı için izler dışarıdan bakıldığında gizli kalır ve görünmez.

 

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..