Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kaş Olympos Mocamp

Kaş Olympos Mocamp
 

Kaş Olympos Mocamp


Katrancı kampından sonra Kaş’a geldim. Kaş’ta genellikle kumsal sorunu var deniz severler için. Ancak irili ufaklı çakıl taşları çok da rahatsız etmiyor.

Kendime kamp alanı alarak Kaş’a yaklaşık bin beş yüz metre mesafede Olympos Mocamp’ı seçtim. Burası üç kuşaktır aynı aile tarafından işletiliyor. Hatta dördüncü kuşak işletmeyi devam ettirmek için işleri yüklenmeye başlamış bile.

İşletmenin sahibi Ömer Bey, 1986 yılından bu yana çadır ve karavan sever misafirlerini ağırlıyor. Yeni yeni Bangola evler de yapmış buralarda da konaklayanlar var.

Kalkan Kaş yolunun solunda kamp alanı yer alıyor, yolun sağında ise restoran ve hemen altında özel plajı var. Kampta kalanlara plajda şezlong ve şemsiye ücretsiz. Restoranda fiyatlar ortalama fiyatlar, yani pahalı değil. Restoran denize sıfır ve buradan Kaş manzarası güzel görünüyor.

Çadır kurulacak yerlerin hepsi elektrik düzenine yakın ve her çadırın aydınlatma lambaları var. Karavanlar için ayrıca bir alan ayrılmış bu da bir artı bence. Temiz tuvaletler ve kullanışlı mutfak var. Duş yerleri ve soyunma kabinleri de temiz ve düzenli.

Ömer Bey, bu işi severek yapıyor. “Kamp işi aslında meşakkatli bir iş,” diyor ama sevdiğini de ekliyor. Bazı şikâyetlerini de ekliyor. Örneğin, karavan sahiplerinin kamp alanı yerine kampın dış duvarının yanına park etmeleri. “Kamp ücretini çok bulunlar var,” diyor. Aslında çadır ve karavan ücreti kişi başı değil de karavan ve çadır için düşünülse belki daha fazla müşteri çekebilir. Karavan 35 TL. kişi başı ve çadır kişi başı 25 TL. Bu durumda küçük bir çadır bile olsa iki kişi 50 tl ödeyecek. Karavan için de aynı şey geçerli karavanda 4 kişi olsanız 140 TL. bir günlük ücret. Hal böyle olunca karavanı olanlar yol kenarlarında konaklayıp deniz keyfi yapıp yollarına devam ediyorlar. Oysa Ömer Bey onlarla aynı fikirde değil. Ömer Bey’e göre karavan bir kültür ve karavanla tatil yapanlar genellikle orta yaş üstü yani emekliler. Onlar da iki kişi seyahat ediyorlar. Yani iki kişi tatil yapanların güvenli, tertipli, sakin bir ortamda gecelemelerinin pahalı olmadığını söylüyor. Aslında haksız da sayılmaz. “En az yüz elli bin TL’ye karavan alıp gezdiği yerlerin tadını çıkaran insanların düzenli kamp alanlarına 35 TL’ vermek istememeleri doğru değil, onlar gezmenin de tadını çıkaramazlar,” diyor Ömer Bey.

Bence Ömer Bey, bu durumu değerlendirip yeni bir ücretlendirme yapmalıdır. Zaten Kaş – Fethiye yolu araçlardan dolayı gürültülü. (Gerçi araç gürültüsünden başka da gürültü yok. Çok sakin bir ortam.) Kampçılar burayı birkaç günlüğüne tercih ediyor. Eğer fiyatlandırma karavan başı ve çadır başı olursa müşteriler daha uzun kalır. Böylece daha iyi tanıtım yapılmış olur.

Sonuç olarak Olympos Mocamp hoş bir yerde bulunuyor ve Ömer Bey kampçılığın yaşaması için mücadele ediyor. Onun bu mücadelesine destek olunması gerekir. Buralara yolunuz düşerse Mocamp’ta en az bir gece kalın, derim.

 
Toplam blog
: 49
: 964
Kayıt tarihi
: 03.02.13
 
 

Öğretmen / Yazar - Şair  ..