Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '19

 
Kategori
Güncel
 

Kasap Sürücüler

Alkollü araç kullanan sürücülerin cezaları caydırıcı mı ? Yorumlarınıız bekliyorum...

Araç kullanmak zaten başlı başına bir beceri ve kabiliyet isteyen bir iş ancak ; aracın başına geçenler birde kanlarını alkol ile doldurduktan sonra araba değil THY ucağı kullanıyor gibi gitmeye başlıyorlar. Tabii ki böyle davranışlarla beraber onlarca masum genç, yaşlı ve çocuğumuz bu kasapların araçları altında can veriyor. Peki bu kasaplara verilen cezalar yeterli mi ? Caydırıcı mı ?

2918 sayılı karayolları trafik kanununda; Husui araçlarda 0.50 promil, diğer araçlarda ise 0.20 promil üzeri alkollü yakalanan sürücülere 700 tl para cezası kesilir ve 6 ay sürücü belgesi alınır diyor.

Olması gerekenin ise bu olup olmadığı tabii ki tartışılır.

Bana sorarsanız;

*Alkollü araç kullanan sürücülerde alkol sınırının kalkması gerekiyor.

*Alkollü araç kullnırken trafik ekiplerince yakalanan araç sürücülerinin araçları çekici ile bulunduğu yerden müsait olan en yakın otoparka çekilmeli ve yakın akrabası haricinde ehliyetli kimseye araç verilmemelidir.

*Aracı çekilen sürücüye Alkollü araç kullanmaktan dolayı araçta bulunan kişi sayısına göre kişi başı 2500 TL para cezası, araçta bulunan kişi sayısına göre kişi başına 9 ay ehliyetine el koyulmalıdır.

*Sürücünün motorlu taşıtlar vergisini öderken alkollü araç kullanmasından dolayı MTV ödemesi daha yüksek çıkmalıdır.

*Aracını sigorta yaptırırken yüzde 20 fark değil, yüzde100 fazla sigorta bedeli çıkmalıdır.

*Eğer sürücü ilk alkollü yakalanmasından sonra tekrar alkollü yakalanırsa promil sınırı olmaksızın ehliyetine süresiz el konumalı ve psikoteknik, psikiyatirik ve nörolojik testlerden geçmeden ehliyeti sürücüye verilmemelidir.

Cezaların caydırıcı nitelikte olması, karşılaşılan can kayıplarının bundan sonra en aza indirilmesi ve hatta ortadan tamamen kaldırılmasına etkisi yüzde yüz olacaktır.

BAŞKA CANLAR YANMASIN...

 
Toplam blog
: 46
: 54
Kayıt tarihi
: 31.12.18
 
 

İnsanlar yaşamları boyunca bir çok şeylerle karşılarşırlar ve bunları nasıl yöneteceğini bazen çözü..