- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kaşarlı pazılı yufka böreği
BÖREK
2 adet Kabağı rendeleyelim.
1 demet pazıyı kıyalım.
200 gram kaşarı rendeleyelim.
150 gram beyaz peyniri ufalayalım.(Lor da olabilir)
Pazıyı ve peynirleri az tuzla iyice harmanlayalım. Kabak, 1 su bardağı süt, 4 adet yumurta beyazı, karabiber, dereotu ilave edip karıştıralım.
6 adet yufkanın yağlanmış tepsiye her katı arasına malzemeden sererek döşeyelim ve en üstüne;
Yumurtaların sarıları, 1 bardak süt, 1 bardak zeytinyağı, 1 yemek kaşığı susam ve 1 yemek kaşığı çörekotu ile hazırlayacağımız sosu gezdirip 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.