Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '18

 
Kategori
Kitap
 

Kashna Felsefesi

Kashna Felsefesi
 

Erdal Demirkıran ile kitaplar dünyasında tanışmama vesile olan kitapdır onun düşünceleri gerçekdende etkileyici, İnsanın olaylara bakış açıssını yenileme fırsatı sunuyor bu kitap. 

Eseri okumaya başladığınızda belkide ilk yirmi sayfasında Erdal Demirkıranı egoist bir insan olarak tanımlamaya başlıyacaksınız ama kitabın sonuna geldiğinizde  yanıldığınız farkedip önyargınızın nasıl kurbanı olduğunuzu ve bunun gibi pek çok şeyde nasıl yanıldığınızı farkına varacaksınız.

Herseyden önce aşkı yeniden tanımlandırıyor insanın insana, insanın tanrıya olan aşkı gibi taşlaşmış kalıpları düşünmemizi sağlıyor asıl aşkın insanın kendisine duyduğu aşk olduğunu birinin bunu basaramadan baskasına asık olmasının anlamsız olduğunu savunuyor.

İnsanın kendisine aşık olmasının bildiğimiz egoyla yakından uzakdan alakasının olmadığını da öğreniyor insan bu kitapda 

15 Mart 2030 da tüm savaşları bitireceğine inanır bunu kitabında'da sık sık dile getirmişdir. Bunu duydukdan sonra gülebilirsin nedenide kendinin gerçekleşdiremeyeceğini düşündüğün birşeyi başkasının da gerçekleşdiremeyeceğini düşünüyor olman bu da en büyük yanılgılardan biridir.

Hergün aynı hevesle ve heyecanla kalkmasını sağlayan bir amacı var, Ben dünyanın en akıllı adamıyım cümlesiylede insanın kendine aşık olması gerekdiği fikrinin sembolik bir göstergesidir onun için.

Kesinlikle okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum ''sıkılmadan okuyabileceğiniz kitap' 'kalıbının hakkını veren bir eser.

Teşekkürler dünyaya barışı getirecek adam...

 

 
Toplam blog
: 34
: 88
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

Kocaeli Gebze'de doğup büyüdüm kalabalıklar içinde yürümenin o tuhaf çekiciliğini seven birisiyimdi..