Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kaşığınız kimbüktüye gidebilir..

Kaşığınız kimbüktüye gidebilir..
 

Pek yansıtmasak da ilgi alanlarımdan birisi de parapsikolojidir. Bir süre bu konuda fazlaca araştırma yapmış hayalet gördüm diyenden ben yeniden doğdum diyenlere kadar birçok insanın anlattıklarını okumuştum.

İnanmak ya da inanmamak kişilere kalmış tabii ki bazı olaylar gayet dopruymuş gibi gelirken bazıları son derece mantıksız ve absürd gelebiliyor. Hatta içinizde küfür ettiğiniz şeyler bile çıkabiliyor.

Zaman zaman TV'lerde beyin gücüyle nesneleri oynattığını, çatal-kaşık bükebildiğini söyleyenler çıkar. Bunlar gösterilerini yapar ve bizler de ağzımız açık halde izleriz.

Kimimiz inanmaz, yok ya sallama bunlar der, kimimiz de helal olsun deyip alkışlamaya başlar. Sonuçta algılar da farklı farklı.

***

Uri Geller ismini artık duymayanımız kalmadı. Düşünce gücünü kullanarak metal öğeleri eğebildiğini söyleyen Geller, yurtdışında çok tartışıldı. Hakkında kitaplar yazıldı, davalar açıldı. Bu davaları kaybettiğini de belirtelim. Yani karşımızda ya gerçekten bir mental gücü yüksek birisi var ya da bir şarlatan.

Uzun zamandır ülke ülke gezip kendine bir veliaht arıyordu Geller, bir de Türkiye'ye uğrayayım demiş. Sinan Çetin'i bulmuş. Sinan Çetin'i yönetmen olarak çok başarılı bulmam ama yaptığı filmleri ve programları satmasını iyi becerir. Yarışmasını da iyi sunmayı başardı.

Bir de AKP'ye oy vermeseydi..

Star TV'de başlayan Fenomen yarışması çok tartışıldı. Hala da tartışılıyor. Benim gördüğüm insanlar pek inanmıyor bu programda olanlara.

Aslında olanlar pek parapsikolojiyle açıklanacak şeyler değil. Böyle bir unsur yok. Yüksek bir zihin gücü ve el çabukluğu diyebiliriz.

Zira katılan yarışmacıların hemen hepsi ilizyonist. Bilinen isimleriyle sihirbaz. Hani çocuğunuzun doğumgününde çağırıp şapkadan tavşan çıkaran tiplerden.

***

Peki programda olanlar gerçek mi? Nasıl yapıyorlar? Herkes bu soruların cevabını arıyor. Doğal olarak da kimse söylemiyor. Yoksa ne anlamı kalacak?

Gelin cevaplara dair biraz ipuçları verelim. Böylece çözüme ulaşmanız daha kolay olacaktır.

Öncelikle katılanların uzun süredir bu işlerle ilgilendiğini unutmayın. Hayatlarını bu işe vermişler diyebiliriz. Öyle 2 gün öğrenip sonra sahneye çıkma işi değil.

Ardından yüksek bir konsantrasyonun önemini bilmek gerek. Hepimize olur birşeyler yapmak isteriz ama odaklanamayız bir türlü. Bir odaklanabilsek herşey daha kolay olacaktır ama yapamayız.

Bu da bir eğitim işi. Odaklanabilme. bunu başarabildikleri için ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olabiliyorlar.

Bundan sonrası biraz mentalizm bilgisine ihtiyaç var. Nedir mentalizm? Hemen anlatalım.

Sihirbazlıkta psişik simulasyonları içeren bir tür. Ne demiştik, yarışmacılar sihirbaz. Yani bir şekilde olmayanı size olmuş gibi sunabilme yetenekleri var.

Bunun bir tv programı olduğunu unutmayın. Ayrıca bir show işi. Uri Geller de aynı zamanda sahne performanslarına bakıyor.

***

Fenomen Türkiye televizyonlarında farklı bir format. Yer yer heyecanlandırıyor, yer yer korkutuyor. Hatta evde yapın, kameraya çekip bize gönderin diyorlar.

Yurdumun çok meraklı şahsiyetleri de hemen gönderiyor tabii. Ben de yaptım bende fenomenim diye seviniyorlar.

Benim tavsiyem bırakın nasılını, nedenini yaslanın arkanıza gösterileri izleyin. Başka türlü keyfi çıkmaz, kafayı yersiniz.

Afiyet olsun..

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..