Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

02 Kasım '09

 
Kategori
Astroloji
 

Kasım Ayı Burç Yorumları - Astrolog İrem Su

Kasım Ayı Burç Yorumları - Astrolog İrem Su
 

Koç Burcu Aylık Yorumu

8 kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek ilişki evinizin yöneticisi Venüs gezegeni cinselliği, tutkuları, güç mücadelelerini tetikleyici bir etki olarak göze çarpıyor. Mars gezegeninin Aslan burcundaki ateşli desteğini de hesaba katarsak, iki misli artacak bu duyguların sizleri fazlasıyla harekete geçirici olduğunu söyleyebilirim. Aşka olan istekliliği arttıran, karşı cinsle aranızdaki çekimi yükselten bu enerjiler yeni ve gizli ilişkilerin simgesi olduğu gibi, devam eden ilişkinizde de birbirinize olan yöneliminizi güçlendiricidir. Venüs doğası gereği ilişkilerdeki sevgi alış verişimizin simgesidir. Ancak Akrep burcunda bu özelliklerinden çok şey kaybediyor. Duyguları derinleştiriyor, tutkulu karmaşıklara, problemlere yol açabiliyor. İitme- çekme türü hareketlere neden olduğu için, ne yardan geçerim ne serden, ya benimsin ya değil tarzı düşünceler beyninizin içinde devleşiyor. Ayrıca cinsel ve duygusal yönden bağımlılıklara neden olabiliyor. Seks ve erotizme bakışınızı takıntılı hatta kimi zaman marjinal bir şekilde ifade etmenizde etkili oluyor. Şimdi bu durumun Kasım ayında yaratabileceği sonuçları ilişki türlerine göre ele alalım.

İlişkisi olmayanlar açısından hemen aklıma karşı konulması zor olan beraberlikler geliyor. Mars gezegeninin uzun aylar boyu sürecek etkisini göz önüne alırsak Aralık-Mart arası içsel çatışmalara mücadelelere yol açabileceğini söylemek gerekiyor. Bir yandan isteklerinizi elde etmek diğer yandan duygularınızla zihniniz arasındaki dengeyi, ilişkiniz açısından kurgulamak pek kolay olmayabilir. Hislerinizi açıklamak ise ay ortasına kadar mümkün gözükmüyor. Ben bunu, kurulan ilişkide partnerin sizin kadar açık ve net davranmayacağı şeklinde yorumluyorum. Çünkü yöneticiniz Mars Aslan burcunda gösteriye açık ve kendinizi ifade etmekten yana olduğunuzun simgesi. Oysaki Venüs Akrepte gizleyici olmaktan yana. Yeni bir ilişkiye başlarken bana göre dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, karşınızdakini, düşüncelerini iyi anlamak. Siz aşkın eğlenceli yanlarını yaşamaktan zevk alırken, partnerinizin farklı düşünüyor olmasını yadırgamamak lazım. O olayları daha derinlemesine süzgeçten geçiriyor olabilir. Yani durumu içsel manada saplantı haline getirebilir. Kaldı ki, 20 Aralıkta Mars geri hareketine başlayacak. Bu durumda gördüğünüz gerçek sizi fazlasıyla etkileyebilir. Yapılması gereken öncelikle yaşadığınız ilişkinin adını koymaktır. Ne hissediyorsunuz, karşı taraf ilişkide nasıl bir alışverişten yana. Bunu belirlediğinizde en azından olaylara müdahale etmeniz mümkün olur. Ben bunu aşkı tadında yaşamak ve özgür paylaşımlarda bulunmak isteyen Koçların taşı gediğe vurmaları hali olarak yorumluyorum. Çünkü partnerinizle bu dönemdeki paylaşımlar öyle kolayca silinebilecek tecrübelere benzemiyor. 2010 yılında piyasaya çıkacak kitabımın Ekim aylık yorumunda bu konular üzerinde geniş bir açıklama bulacaksınız. Yalnız şunu söylemeliyim ki, bu hamur çok su kaldırır.

İlişkisinde sorun olanlar açısından gerek yöneticiniz Mars gerekse ilişki evinizin sahibi Venüs gezegeninin çekişmesi aşkta rekabetin, iddiacılığın ve taviz vermezliğin göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Bir yandan bencil istekler diğer yandan gururlu tepkiler ilişkinizdeki sancıları bir kat daha arttırmakta. Aslında konuşulsa ve ortak bir nokta bulunsa, bu denli sıkılmaya bile gerek yok. Ancak bir tarafın sevgiyi ifade ediş şekli öbürünün algılayış biçimi arasındaki zıtlık anlaşmayı güçleştirmekte. Fakat işin ilginç tarafı, bu denli gerilime rağmen, aranızdaki tutkunun daha da güçlenmesi. Hani nerdeyse boğaz boğaza gelecek iki kişi, yeri geldiğinde ihtirasın pençesine düşerek birbirlerine şiddetle sarılacaklar gibi. Şöyle bir düşündüğümüzde iç gıcıklayıcı gibi görünüyor fakat böyle bir çekişmenin kimi zaman lezzetli olduğunu da duyuyoruz. Tabi daha fazla sertleşilirse, hatta hakimiyet kurulmaya kalkışılırsa pek hoş olacağını söyleyemeyiz. Bir başka yansıması özellikle tutkulu ilişkilerde ortaya çıkabilir. İki kişi de birbirlerine karşı dayanılmaz bir çekim duyarlar. Ancak ilişkinin kökleşmesinde sorunlar vardır. Yani paylaşımlar cinsel ağırlıklıdır. Ancak bunun dışında bir adım atılmıyordur. Böyle oluşu hem uzaklaşma hem yakınlaşma türü gelgitlere kimi zaman cinselliği kullanarak karşı tarafı yola getirmeye çalışmak gibi tepkilere neden olabilir. Ayrıca bildiğiniz gibi Satürn gezegeni Ocak 2010 tarihinde gerçekleşecek geri hareketine kadar, beraberlik konusunda dengeli paylaşımların önemini vurguluyor. Yani yaşadığınız ilişkide gerçeklik yoksa veya taşlar yerine oturmuyorsa Satürn gezegeni daha dikkatli olmanız için uyarılarda bulunabilir.

İş ve Kariyer

Mars gezegeninin Aslan burcundaki ilerleyişi özellikle aktif sanat dallarında, sportif faaliyetlerde ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz, savunmanız, ortaya koymanız gereken her konuda destekçinizdir. Bu enerjinin 2010 yılının Haziran ayına kadar devam edeceğini düşünürsek şanslısınız dememiz mümkün. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta, belli bir planlamanın yapılması ve bilinçli bir şekilde ilerlenilmesi. Yoksa bu gücün kum taneleri gibi elinizden kayıp gitmesi gayet kolay. Eğer amaç kariyer yapmak ve mesleki açıdan zirveye çıkmaksa, oyunu kuralına göre oynamak ve akıllıca planlamalarda bulunmak gerekiyor. Yani işinizi ya tam yapacaksınız veyahut bana bu yeter diyerek elinizdekilerle yetineceksiniz. Tercih sizin. 16 Kasım sonrası yolculuklar gündeminizde önemli bir yere sahip. Bunların tümünde iletişim ve ifade zenginliği baş planda yer almakta. Elle yapılan işler, sözle anlatılan çalışmalar, hareketlilik başkalarının dikkatini kolayca çekmenizi sağlıyor. Bütün bunlar neredeyse Aralık sonuna kadar etkili gözüküyor. Kasım ayını bu anlamda iyi değerlendirmek çok önemli. Çünkü 20 Aralık itibariyle geri hareketine başlayacak Mars, şimdi yapılan işlerin üzerinden bir daha gidilmesini gerektirebilir. Sistemli olmanızı istemememin nedeni bu. Dikkat edeceğiniz bir başka husus, abartılı sözler vermemek. Yani ben şunu yaparım, bunu yaparım demek yerine şunları yapabilecek gücüm ve kendime güvenim var demek çok daha yararlı. Bu ayın bir başka özelliği, ekip çalışmaları açısından etkili oluşu. Yani gücünüzü diğerlerinin yararına olacak şekilde düzenlemeniz, liderlik yönlerinizin takdirle karşılanmasını sağlayabilir. Eğer çoğulcu düşünürseniz ilahi yardımlar görebilirsiniz. Burada ben demek yerine biz, hedefim yerine hedefimiz sözcükleri size çok şey kazandırabilir.

Satürn Terazi Burcu Seyrinin Siz Koçlara Olan Etkisi

29 Ekim 2009–5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda geçişini sürdürecek Satürn gezegeni, iş ortaklığı başta olmak üzere, özel ilişkilerinizde tarafsız ve gerçekçi bir şekilde düşünmenizi ve hareket etmenizi sağlayıcıdır. İlişkisinde henüz bazı nedenlerle mutsuz olanlar bu süreçte ilişkilerini dengeye oturtmayı, sırt sırta vermeyi başardıkları anda, problemleri çözmüşler demektir. Tabi ki bunun için her iki tarafın gönüllü olması lazım. Tam tersine sadece kendini düşünenler, dengeli ve uyumlu davranmayı kabul etmeyenler veya ilişkisi çoktandır bittiği halde bunu görmezden gelenler, düzgün bir ilişki yaşamakta zorlanır ve gerçeklerle karşı karşıya gelerek, nihai bir karar vermek durumunda kalırlar.

İlişkisi olmayanlar, bu süreçte karşılarına çıkacak ciddi ve kendinden emin bir kişiyle dünya evine girebilirler. Kısaca Satürn bizlere, kararsızlıktan uzak durmayı, partnerimizle ortak uyum ve işbirliği içinde olmayı, hayatımızı düzgün bir şekilde geçirmek için ciddi ve gerçekçi düşünmeyi öğretecektir. Bunu kabul edenler sağlam bir temel atarken, reddedenler tüm yıl boyunca zorlu bir dönem geçirebilirler. Satürn gezegeninin etkisi altında hayallere, kendini kandırmaya, olanı yok saymaya, sorumsuz davranmaya imkan yoktur. Ortaklık ilişkileri başta olmak üzere kariyeriniz, mesleki konumunuz, toplumsal itibarınızla ilgili konularda da etkili olacak bu seyir esnasında herşey ciddi manada gözden geçirilmelidir. Sorunların çözüme bağlanması için herkesin payına düşeni yapması lazımdır. Sanat, hukuk, halkla ilişkiler meslek alanlarında ortaklıklar gündeme gelebilir. Geçerliliğini çoktan yitirmiş herşey teste tabi tutulur veya yeniden ele alınarak düzene kavuşturabilir.

13 Ocak – 30 Mayıs tarihleri arasında Satürn gezegeni geri harekette olacaktır. Başta özel ilişkiniz olmak üzere çalışma hayatınızla ilgili konularda gözden geçirmelerde bulunabilir. aksayan noktaları tespit edebilirsiniz. Bu gözden geçiriş esnasında dürüst yüzleşmelerde bulunmanız, bu dönemi gayet verimli bir şekilde geçirmenizi sağlayabilir. Direncinizde hafif düşmeler olsa dahi sakın yılmayınız. Gerçekçi hedefler belirleyerek yolunuzda ilerlemeye gayret ediniz.

Parasal Konular

2 Kasım tarihinde Boğa burcunda meydana gelecek Dolunay etkisi altında öncelikle dikkat etmemiz gereken en önemli konu paranıza sahip çıkmak, kişisel değerlerinizi korumak ve kollamaktır. Maddi ve manevi güvenliğinize önem göstermeniz gayet faydalıdır. Ne olursa olsun bugünlerde paranızı bilmediğiniz alanlarda değerlendirmeye kalkışmamalı, mütevazi bir şekilde yaşamaya özen göstermelisiniz. Kazanç ve kayıp hesabınızı iyi yapmalı, harcamalarınızı dikkatli hazırlanmış bir bütçe içinde ayarlamalısınız. Kişisel sağlığınız da sizin en önemli değerinizdir. Daha çok para kazanmak ve daha refah yaşamak uğruna kendinizden geçercesine çalışarak onu riske atmayınız. Paranızı yönlendirirken, yarınlarınızı düşünerek hareket etmeli, gözünüzün görmediği, bilginizin olmadığı konularda dikkatli olmaya çalışmalısınız. Bu noktalara dikkat etmeniz halinde, dışarıdan kaynak bulma telaşına düşmez, ödemelerinizde sorun yaşamazsınız.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-8-9-17-18-19-22-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler :6-7-13-14-20-21

Aşkta En Şanslı Günler:8-9

Yeniay:1-27-28
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2(Boğa burcunda Dolunay)-13-14
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Boğa Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

2 Kasım tarihinde, Akrep burcunda ilerleyen Güneş ile burcunuzda ilerleyen Ay arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında güne adım atmaktasınız. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, çevrenizle olan irtibatınızda, kimliğinizin ve amaçlarınızın farkında olmanızdır. Çalışma şekliniz, kendinizi ifade biçiminiz, kullandığınız sözcükler bu etki altında son derece önemlidir. Etrafınızla bağlantı kurarken, inatçılıktan, illa sizin söylediklerinizin doğruluğundan dem vurmayınız. Başka görüşlere de açık olmaya çalışınız. Yerine getirmenizin zor olabileceği kararlardan en azından bugünlerde uzak durmaya çalışmanız faydalıdır. Dolunay ilişkinizle alakalı konularda da etkili olacağından bugünlerde partnerinizle olan ortak paylaşımlarınız konusunda dikkatli hareket etmeli, birbirinize karşı anlayış ve hoşgörüyü, sevgi ve saygıyı ihmal etmeyiniz. Kendi değerlerinize nasıl sahip çıkıyorsanız, onun inandığı ve önem verdiği herşeyi de aynı şekilde korumaya çalışmanız son derece yararlıdır. Böylece dolunay etkisi altında hem huzurlu bir zaman geçirmiş olur hem de ilişkinizde yaşanabilecek durumların üstesinden gelebilirsiniz.

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin seyri sizler açısından son derece önemli. Venüs astrolojik anlamıyla hayatın lezzetli ve keyifli yanlarının, güzelliklerinin keyfini sürebilmenin dünyadaki karşılığıdır. Akrep burcunda oldukça düşük durumdadır. Hani şu zarafet diye bildiğimiz incelik olgusu kayıplara karışır. Uyum ve güzellikler Akrebin şüpheli doğasında kaybolur gider. Yani Venüs Akrep burcunda ilerlerken kendine has doğasından çok şey kaybeder. Endişeli, kuruntulu vesveseli insanlar haline gelmemize neden olur. Yöneticiniz olması sıfatıyla doğal olarak bundan birebir etkilenecek burçlardan birisisiniz. Bu tarihler arasında bir yandan Mars gezegeninin Aslan burcu seyriyle alevlenen tutkular diğer yandan şüpheci, kıskanç ve aşırı tutkulu Venüs etkisini hesaba katarsak ihtiras tohumlarının yüreklere atıldığı zaman bu zaman dilimi eğer dikkat edilmezse tozu dumana katacağa benziyor. İlişkisi mutlu ve temeli sağlam oturmuş çiftlerin bu dönemde birbirlerine karşı çok daha ilgili davranacaklarını hatta cinselliğin uç sınırlarında dolaşacaklarını söylemek mümkündür. Tabi ki abartıya kaçmadan bunu yapmakta fayda var. Çünkü Jüpiterin bu konulardaki şöhretini biliyoruz.

İlişkisinde sorun olan fakat birbirlerinden kopamayan çiftler açısından Kasım ayı oldukça ilginç. Partner evinizde Akrep burcunda üç gezegenin transit halinde olması, ilişkinizdeki farklılıkların görüş ayrılıklarının uzlaşmazlıkların işareti olarak önem kazanıyor. Tutkuları alevli, hakimiyet hırsı yüksek ve bunu coşkulu bir şekilde ifade edebilecek bir partner var karşınızda. Size sadece sakin olmak ve iç dünyanızdaki dengeleri yerli yerine oturtmak kalıyor. Venüs bu süreçte partnerimizin şüpheli davranışlar sergilemesine neden olabilir. Aşırı tutkuludur, sahiplenicidir, tutucudur ve kıskançtır. Yakın ilişki ihtiyacındadır ancak bunu ifade ediş şekli sert olabilir. İlişkideki sorunlar ortadadır, dile getirilir ancak çözüm bulunma safhasında eğer umursamaz davranırsanız size karşı daha da agresif tepkilerde bulunacağı açıktır. Bu durumda cinsellik joker kart gibi kullanılabilir. Yani ten duygusu, erotizm sorunlarınızı görünürde çözebilir. Peki problemler bitmiş midir? Tabi ki hayır. Fakat en azından ilişki devam ediyordur. İkincisi cinselliğin bir önemi kalmayan beraberlikler. İşte en zoru budur. Çünkü uzlaşmayı geçici olarak sağlayabilecek joker kartta olmayınca, işler iyice güçleşir. Şimdi sizler bu yoruma göre, kendi ilişkinizi gözden geçiriniz. Ancak şunu unutmayınız ki, bu dönemde aşk ve rekabet, iddia ve taviz, para ve aşk birbiriyle kardeş gibidir.

İlişkisi olmayanlar açısından döneme baktığımızda, karşınıza aşırı tutkulu, sahiplenici ve romantizm olgusundan uzak hareket eden, cinselliğini ön planda tutan bir partnerin varlığını işaret ediyor. Akrep burcu direkt olarak cinsellik ve hakimiyet olgusunu simgeler. Özellikle ay sonuna doğru, güçlü hisler ve cazibe ön plandadır. Üzerinize sürdüğünüz etkileyici bir parfüm gibi, bir müddet başınızı döndürebilir, hoşluk katabilir. Ancak bu ne kadar sürer derseniz bu konuda ancak eşleşim haritası bizlere cevap verebilir. Fakat şu var ki, çok dikkatli olmak, aldanmamak, bilinçli olarak hareket ederek karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımak lazımdır. Bu süreçte karşınıza çıkan kişinin yaptığı işe tutkuyla bağlanan ve en iyisini yapmaya çalışan bir kişi olması ihtimali yüksektir. Örneğin bir doktor veya sanatçı, konusunda uzman bir insan karşınıza çıkarsa hiç şaşırmayın. O, sahiplenici ve tutkulu yanlarıyla sizi kendi derinliklerine çekebilir. Siz de kendinizi yeniden keşfetmeyi öğrenebilirsiniz. Ancak burada hepinize seslenmek istiyorum. Lütfen hayatınızdaki kişiyi inceleyin, onu yakından tanımaya çalışın. O sizin zayıf ve güçlü yanlarınızı görebilecek kadar akıllıdır. Ayrıca başkalarının da dikkatini çekebilecek kadar özelliklidir. Onun için ilişkinin bir paylaşım olduğunu her iki tarafın da bilmesi gerekiyor. Ayrıca sorunlarınız varsa bunları başka yöntemlerle kısa süreliğine değil, kalıcı olacak şekilde düzenlemeye çalışınız. Çünkü bugün halledemediğiniz problemler 2010 yılı Ekim ayında Venüs tekrar bu bölgede geri hareketine başladığında pişmanlığınız yüksek olabilir. Satürn Terazi burcu etkisini bu yazının sonunda tekrar gözden geçiriniz. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

İş ve Kariyer

Yorumlarda, o ay içinde yaşanabilecekleri sizlere duyurduğum gibi, enerjilerin olumlu ve olumsuz kullanımları hakkında da sizleri bilgilendirmeyi seviyorum. Gönderdiğiniz mailler de bu doğrultuda olunca doğal olarak sevincim ikiye katlanıyor. İş hayatınızla ilgili konularda içinde bulunduğunuz aylara göre sizlere dikkat edilmesi gereken noktaları bildirmeden önce şu konuya aydınlık getirmek isterim. Astroloji bilinen manası olarak size herşeyi kesinkes bildiren ve başınıza gelecekleri söyleyen bir kehanet aracı değildir. Astroloji size, enerjilerin olumlu ve olumsuz yanlarını, geçtiğiniz süreci ve olasılıkları bildirir. Şuradan gideceksiniz ve boğulacaksınız demez. Biz danışmanlar size önce yüzmeyi bilip bilmediğinizi sorarız. Daha sonra havanın durumunu bildiririz. Gitmek istediğiniz yöne göre, yöntemler ve yollar sunarız. Bundan sonrasında, yüzmeyi öğrenecek, denize girip girmeyeceğine ve hangi yoldan gitmek istediğine karar verecek kişi sizsiniz. Sunulan bilgiye göre hareket etme özgürlüğünüz var.

Şimdi bu bilgiler ışığında enerjilerinizi tekrar bir inceleme altına alalım. Kariyer evinizde ilerlemekte olan ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için karşınıza güzel fırsatlar çıkaran Jüpiter ve Neptün, hayatınızın gerçekleriyle örtüşmeyen, yetenekleriniz dahilinde olmayan alanlarda görev almanız ve üzerinde düşünmeden karşınıza çıkacakları değerlendirmeniz halinde hayal kırıklığı yaratabilecek iki enerji etkinliğidir. Ancak Uranüs gezegeninin hedefler evinizdeki katkısı ileriye yönelik olarak sizi beslediği için şanslısınız. Yani yaratıcı güçlerinim emrine amade. Fakat dediğim gibi, Jüpiter ve Neptünün gerçekleri farklı gösteren yanlarına dikkat etmek lazım. Özellikle mesleki kararlarda.

Satürn gezegeninin Plutoyla olan zorlu görünümü, Kasım ayının önemli etkileri arasında. Astrolojik olarak güçlü görünümler bizleri disiplin altına sokabilir, zorlayabilirler. Ancak olgunlaştırırlar. Satürn ve Pluto arasındaki görünüm çalışma hayatı ve sorumluluklarınızdan tutun da, hayata bakış açınız, yabancılarla ilişkiniz, başka şehirlerdeki işleriniz, yurtdışıyla bağlantılı girişimleriniz, hukuk, mesleki uzmanlığınız gibi geniş bir alanda etkilidir. Güçlü bir şekilde savunmanız gereken konuları, adaletli ve gerçekçi bir şekilde gözden geçirmezseniz bu gücün sizi esir ederek yanlışlara sürüklemesi anlamına gelebileceği gibi, çalışma hayatınızda işbirliğinin önemini ve özellikle yabancı kişilerle olan iş temaslarınızda gücünüzü göstermekten yana olduğunuzu ifade etmektedir. Bir iki düşünce gerilim yaratabilir. Yapılması gereken, dengeyi iyi kurmak. Gereken yerlerde alttan almak ancak ilkelerinizden, prensiplerinizden ödün vermeden kendinizi gerçekleştireceğiniz adımları atmak. Aşağıdaki Satürn yazısını bir kez daha gözden geçirmenizi istiyorum. Çünkü bu enerji çalışma hayatınızla ilgili mevzularda önümüzdeki yıllara damgasın vuracak.

Satürn Gezegeninin Siz Boğalara Olan Etkisi

Sevgili Boğalar 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 yılları arasında etkili olacak Satürn gezegeninin Terazi burcu geçişi, zorunluluklarınızla yakından ilgilenme, başta çalışma hayatınız olmak üzere, iş ortamınızdaki kişilerle olan ilişkinizi belli bir ayarda tutabilme, eş veya başka kişilerle ortak işler yapma gibi konularda yapılacak ayarlamaların göstergesidir. Düzenli ve disiplinli çalışmanız gerekebilir. Ayrıca sabit fikirli düşünmek yerine, yeri geldiğinde başkalarının da fikirlerine açık olmanız lazımdır. Öncelikle hayatınızda neyin önemli olduğunu ve ne yapmak istediğiniz belirlemeniz gerekir. İş hayatınızda artık küçük hedefler değil, yükselme ve büyük adımlar atmaya çalışmanız son derece önemlidir. Geçtiğimiz yıl sonbaharı itibariyle başlayan güçlü Satürn etkisi, kendi içinizdeki düzen duygusunu, yetenekli olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlayacaktır. Kendi kimliğinizi kaybetmeden diğer insanlarla ortak olmayı öğrenecek, paylaşma duygusu içinde yaşayacak, işbirliğinde bulunarak çalışmayı öğreneceksiniz.

Yani artık tek söz bana ait, bir tek ben bilirim zamanınız sona ermiştir. Çalışma ve iş sorumluluklarınızı abartmadan, insanları illaki kendi bildiğiniz şekilde düzene sokmaya çalışmadan, çevrenizdekilerle ortak iş birliği içinde olmaya gayret etmeniz faydalıdır. Sağlığınıza dikkate etmeli, kontrollerinizi ihmal etmemeli, çalışma ve gündelik yaşamınızın yoğunluğu içinde beslenmenize, uyku düzeninize özel önem vermelisiniz. Satürn gezegeninin yansımaları altında, staj görerek ustalaşmayı, ter dökerek sonuca ulaşmayı, işbirliğinde bulunarak başarılı olmayı, her zamanki gibi disiplinli çalışmayı deneyimleyecek fakat bu sürenin sonunda zihinsel ve bedensel olarak doyuma ulaşacaksınız. Size anlamlı gelmeyen tek düze işlerde çalışsanız dahi, azimli olunuz, sabrediniz. Çünkü bütün bu deneyimler ileride size lazım olacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hangi yolda ilerlemek istediğinize karar vermektir. Bunu belirleyip, azimle yol aldığınızda altından kalkamayacağınız güçlü yoktur.

13 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn gezegeni geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında kendinize anlamlı gelmeyen herşeyi gözden geçirebilir, hangi yolda ilerlemek istediğinize karar verebilirsiniz. Bu tarihler arasında ani kararlar vermek yerine planlamalarda bulunmak gayet önemlidir. Bu tarihler arasında herşey gözünüze zor gözükebilir. Sorumluluklarınız artabilir. Fakat gerçekçi düşünülmesi halinde doğru bir karar verilebilir. Sağlam olmayan, sorun yaratan ve ilerlemenizin önünde engel oluşturan herşey temizlenmeli ve ayıklanmalıdır.

Para Konuları

Kasım ayı içindeki enerjiler finansal konularda da dikkatli olmayı gerektiriyor. Kazanımlar evinizin yöneticisi Merkür ve kontrol dışı durumlarla ilgili yaşam evinin sahibi Güneş gezegeninin hedefler evinizdeki Uranüsle yapacağı zorlu görünüm, hesabınızı iyi yapmazsanız bazı kişilerle karşı karşıya gelebileceğinizi, iyi niyetinizin suistimal edilmesinin mümkün olabileceğini, aldığınız borçların veya yaptığınız yatırımların daha sonra problemlere yol açabileceğini, bir takım zararlarla karşılaşma riskinizin mevcut olduğunu göstermekte. Bunların farkında olursak, iki kat özen gösterebilir. Herhangi bir girişimde bulunmadan önce durumları gözden geçirebiliriz. Olumlu yönden düşünürsek, sıra dışı fikirler geliştirmeniz, hedeflerinizle alakalı konularda özgürce konuşabileceğiniz, iletişiminizin benzersizleşeceğini, gerçeği söylemekten vazgeçmeyeceğinizi söyleyebiliriz. Her zaman sağlam adımlar atmaya özen gösteren sizler, durum ne olursa olsun, dikkatli olmayı elden bırakmadan her konuyu inceleme altına alacağınızı biliyorum. Özellikle boşanma safhasında olan bir kişiyseniz veya çoktan boşanmışsanız, çıkarlarınız konusunda lütfen dikkatli olunuz. Kimle ortak iş yapmayı düşünüyorsanız bu kişileri ve niyetlerini iyi sorgulayınız. Size verilen sözlerden ziyade kanuni haklarınızı gözetmeye çalışmanız yerinde olabilir. Vergi borçlarınızı, kredi kartıyla ilgili ödemelerinizi gününde yapmaya devam ediniz. Bu dönem içinde özellikle finansal konularda başkalarıyla ortak paylaşımlarınızda gücünü aşan yüklerin altına girmeyiniz. Ani kararlar vermeyiniz.

Pozitif Enerjili Günler: 3-6-7-10-11-12-20-21-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler:8-9-15-16-22-23-24

Aşkta En Şanslı Günler:10-11-12

Yeniay :3-29-30

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2(burcunuzda Dolunay)-15-16

Ay gezegeninin Akrep burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

İkizler Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Satürn gezegeninin uzun yıllar boyu sürecek etkisini birazdan sizlere ileteceğim. Tabi ki bu uzun seyir, kimi aylarda sizleri yoracak kimi aylarda kolayca ilerlemenizi sağlayacak. Kasım ayı bu anlamda gayet önemli. Satürn gezegenini aşk evinizde misafir etmeye henüz başlamışken, Oğlak burcunda ilerleyen Pluto ile zorlu görünümü son derece önemli. Zorluklar her zaman söylediğim gibi olgunlaştırıcı ve hayatın gerçeğini anlamamızı sağlayıcıdır. Elinize diken batmadan gülü tutmayı, acı çekmeden mutluluğun kıymetini bilmeyi öğrenebilir miyiz? Her zorluk kendi içinde büyük bir gücü saklar. Önemli olan o zorluğun size öğreteceklerini görebilmektir. İşte bu yüzden yaşadığınız her acı tecrübeyi iyi hatırlayınız ve dünyanın kendi içindeki adaletine güveniniz. Satürn ve Pluto gezegenlerinin zorlu açısı da bu anlama geliyor. Aşk hayatınızla ilgili konularda olgunlaşmaya başlıyorsunuz. Bu olgunlaşma doğacak yavrunuzun sorumluluklarında veya yaşayacağınız ilişkinin göz yaşlarında saklı. Lakin bunlar öyle lezzetli ki, lütfen gelişiminizi tamamlayacak bu evrensel dersleri kabul ediniz. Sorumluluklarınıza sahip çıkınız. Kelebeği düşününüz, o minicik vücuduyla bir kozayı delip dışarı çıkmak için nasıl da mücadele veriyor.

Peki biz insanlar ne yapıyoruz. Sürekli isyandayız. Oysaki büyümek ve tecrübe etmek sancılı süreçtir. Bu sancıyı gidermenin yolu akışa meydan okumakla değil, bilakis kendinizi akışa bırakmakla mümkündür. Bu iki gezegenin zorlu etkisi özellikle Kasım ayının başında, aşk ve cinsellik konularında, yaşadığınız ilişkide artık gereksiz ve lüzumsuz şartları kökünden, ayıklayacaksınız. Ortak hareket etmenizin önünde engel oluşturan şartları gözden geçirecek, uyumsuzluktan uzak duracak, nerde durmanız nasıl seçim yapmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Satürn gezegeninin bu dersi önümüzdeki yıl yine sizi yine yoklayacak. Benim tavsiyem başta aşk ilişkinizi, cinsel yaşamınızı, çocuk sahibi olma isteğinizi (astrolojide çocuk aşkın meyvesi demektir, eğer iki kişi birbirlerini çok severlerse bu aşkı bir çocukla süsleyebilirler) çocuklarınızla aranızdaki sorunları, sanatsal konulardaki yeteneklerinizi(sanat aşkı) Kasım ayında gözden geçiriniz. Eksiklerinizi, nerelerde takılıyorsunuz bütün bunları gerçekçi bir şekilde ele alınız. Sistemi ve şartlarınızı zorlamayınız. Ancak bilinçli olunuz.


Satürn Gezegeninin Siz İkizlere Olan Etkisi

Sevgili İkizler 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni sevgi olgusunun yaşantınızda gayet önemli hale gelmesini sağlayıcıdır. Sevdiğiniz insanların sorumluluklarını üzerinize almayı, onlarla ortak yaklaşımlar içinde hareket etmeyi öğreneceğiniz bu süreçte, çocuk sahibi olabilir ve ilk kez anne ve baba olmanın tatlı heyecanını yaşayabilirsiniz. Gayet akıllıca hareket edeceğiniz bu dönemde, aşkta gerçekçi, partner seçiminde oldukça başarılı, uzun bir ilişkide sabırlı davranabilirsiniz. Artık sen ve ben demek yerine biz olmayı öğreneceğiniz bir aşk ilişkisi yaşayabilirsiniz. Devam etmekte olan ilişkinizi evlilikle noktalayabilir veya yaşadığınız aşka sahip çıkabilirsiniz. Hatta bugüne dek özgür şekilde yaşayanlarınız, aşk konusunda daha seçici ve özenli düşünmeye başlarlar. Kısaca sevgide başarısızlığa düşmeniz böyle bir etki altında ancak ve ancak sizin bencil ve havai düşünmeniz nedeniyle oluşur ki, böyle durumda kendinize çeki düzen vermeniz gerekir.

Satürn karmik bir gezegen olduğu için, yıllar önce bitmiş bir ilişki yeniden canlanabilir. Zaman sizi oldukça değiştirmiştir fakat o aşk hala yüreğinizin bir yanında durmaktadır. İşte şimdi tekrar elele bir hayat kurabilmek için mücadele verebilirsiniz. Bu süreçte yaşanan ve başlayan aşklar uzun ömürlüdür ancak sabırlı olmanız halinde. Çocukları olanlar bu dönemde geçmişte yaşananları tekrar gözden geçirebilirler. Yaratıcı yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz bu süreçte sanatsal ortaklıklar kurulabilir. Başarılı sanat eserleri üretebilirsiniz. Güzel Sanatlar alanında kariyer sahibi olabilirsiniz. Kısaca akılcı, gerçekçi, disiplinli ve sorumlu davranacağınız bu dönemde sorumluluklarınızın farkında olmanız, birleşmeci ve uyumlu bir bakış açısı altında hareket etmeniz halinde Satürn size en çok istediğiniz güzelliği sunacaktır.

13 Ocak-30 Mayıs tarihlerinde geri harekette olacak Satürn gezegeni, yukarıdaki konularda daha fazla mücadele etmenizi, düşündüklerinizi planlamanızı sağladığı gibi, yapmak istediklerinizi tekrar gözden geçirmeniz adına faydalıdır. Yaratıcılığınızı gözden geçirmeli, gerek aşk ve gerekse yaşamsal konularda ciddiyetten uzaklaşmamalısınız. Bu dönemde aldığınız kararları geri hareketin bitiminden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz.

İş ve Kariyer

Kasım ayındaki gelişmelere, Mars gezegeninin, Satürnle yapacağı olumlu görünümden bahsederek başlamak istiyorum. Özellikle sosyal ilişkilerinizi güçlendirici ve disiplinli bir şekilde çalışmanızı sağlayıcı bu enerji, hedeflerinizin farkında olarak ilerlemeniz halinde, deneyimlerinizi, tecrübelerinizi istediğiniz bir alanda ortaya koyabilmeniz açısından destekleyici. Burada dikkat edeceğiniz husus, günü birlik düşünmemek. Bugün uğraştığınız konularda abartıya kaçmadan sadece yaratıcı yönlerinizi ortaya çıkarmak adına çabalarsanız bunların size getireceği artıların büyük olacağını biliniz. Kasım ayı bu anlamda gayet etkileyici. Bir yandan sağlam temeller atabilir, diğer yandan kendinizi güçlü bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.

Kasım ayında nelere dikkat etmelisiniz. Öncelikle çalışma hayatınızla ilgili mevzularda ani tepkilerde bulunmamalısınız. Etrafınızdaki insanlara çok dikkat ediniz. Kalıplaşmış kurallar ve baskılardan hoşlanmadığınızı biliyoruz. Bağımsız hareket etmeyi, bildiğiniz şekilde ilerlemeyi seviyorsunuz. Çevrenizdeki insanların bazı kıskançlıklarıyla, manipülasyonlarıyla, güç oyunlarıyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Kendinizi bazen bulunduğunuz ortamda güvensiz hissedebilirsiniz. Değişimde bulunmak istersiniz. Fakat bunlar başkaları tarafından tuhaf karşılanabilir. Yaratıcı gücünüz Kasım ayında gayet yüksek. Ancak kimi zaman kendinizi istediğiniz biçimde ortaya koymanız zorlaşabilir. İş ortamı, verimlilik, gündelik zorunluluklarla sınanabilirsiniz. Hiç alakanız olmayan işlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Hizmet konusu son derece önemli. Yani etrafınızdaki insanlara yardımcı olmanız, bazen asli görevlerinizin önüne geçebilir. Kendi kişisel dönüşümünüzü önemseyebilirsiniz. Ancak tutarsızlık ve belirsizlikler yüzünden kolayca gerilim yaşayabilirsiniz. Patron konumundaki kişilerle ılımlı şekilde anlaşmak zorundasınızdır. Ancak bulunduğunuz ortamda herkes patron gibidir. İşsiz kardeşlerimiz bir an önce hayata atılmak istiyorlardır. Fakat her şey ters gidecekmiş gibi düşünebilirler. Kendinizi yetersiz bulabilirsiniz. Bu yüzden beklediğinizden daha aza razı olmak durumunda kalabilirsiniz.

Çalışıyorsanız iş ortamında, okuyorsanız eğitim hayatında karşınıza çıkan kişilerle belli bir mesafeyi korumanız gerekir. Yapmanız gereken içinde bulunduğunuz sistemin gereklerini yerine getirirken kendinizden şüphe duymamanız, işinizi düzgün bir şekilde yerine getirmeniz, esnek düşünmeye çalışmanız ve bir yandan da yenilik anlamında düşündüklerinizi dipten dibe araştırmanız. Farklılık arayışınız sizi bazı konularda hızlı hareket etmeye teşvik etse de, önünüzü görmediğiniz bir hamlede bulunmayınız. Özellikle lütfen iş ilişkilerinize dikkat ediniz. Bu dönemin bana göre en önemli konusu hayallerinizin sıcaklığı içinde gerçekleri gözardı etmeniz olur ki, buna müsaade etmeyiniz. Sizi ani bir yenilikte bulunmaya ve özgür düşünmeye sürükleyen her ne olursa olsun dikkatlice gözden geçiriniz. Sorumluluk-özgürlük arasındaki karmaşanın esiri olmadan ilerleyiniz. Bastığınız yer önemli. Eğer gerçekten sağlamsa, her türlü tedbir alınmış ise, önünüz ve arkanız güvenli ise adım atabilirsiniz. Kasım ayı için size söyleyeceklerim bunlar. Şimdi uzun aylar boyu etkili olacak Mars gezegeninin olumlu enerjisini nasıl kullanmalı, nelere dikkat etmelisiniz onu tekrar hatırlayalım.


Mars Gezegeninin Aslan Burcu Seyrinin Siz İkizlere Olan Etkileri

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni, bir önceki Yengeç burcu seyrine göre çok daha olumlu. En azından artık hedefleriniz için savaşmayı, kendinizi cesaretle öne sürmeyi başarabilir hale gelirsiniz. Bu enerji oldukça uzun soluklu. Geri-ileri devinimini de hesaba katarsak gördüğünüz gibi önümüzdeki yılın ortalarına kadar sizinle. Lakin dikkatli ve akıllıca kullanmak gerekiyor. Çünkü bu enerjinin abartıya, aşırı özgüvene, kendinizi dünyanın merkezi sanmanıza yol açan olumsuz tarafı bulunmakta. Bunu birazdan açıklayacağım. Şimdi olumlu etkilerden söz etmek istiyorum. Bu tarihler arasında burcunuzla olumlu görünüm yapacak olan Mars, özgür bir şekilde hedeflerinizin üzerine gitmenizi sağlayan, kazançlarınız ve girişimleriniz için mücadele etmenizde yanınızda olan önemli bir kuvvet. Bu enerjiyi arkanıza alarak istediklerinizi elde edebilir ve kendinizden emin olabilirsiniz. Gerek fiziksel gerek akıl gerek idrak yönünde pozitif bir yansımayla sizi sarmalayacak Mars, projelerinizle ilgilenmeniz, bunların hangi aşamada olduğunu kontrol etmeniz, ileriye atılacak adımları saptamanız için sizi destekleyicidir. Eğer ne yaptığınızdan emin değilseniz, bu enerji sayesinde hepsini düzene koyabilir ve ulaşmak istediğiniz hedefi elde etmek için her türlü çabayı gösterebilirsiniz. Yeni bir işe atılmak için size gerekli cesaret ve gücü veren Mars gezegeni bu dönemde dengenizi yeniden sağlamanızda, atılım yapmanızda yanınızdadır. Nelere dikkat edeceğiz. Mars bu süreçte sert konuşmanız ve fevri hareketlerde bulunmanız için sizi cesaretlendirebilir. Oysaki agresif davranmamalı, hep benim isteklerim olsun diyerek birlikte yol aldığımız insanları yok saymamalısınız. Ilımlı ve akıllı davranmalı, girişimlerde bulunurken hesabını iyi yapmalısınız. Yani isteklerimizi elde etmeye çalışırken, tozu dumana katmayacağız. Savaşacağız ama yeri geldiğinde yavaşlamayı da bileceğiz. Hedeflerimiz söz konusu olduğunda azimle çalışacağız. Hayaller yerine gerçeklerin ışığında ilerleyeceğiz.


Para Konuları

Sevgili İkizler 2 Kasım tarihinde, Boğa-Akrep burçları arasında meydana gelecek dolunay etkisi altında, maddi ve manevi konularda yaşadığınız veya yaşayabileceğiniz sıkıntılar karşısında inancınızı asla kaybetmeyiniz. Kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutarak, sağlığınıza önem vererek, her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğinize inanınız. Herşey biz insanlar içindir bunu unutmayalım. Tabi ki, inişler çıkışlar olacaktır. Böyle durumlar karşısında çökmek, baskılar altında yılmak sizin gibi zeki ve çevresi oldukça geniş, sevilen kişiler için atlatılması kolay durumlardır. Her güçlükte bir kolaylık vardır derler. O zaman size düşen, sıkıntılarınıza neden olan durumları şöyle bir gözden geçirerek, bundan sonrasında daha dikkatli adımlar atmaktır. Siz kendinize güvenir, hayatınızın kontrolünü kaybetmeden azimle ilerlerseniz, gerek iş hayatınızda ve gerekse diğer konularda oluşan tüm zorlukların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Bugünlerde özellikle etrafınızda olan ve sizde güven duygusu hissettirmeye kişilere karşı temkinli olunuz. Ayrıca beraber çalıştığınız kişilere dikkat ediniz. Kontrolünüz dışında oluşabilecek durumlar karşısında soğukkanlılığınızı kaybetmeden mücadelenizi sürdürmeye devam ediniz.

15 Kasım tarihi son derece önemli. Başkaları kaynaklı gelir evinizde transitini sürdürmekte olan Plutonun Satürnle yapacağı zorlu görünüm, başta ortak finansiyal konular olmak üzere(parasal alışverişiniz olan kişiler) vergi, birleşik hisseler, sigorta, nafaka, gayrimenkul, mal ve mülk gibi konularda dikkatli olunuz. Bazı kişi ve durumlarla mücadele etmeniz gerekebilir. Yani, iş yerinizden avans veya ücret artışı gibi bir talepte bulunmanız sakıncalı olabilir. Yeni bir işe başlarken öncelikle maddi durumu gözden geçirmeniz faydalıdır. Rüşvet veya yalanlara karşı dikkatli olmanız gerekir. Banka kredisi yoluyla girişimlerde bulunmak gibi. Eğer böyle bir niyetiniz varsa, hem eşiniz hem de sizin gelir durumunuzun çok sağlam temellere oturmuş olması lazımdır. Gireceğiniz borç uzun yıllar sürecek bir ödemeyi gerektiriyorsa lütfen dikkatli düşününüz.

Pozitif Enerjili Günler:1-4-5-8-9-13-14-22-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler:10-11-12-17-18-19-25-26

Aşkta En Şanslı Günler :13-14

Yeniay:4-5
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay:2(Boğa burcunda Dolunay)-17-18-19
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yengeç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda yani aşk evinizde seyrini sürdürecek Venüs gezegeni, bir yandan ruhsal gücünüzü yükseltici diğer yandan karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağlayan iksir bir kuvvet olarak dikkat çekiyor. Güçlü bir beraberlik yaşama hevesiniz bu dönemde oldukça yoğun. Her zamanki halim selim halinize göre, kendinize daha güvenli, gerekirse eline gözüne batanı söylemekten çekinmeyeceğiniz bir dönem bu. Yani hassasiyet geriler kalıyor. Ben diyebilme gücünü kendinizde bulmanız mümkün. Aşkla ilgili meselelerde yoğun ve tutkulu bir ilişki ihtiyacı bu dönemin etkileri arasında yer almakta. Yani artık sıradan bir aşk yaşamaktan yana değilsiniz. Olacaksa hem kendinden emin biri olmalı, olmayacaksa da olmasın diyebilirsiniz. Gizemli bir hava bu dönemin size kattığı artılar arasında yer alıyor. Karşı cins üzerinde etkili olmamanız mümkün değil. Tensel arzularınız oldukça yoğun. Venüs gezegeninin ciddi ilişkiler evinizdeki Plutonla görünümü, tüm kalbinizle oldukça derin manada aşka hazır olduğunuzu gösteriyor. Sahip olduğunuz herşeyi duygularınıza yansıtabilecek gücünüz var. Cinsel çekiciliğiniz de aynı şekilde yükselmiş durumda. Aşk hayatınızla ilgili konularda yaratıcı, sezgili, orijinal olana yönelme tutkunuz bu dönemde fazlasıyla etkili. Özellikle başka şehirlerde yaşayan veya yabancı ülke bağlantılı kişiler dikkatinizden kaçmıyor olabilir. Karşı cinsi tahrik eden ve kendinize çeken özelliklerinizle kimi zaman beklenmedik olaylar ve gelişmeler yaşamanız mümkün. Ani bir aşk evliliği gibi. Ancak bunun için şartların çok uygun olması şart. Kısaca şu ana kadar yazdıklarımızın tümü olumlu gibi durmakta ve gerçekten de enerjilerin olumlu yansımaları bu doğrultuda. Şimdi beraberce hem olumlu hem de dikkat edilecek hususları ilişki tiplerine göre incelemeye. Her Yengeç burcu aynı durumları yaşayacak dememiz mümkün olmadığından ilişki türlerine göre, dönemin artı ve eksilerini birlikte değerlendirelim.

İlişkisi sağlam temellere dayalı kişiler için bu dönem, hem fikirsel manada hem de cinsel anlamda paylaşımların yoğunlaşması anlamına geliyor. Çiftler bu dönemde aşklarını fantezi boyutunda yaşayabilecek kadar tutkulular diyebiliriz. Birbirlerine duydukları çekimin artması, paylaşımlar derken bu çiftlerin evlilik kararı almaları veya bu noktaya kadar gelebilmeleri bile mümkün. Ancak evlenmeyi düşünenlerin, gerek iş gerekse maddi anlamda birbirlerine destek vermeleri ve biz olgusu içinde hareket etmeleri önemi. Bu bakış açısıyla hareket etmedikleri takdirde problem yaşamaları mümkün.. Evinizdeki huzur, güvenlik veya kuracağınız yuvanın sağlam olması için öncelikle dikkat edilmesi gereken konu budur.

İlişkisinde problem olan Yengeçler öncelikle sorunlarını mercek altına alarak derinlemesine gözden geçirmeliler. Bu hem şu anki problemleri hem de ileride olabilecek sıkıntıların önünü almaları açısından gayet faydalı. Sahiplenici hatta bazen karşınızdaki kişi üzerinde hakimiyet kurucu şekilde davranışlar Venüs Akrep burcu seyir zamanlarında sıkça yaşanabilir. Çünkü Venüs astrolojik olarak uyumlu doğasından uzaklaşmıştır. Çekiciliğiniz oldukça yüksektir ve bu durum size fiziksel anlamda güç kazandırdığı gibi, ilişkilerde egemen olma arzunuzu da perçinleyicidir. Durum böyle olunca doğal olarak normal zamanlarda kabul ettirmekte zorlandığınız her şeyi şimdi tekrar elde etmek amaçlı hareket etmeye başlarsınız. Oysaki yapılması gereken öncelikle yaşadığınız ilişkinin sizin için anlamını tam olarak yüreğinizde oturtmanızdır. Bütünleşme ve kaynaşma duygusunu ilişkideki sıkıntıları gidermek adına kullanırsanız dönemi gerçekten zevkli geçirmeniz mümkündür. Tam tersi durumda ise bilinçli hareket etmek yerine aranızdaki saygı sınırını yok ederek birbirinizi çileden çıkarabilirsiniz. Dönemi olumlu manada geçirmenin yolu, kişinin önce ne istediğine karar vermesidir. Bu ilişki sadece cinsellik merkezli devam ediyorsa, problemler bir gün yine kendini hatırlatacaktır. Beraberlik bir bütündür. Bu bütünün bir parçasında sorun varsa önce bu düzeltilmeli ona göre karar verilmelidir. Ayrıca şunu da belirteyim ki, Venüs gezegeninin Neptünle yapacağı görünüm, kendinizi kandırmak ihtiyacınızın göstergesi olabilir. Yani anlaşamıyoruz ama ondan vazgeçemiyorum diyerek kendinize bahaneler yaratmanız, daha sonra tekrar yanılmanız anlamındadır. Şimdi hep beraber Satürn gezegeninin Terazi burcu seyrini bir kez daha hatırlayalım ve bu yazılanlarla birleştirerek gerçekçi bir şekilde bir planlamada bulunalım.


Satürn Terazi burcunun siz Yengeçlere olan etkisi:

Sevgili Yengeçler 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Satürn gezegeni, başta yuvanız, aile bağlarınız, geçmişiniz olmak üzere, yerleşim ve aile kurmak gibi konularda da son derece etkilidir. Huzurlu ve sağlam bir düzen kurabilmeniz için öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmanız lazımdır. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve dersleri şimdi geleceğiniz adına sağlamlaştırmak durumundasınız. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabilmeniz adına baskıda bulunacaktır. Tabi ki, bağlarına bu denli düşkün bir burcun mensubu olmanız çoğu zaman kendinizi baskı altında hissetmenize yol açsa da, son yedi yıldır öğrendiklerinizi uygulama vaktiniz gelmiştir. Aile büyüklerinizle alakalı konularda zorlu tecrübeler yaşanabilir. Fakat kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik durmayı başarmanız lazımdır. Ev içinde yaşanan krizler bu zamanda ortaklaşa hareket edildiği takdirde çözüme kavuşabilir.

Küs olduğunuz büyüklerinizle tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınız bu dönemde güçlü işbirlikleri sayesinde son bulabilir. İş hayatınızdaki gelişmeler yeni bir düzen kurabilmeniz adına etkili olabilir. Bu süreçte benim size tavsiyem ne olursa olsun sabırlı olunuz ve asla yılmayınız. Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfederek ve azimle yol alarak gerçekleşir. Bu enerjinin etkinliği altında yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanmayı ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız bir yuva kurarak hayatınıza yeni bir yön vermeyi öğreneceksiniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunabilir, azimle yol alabilirsiniz. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi zamanıdır. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve yeniliklere açık olmalısınız.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu dönemde yukarıdaki konularda yapılacaklar veya bu tarihe kadar yapılanlar gözden geçirilir, eksikler tamamlanmaya çalışılır. Başlatılmış ve devam etmekte olan tüm planlar tekrar ele alınmalı, yılmadan düzenlenmeli ve ani yön değişikliklerinde bulunulmamalıdır.

İş ve Kariyer

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, hem parasal anlamda hem de girişimlerin maddi güce dönüşmesi açısından önemi bulunmakta. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay bu enerjiden bahsetmiştik. Ancak uzun seyirli olması açısından bundan sonraki aylarda da bu enerjiyle sıkça karşılaşacaksınız. Bazı aylarda diğer gezegenlerle oluşturduğu enerjiler önemli hale gelecek ve yorumlarda bu durumları da belirteceğiz. Şimdi tekrar bir gözden geçirelim. Mars Aslan burcu sürecinde en başta yapılması gereken girişimci olmak. Bu son derece önemli. Çünkü girişimci olmak hem cesaretinizi gösterebilmeniz açısından hem de hakkınız olana sahip çıkmanız açısından önem arzediyor. Eğer susarak, herşeye razı olarak ve alıştığınız, bağımlı olduğunuz çerçeve içinde kalarak yaşamayı sürdürürseniz, diğer insanların sizi korumasını, kollamasını ve sahiplenmesini beklemek zor olabilir. Burada önemli olan sizin neye ihtiyacınız olduğudur. Tabi bir yengeç için savunmasız kalmak oldukça sıkıntılı bir durumdur. Durum böyle olunca, şu anda bulunduğunuz mesleki konumun zorlukları, yetersizlikleri ne olursa olsun, yeniye yer açtığınızda bir süre savunmasız kalacağınızı düşündüğünüz için çekingen davranabilir, hatta uzun yıllar boyu aynı yapı içinde kalmaya razı olabilirsiniz. İşte tam bu noktada Mars Aslan burcu seyrini değerlendirmek adına cesur bir şekilde hareket etmeniz faydalıdır. Önünüzde gayet uzun bir zaman var. Neredeyse altı ay. Bu altı ay zarfında mesleki açıdan değişimler ve yeniliklerde bulunabilirsiniz. Şimdiden planlarınızı yapmaya başlayınız. Ne yönde ilerlemek istediğinize karar verin. Amacınızı saptarsanız ne yapacağınızı da iyi bilirsiniz.

2 Kasım tarihinde Boğa-Akrep burçları arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında, ileriye yönelik belirlediğiniz bazı hedeflerinizle alakalı olarak gecikmeler, terslikler meydana gelebilir. Bunlar bu enerjinin etkisi altında gayet doğal karşılanmalı, umutlarınızı yitirmeden doğru bildiğiniz yolda ilerlemelisiniz. Bağlı bulunduğunuz, ortak hareket ettiğiniz kişilerle olan ilişkinizde artıları ve eksilerini iyi hesap ederek hareket etmeye özen gösterirseniz, olabilecek zararlardan korunabilirsiniz. Arkadaşlarınızla aranızda bir sorun oluşmaması için, birbirinize karşı anlayışlı olmaya çalışınız. İdealleriniz konusunda gerçekçi hareket etmeye çalışmanız gereken bugünlerde, birlikte aynı yola baş koymayı düşündüğünüz veya belli bir proje için bir araya geleceğiniz insanları özenle seçmeye dikkat ediniz. Bu sizi daha sonra olabilecek zararlardan koruyabileceği gibi, zaman kaybetmenizin de önüne geçebilir. Kimsenin dolduruşuna gelmemeye, başkalarının iyiliği için kendinizden vazgeçmemeye çalışınız. Girişimlerinizle alakalı konularda gelişebilecek negatif durumlarda olgun ve hoşgörülü bir şekilde ortamı yumuşatmaya çalışınız veya geri planda kalarak olayların dinmesini bekleyiniz. Aşk hayatınızla alakalı konularda da etkili olacak bu dolunay, kuşku ve kuruntulardan uzak durmanızı, hayal kırıklığına uğramamak için doğru seçimlerde bulunmanızı gerektirmektedir. Bugünlerde ufak tefek de olsa bazı problemler yaşayabilirsiniz. Bunun bilincinde olarak kendinizi ayarladığınızda zorlukların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Önünü göremediğiniz projeler içinde yer almayınız, gerçekçi bir şekilde hareket etmeye özen gösteriniz.


Para Durumunuz

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Mars gezegeninin sizler açısından hem kariyer hem de maddi kazançlar anlamında önemi bulunmakta. Kazanım evinizde uzun soluklu devam edecek bu etki altında, yeteneklerinizi kanıtlama çabanız ağırlık kazanıyor. Eğer mali durumunuz yerinde ise moralinizin yüksek olması gayet doğaldır. Tam tersi durumda ise, huzursuzluk, herşeyden çabuk sıkılma, alınganlık hatta agresif tavırlar göstererek baskın olma hali bu enerji altında mümkündür. Fakat biz olumsuz tarafını bir yana bırakalım, gelelim size olumlu katkılarına. Herşeyden önemlisi cesur girişimlerde bulunmanızı destekleyicidir. Yani sizi kabuğunuzdan çıkararak dış dünyada atak olmaya davet eder. Ki bu durum Yengeçler için gayet yararlıdır. Sanatsal yeteneklerinizi ön plana çıkararak para kazanma bu enerjinin güçlü yansımaları arasında yer alır. Özellikle tiyatro, müzik, sanat yönetmenliği, oyunculuk gibi. Yayıncılık ve politika, sosyal çevreyle birebir alakalı meslekler kanalıyla para kazanabilir. Para harcamasını seven kişiler bu dönemde kendi bildikleri şekilde hareket etmekten hoşlanacakları için gereksiz yere savurganlıklar yapabilirler. Benim tavsiyem dikkatli olmaları. Ayrıca bu tarihler arasında hayat standardınızı yakalamanız için mutlaka çok çalışmanız şarttır. Yani biriktirmek, kazanmak ve harcamak üçlüsü dönemin parasal konularının kısa bir özetidir. Gelir durumunuz düşükse bu dönemde üzerinde en fazla duracağınız konu paradır. Saygı görmek arzunuz yüksektir. Eğer sorumluluklarınız fazla ise, daha çok kazanmanız gerektiğinin farkındasınızdır.

Mars gezegeninin yukarıdaki etkisi devam ederken Kasım ayında dikkat edilmesi gereken nokta, mali konularda gerçekçi düşünmek ve tedbirli olmaktır. Özellikle yatırım, kazanç, büyümek, gelişmek, ideallerinize kavuşmak amaçlı girişimlerinizde dışarıdan destek görseniz dahi, bunun size olabilecek geri yansımalarının farkında olun. Siz gerçekçi planlar yapın. Olur da yardım görürseniz o zaman bundan yararlanırsınız. Ancak bu durum ileride sorun çıkaracaksa, yani bir bedel ödemeniz gerekecekse iyi düşünmekte fayda var derim.

Pozitif Enerjili Günler:2-3-6-7-10-11-12-15-16-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler:1-13-14-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler:15-16

Yeniay:6-7
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay:2-(Boğa burcunda dolunay)20-21
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aslan Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, ilişkilerle alakalı yaşam evinizde ilerlemese dahi, gayet önemli bir enerji olarak dikkat çekiyor. Bir yandan Mars gezegeninin burcunuzda seyrini sürdürmesi diğer yandan güvenlik, aile içi ilişkiler ve her şeyden önemlisi ruhsal alanda ilerleyecek olan Venüs gezegeninin etkisini hesaba katarsak, bu dönemde duygusal ve ruhsal anlamda gerginlikler yaşanması mümkündür. Kontrolünüz altında olmayan bir takım olaylar yuvanız sınırları içindeki huzurun birileri tarafından veya bizzat kendi içinizdeki sorunlar nedeniyle rahatsız ediciliği anlamına gelebilir. Mahremiyetinize özel önem vereceğiniz bu dönemde, dış dünyada Mars sayesinde güç kazanan siz, kendi derinliklerinizdeki aşkla savaş halinde olabilirsiniz. Aslında bu savaş, dibinde tutkuları barındıran ancak gizlenen, uluorta bilinmesinden hoşlanmayacağınız, gizlerinizde yer alan bir durumun da işareti olabilir. Her Aslan burcu mensubu aynı olayları yaşamayacağı gerçeğinden yola çıkarsak Kasım ayının aşk hayatınızla ilgili konularda yaşanabilecek olasılıklarını beraberce gözden geçirelim.

İlişkisi sağlam temelli, mutlu çiftler bu dönemde, birbirinin iç dünyalarıyla temasa geçerek, gayet olumlu paylaşımlarda bulunabilirler. Ev sınırları içindeki güç olgusu eğer en başından bu yana dengelenmiş ve her iki tarafın da gerekli olduğu durumlarda olaylara müdahalede bulunması anlamında düzenlenmişse hiçbir sorun yaşanmaz. Çünkü bu çiftler birbirleri üzerinde denetim kurmak veya tek başına galip gelmek gibi bir ihtiras taşımazlar. Mars gezegeninin dış imajınızdaki gücü, iletişim evinizdeki Satürn gezegeninin dengeleyici enerjisiyle birleşince birbirinizden güç alarak durumları tarafsız bir şekilde değerlendirmeniz kolaydır. Bu çiftlerin amacı hem ilişkilerine sahip çıkmak hem de birlikte ilerlemenin tadına varmak olduğundan dönemi cinsel, duygusal ve ruhsal anlamda gayet olumlu geçirebilirler.

İlişkisinde sorun olanlar için durum tabi ki çok farklıdır. Bu dönemde duygularınız oldukça yoğun ve güven içinde olma arzunuz yüksektir. İlişkinizdeki en ufak bir huzursuzluk kendinizi iyi hissetmemeniz anlamına gelebilir. Hayatınızla ilgili en çok istediğiniz şey, dönüşümde bulunmanızı sağlayan bir beraberliktir. Eğer partnerinizle aranızdaki sorunlar veya iletişimsizlik bunu bulmanızın önünde engeller oluşturuyorsa doğal olarak tutkularınızın baskısı altında kalmanız mümkündür. Bu baskıyı kimi zaman kendinize kimi zaman partnerinize hissettirmeniz kolay olacağından tam bu noktada eşiniz veya sevgilinizin anlayışına ihtiyaç duyarken, aranızın bu denli mesafeli oluşu sizi çok daha fazla gerginleştirebilir. Ancak işin ilginç tarafı, huzuru bu denli istemenize karşın Mars gezegeninin burcunuzda ilerlemesi nedeniyle karşı taraftan anlayış beklerken asıl sizin baskın olma durumunuz anlaşmayı güçleştirebilir. Burada yapılması gereken Satürn gezegeninin dengeleyici ve tarafsız, adil bakışından yararlanarak daha tutarlı bir şekilde olayları gözden geçirmenizdir. Bunu birbirinizle mesafeli durarak veya tam tersine tartışarak, tutkularınızın esiri olarak çözmek yerine gerçekçi bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmanız faydalıdır. Eğer birbirinize sırt verirseniz, her türlü güçlüğün üstesinden geldiğiniz gibi, ilişki evinizdeki Jüpiter ve Neptünden olumlu yönde istifade ederek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Kasım ayı enerjilerinin, sorunu olan çiftler açısından bir başka yansıması daha farklı olabilir. Karşı taraf yani partneriniz Jüpiter ve Neptün nedeniyle size karşı hala bağımlı ve oldukça düşkündür. Siz Mars gezegeninin burcunuzdaki seyri nedeniyle baskın taraf olarak kafanız oldukça karışıktır. Kimi zaman ilişkinizde tutkulu yaklaşımlar gösterirken bazen içinize gömülerek kendi karmaşanızla baş başa kalmayı tercih ediyorsunuzdur. Aslında üç bir taraftan kuşatılmış gibisinizdir. Bir yandan yenilik merakınız, diğer yanda fiziksel ve ruhsal anlamda kendinizi tam olarak rahat hissetmeyişiniz derken eviniz sınırları içine çekilme ihtiyacınız yoğun olabilir. Bu durumda partnerinizin size karşı anlayışlı olmasını bekleyebilirsiniz. Bu tabi ki onun için kolay bir durum değildir. Burada yapılması gereken hislerinizi dürüst bir şekilde paylaşmaktır. Bir başka olasılık, yaşadığınız ilişkinin dış dünyada bilinmesinin sakıncalı olduğu durumlardır. Evlisinizdir ancak duyulması halinde sakıncalı bir ilişkiniz vardır. Ancak ev içinde baskılar yoğundur. Siz kaçıp kurtulmak isterken, ayağınızı yere bağlayan koşullar nedeniyle ilişkinizi gizli saklı yaşamak zorundasınızdır. Ancak bu durum sizin açınızdan fazlasıyla yorucudur. Bu arada Satürn gezegeninin iletişim evinizdeki etkinliği nedeniyle yakın çevrenizde bulunan kişiler özellikle büyükleriniz uyarılarda bulunarak üzerinizde denetim kurmaya kalkışabilirler. Bu durum sizin gibi özgür kişiler için zorlayıcıdır. Bu denetim eşiniz tarafından da yapılabilir. Ve siz yasak aşkınızın anlaşılmaması için mecburen evliliğinizi sürdürmek zorunda kalırsınız. Ancak şu var ki, Mars sayesinde baskın taraf olacağınızı söylememiz mümkündür.

22 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerleyen Güneş gezegeni, eviniz, ailenizle ilgili her türlü konuda iç gözlemde bulunma süreci anlamı taşır. Sizler bu dönem içinde, çocukluğunuzda sizi etkileyen ve ailenizle olan ilişkilerinizden kaynaklanan tüm geçmişinizi tekrar gözden geçirerek, sizi oluşturan değerlerin altını bir kez daha çizebileceksiniz. Hangi konular bilinçaltınızda yer etmişti, hala hangi olayların etkisi altındasınız. İçinden bir türlü çıkamadığınız hangi psikolojik sıkıntılara sahipsiniz. Evinizi birlikte paylaştığınız insanlarla bir arada olmaktan gerçekten mutlu musunuz? Yaşamınızı yeniden yönlendirmek adına hangi güçlü mücadeleyi vermek zorundasınız. Benliğinizin derinliklerinde sizi rahatsız eden durumlar nedir? İşte bu ve buna benzer soruların cevap bulduğu bir dönem geçirebilirsiniz. Her yıl bu mevsimlerde, akrep burcunda ilerleyen güneşin sizin doğum güneşinizle zorlu görünüm oluşturması nedeniyle bu bir aylık dönemin zorlu geçmesine neden olabilir.

Bunun yarattığı psikolojik etkiler altında dış dünyadaki herkesin sizin benliğinize meydan okuduğunu hissedebilirsiniz. Bu durum altında sizler genel ev yaşamınız veya ailevi konularda bir değişim sürecinden geçersiniz. Kimileriniz yeni bir kararla iş dünyasını bırakarak ev yaşamını tercih edebilir, kimileriniz ise, ev içinde değişimlere gidebilir, bazılarınız ise yeni bir eve taşınabilir. Her ne olursa olsun, bu değişimler genel olarak çoktandır düşündüğünüz planladığınız şeylerdir. Yalnız olaylar yavaş geliştiği için, gergin tepkiler vermeniz mümkündür. Yapmanız gereken ise, kafanızın içindeki hedeflerden şaşmamak, yeni oluşan şartlara uyum göstermek ve gereksiz endişelerden kurtulmaktır.

16 Kasım- 5 Aralık Merkür ve 22 Kasım sonrası Yay burcu etkinliğine başlayacak Güneş, yukarıdaki Akrep burcu etkinliğinin yarattığı tüm baskıların sona erişi anlamındadır. Bu iki seyir, uzakları keşfetmek, yabancılarla temas etmek, hem ruhsal hem de fiziksel açıdan kendinizi gayet iyi hissetmenizi, aşk hayatınızla alakalı her mevzuda bir çocuk kadar rahatlamanızı sağlayıcıdır. Sizler için yeni bir aşk anlamına gelebileceği gibi, birlikteliğinde mutlu olan Aslanların sevdikleri kişiyle gayet hoş vakit geçirme olanağı buldukları bir dönemin de göstergesi olabilir. İlişkisi olmayan Aslanlar için bu süreç, gayet heyecanlı ve erotizm açısından güçlü bir zaman anlamına gelebilir. Özellikle yabancı uyruklu kişilerle iletişim ve birebir ilişki yaşamak açısından da olumlu enerjilere sahipsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünen Aslanlar için bu enerji oldukça etkilidir. Yine bu enerji altında hayatın eğlenceli yanlarını tadabilmeniz kolaylaşır ve her türlü etkinlikte kendinizi gösterebilecek, hobilerinize vakit ayırabilecek, sanatsal, sportif konularda girişimlerde bulunabilecek güce sahip olabilirsiniz. İş hayatınızın gündelik temposu içinde yeni iş olanakları sağlayabilecek bu etki altında, işinizle alakalı gelişmeler ve yoğunluklar göze çarpabilir. Sizler bu süreçte hayatın gerçek anlamını aramaktan hoşlanabilir, güçlenen inancınızla zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Hak ve adalet duygusu içinde hareket etmeye devam edeceğiniz bu dönem, çocukları olan Aslanlar için ailevi ilişkilerin güçlendiği bir zaman dilimidir.
İletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün Yay burcundaki seyri altında, aşk hayatınız canlanmaya, iletişimde bulunurken kendi öneminizi hissettirmeye, düşüncelerinizin doğruluğu konusunda inat etmeye çalışabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak, yeni serüvenler yaşamak dürtünüz oldukça yoğundur. Yalnız şunu belirteyim ki, Merkür Yay burcunda zararlı olabilecek bir enerjidir. Bu yüzden yenilik arayışınız mevcut ilişkinizi risk altına alabilir. Dikkatli olmakta fayda vardır. Merkür gezegeni siz Aslanların ileriye yönelik hedefler ve para evinizin de yöneticisi olduğundan, bu dönemde amaçlarınızı sanatsal konularda, yabancılarla temasta, bilgilenme, oyun veya hobilerinizle aracılığıyla gerçekleştirebilecek sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren ve eğlenmeye yönelik işler ön planda olabilir. Sosyal hayatınız canlanabilir ve sosyal aktiviteler kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizde önem kazanabilir. Keşifçi ve maceracı yapınız öğrendiklerinizi yazıya ve söze dökebilmenizde etkilidir. Kimileriniz için özellikle çocuklarınız veya çocuklar aracılığıyla para kazanmanız anlamına gelebilir. Yolculuklar ve yabancı dil, uzak ülkelerle bağlantılı aktivitelerden finansal gelir elde etmeniz mümkündür. Kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade edeceğiniz bu etki altında, yerine getiremeyeceğiniz sözler vermemeye çalışmalısınız. Güçlenecek iyimserliğiniz size yanlış kararlar aldırmaması için temkinli olmanızda fayda vardır.
İş ve Kariyer

2 Kasım tarihinde Boğa-Akrep burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay, özellikle mesleki girişimleriniz veya çalışma hayatınızla ilgili konularda kendinizi yeteri kadar güçlü ifade edemeyişinizin getirdiği sorunları gösterdiği gibi, tam tersine içinizden gelen bir dürtü ile değerlerinize aşırı sahip çıkmanız anlamına da gelebilir. Burada yapılması gereken, adım adım ilerlemeyi kabul etmek, değerlerinizin farkında olmak, ancak yapıcı değişimlerde bulunmayı da bilmektir. Bu Dolunay, otorite konumunda bulunan kişilerle aranızda istemeden de olsa yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Bütün bunlar karşısında, sakin ve olgun yaklaşımlar içinde çözüm bulmaya çalışırsanız, her türlü güçlüğü kolaylıkla savuşturabilirsiniz. Bir yandan dışarıda, işinizle alakalı mücadele verirken, diğer yandan ailevi konulardaki sorumluluk ve güvence meseleleriniz arasında kalabilirsiniz. Bu durum kimi zaman stres altında kalmanız ve herşeyden elinizi çekerek uzaklaşmanıza neden olabilir. Şu anki konumunuz, sizi doyurmadığı için, anlamsız ve geleceği belli olmayan bir mesleki faaliyetin içinde kendinizi sıkışıp kalmış hissedebilirsiniz. Fakat bütün bunlara rağmen, siz bu enerjinin bilincinde olarak, kendinizi yine de güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışır, sakin ve kontrollü bir şekilde hareket ederseniz hem işinizde büyük problemler yaşamamış hem de aile yaşamınızda arzuladığınız huzura kavuşmuş olursunuz. Benim tavsiyem bu tarihin yakınlarında özellikle mesleki ve ailevi konularında sakin ve olgun yaklaşımlar içinde olmanız, sabit fikirli düşünmemenizdir. Sizin değerlerinizle başkalarının istekleri arasında yaşanabilecek gerilimden uzak durmanız faydalıdır.

Çalışma hayatınızla ilgili mevzularda Kasım ayının en önemli etkisi Satürn ve Pluto gezegenleri arasında oluşacak zorlu görünümdür. Bu görünüm özel hayatınız başta olmak üzere sağlığınız, çalışma yaşamınız, sorumluluklarınız, yakın çevreniz, eğitim hayatınız, kardeşleriniz, iş yapma beceriniz, gündelik hayattaki yaşam biçiminiz, zorunluluklarınız konularında etkili olup eğer dikkatlice düzenlemelerde bulunmazsa 2010 yılında sizi zorlayacak oluşumlardan birisi olarak dikkat çekiyor. Ağır gezegenlerinin böyle görünümleri geri hareketleriyle birden fazla kere tetiklenirler. Yani Satürn ve Pluto arasındaki bu sert bakış önümüzdeki yıllarda Güneş, mars hatta kısa süreli Ay gezegeni tarafından uyarıldığında çok daha vahim olabilir. Tabi ki önümüzdeki yılın ortalarına kadar Mars burcunuzda ilerliyor. Bu durum girişimcilik gücünüz üzerinde olumlu bir tesir yaratmakta. Ancak Mars 2010 yılında Terazi burcunda ilerlemeye başladığında özellikle yaz aylarında, bugünlerde yapmadığınız ödevlerinizi kontrol etmeye gelen bir öğretmen kimliğinde olacaktır. Ne yapmak gerekiyor. Öncelikle hayatınızı düzene sokmak lazım. Buna çevrenizden başlamak üzere, ilişkiniz ve iş hayatınızla ilgili konularda da adaletli bir şekilde eğilmeniz gerekiyor. İşlemeyen, size hiçbir şey kazandırmaya alışkanlıklarınızdan kurtulmanız lazım.

Dönüşümde bulunmaya gönüllü olmanız gerekiyor. Sorumluluklarınızdan kaçmamanız lazım. İşbirliğine açık olmanız lazım. Ki Satürn enerjisi sizden yana. Yani isterseniz etrafınızdaki dünyanın farkında olur, kısasa kısas mantığı gütmeden herkesin kazandığı durumlar yaratabilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konularda hayata bir yetişkin gözüyle bakmayı, özsaygınızı ayakta tutmayı, verdiğiniz sözleri tutmayı, başarı için her türlü görevi üstlenmeyi, kendinizi kontrol etmeyi bilmelisiniz. Herkesin hayranlığını kazanma derdine düşüp görevlerinizi ihmal etmemelisiniz. Kararlı, azimli bir şekilde kendinize bir yön çizmeniz gerekiyor. Çalışan bir kişi iseniz hedefiniz olmalı, güçlü insanlarla ilişkinizi bozacak hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Kısa yoldan köşe dönme veya birilerinin üstüne basarak üste çıkmaya çalışmamalı, alın terinizle bir çırak gibi çalışmayı kabul etmelisiniz. Eğer işinizde ustalaşmak istiyorsanız yeri geldiğinde eğilmeyi bilmelisiniz. Çok kazanmak ve kaliteli yaşamak istiyorsanız işinizde ustalaşmalısınız. Bunun için dürüst ve doğru bir biçimde, sistemli, disiplinli çalışmalısınız. Ancak o zaman Satürn ve Plutonun gücüne kavuşabilirsiniz. Mütevazilik şart dostlarım. Artık gurur, kibir denilen kavramlar tarihe karışıyor.


Parasal Durumunuz

16 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerleyecek Merkür gezegeni, maddi konularda takıntılı hareket etmek yerine bilhassa yeteneklerinizi hayata geçirerek kazanmak adına ifade etmeniz anlamına geliyor. Eş veya başkaları kaynaklı gelirler yine ön planda. Ancak bunlara güvenerek bir yaşam sürdürmek yerine gerçekten elle tutulur bir şeyler yapmak için girişimlerde bulunmak lazım. Merkür Akrep burcunda kişinin mesafeli, gizemli duruşunun simgesidir. Demek oluyor ki, bağımlılıklarınız nedeniyle tam anlamıyla cesaretli olmayanlarınız çoğunlukta. Kendinizi belli bir çemberin içinde hapsetmiş, kurtulmayı bekliyorsanız bu kesinlikle yanlış. Oysaki mükemmel bir zihin odaklanmasına sahip olacağınız bu dönemde kendinizi kazanmak adına yönlendirirseniz neler yapılmaz ki. Hatta evde oturan birisi bile olmanız ekmeğinizi kazanabilirsiniz. Bu enerjinin bir başka özelliği kuşkulu düşüncelerdir. Yani kişi kendi yeteneklerinden emin değildir. Bu yüzden de parasal konularda geriye çekilir. Hatta bazen bir dedektif gibi farklı yollardan para kazanmaya çalışabilir. Satürn gezegeninin adaletli seçimlerde bulunmanızı söyleyen sesini es geçmeyelim. Kararlı, ısrarlı, asıl gerçeğe ulaşmaya ve kendine güvenen bir kişi olarak emek sarfedelim. Ailemizin kaynaklarına veya dışarıdan gelebilecek gelirlere bel bağlamayalım. Merkür gezegeninin Uranüsle yapacağı olumlu görünüm eş gelirini gösteriyor. Ancak ortaklık ilişkileriyle gelen paralara dikkat edelim. Parasal konularda alışveriş içinde olduğumuz insanlarla aramızda oluşacak maddi gerginliklere dikkat edelim.

Pozitif Enerjili Günler:1-4-5-8-9-13-14-17-18-19-

Zayıf Enerjili Günler: 2-3-15-16-22-23-24-29-30

Aşkta En Şanslı Günler:17-18-19

Yeniay:8-9
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay:2(tüm burçlarda etkili Boğa burcu Dolunayı)22-23-24-29-30
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Başak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, tutkularınızı yükselten, aşkın muhteşem dehlizlerinde kendinizi yeniden keşfetmenizi sağlayan son derece önemli tarih aralığıdır. Bu enerji, kendinizle veya yaşadığınız ilişkinizle yüzleşmenizde de yardımcıdır. Geçtiğimiz bir iki yıl önceye göre çok daha değişik bir ifadesi bulunmakta. Çünkü Venüs Akrepte seyrini sürdürürken, Mars gezegeniyle zorlayıcı bir görünüm oluşturuyor. Zorlayıcı dememin nedeni, aşkın duygusal yanından ziyade tutkuları alevlendirecek oluşundandır. İlişkilerde cinsel paylaşımı kuvvetlendiren, gizli bir ilişkide kıskançlığı ve sahiplenmeyi arttıran, dişilik ve erkeklik yanımızı coşturan, karşılıksız bir aşkta acı bir kin duygusunu yüreğimize kazıyan bu enerji hakkında fazla söze gerek var mı bilmiyorum. Fakat dönemin etkisini astrolojik olarak gözümün önüne getirdiğimde hakikaten yazdıkça yazasım geliyor. Venüs genel olarak Akrep burcunda ilerlerken, kendi doğasındaki uyum, uzlaşı, eşit hak ve özgürlük altında ilişki kurma gibi özelliklerinden uzaklaşır. Beklentiler artar, doyum hissine ulaşmak için sahiplenme duygusu daha da fazlalaşır. Sonunda yaşadığımız ilişki, ya bizi tümüyle hakimiyeti altına alır veya çileden çıkarır. İlişki tiplerine göre hissedilecek etkiler farklı farklıdır. Her Başak aynı olayları yaşamadığına göre herkesin yüreğini kendince ortaya koyarak bu genel enerjinin ne gibi sonuçlar doğuracağını tahmin etmesi güç değildir.
İlişkisi olanların dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, partnerleriyle olan paylaşımlarının ne gibi bir özellik arzettiğini tespit etmeleridir. Bu hem beraberliğinizin adını koymanızda hem de yaşadığınız ilişkide dönüşümde bulunmanızı sağlar. Bu tarihler arasında, bir yandan ona olan tutkunuzu daha fazla hissettirmeye çalışırken diğer yandan derinlemesine olarak ilişkinizi gözden geçiriyor olabilirsiniz. Onun yaşamının merkezi olmak isteğiniz, böyle bir durumdan hoşlanmayan bir partneriniz varsa sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Kimi zaman ilişkinizde güvensizlikler yaşarken kimi zaman da ayrılmanız halinde dünyanın sonunun geleceğini hissedebilirsiniz. Bir Başak mantıklı ve analizci bakış açısına sahip olmasına rağmen bu enerji altında hem kusursuzluk özlemi içindedir hem de yaşadığı beraberlikteki aksayan noktalar üzerinde fazlasıyla durabilir. Oysaki burada yapılması gereken, öncelikle kendinizi gözden geçirerek, bu enerjinin yarattığı güdüsel hareketleri belli bir dengede tutmaya çalışmaktır. Eğer ilişkiniz gizli saklı ise, tutkular bir kat daha yoğunlaşır ve her kaçışınızda sizi daha fazla içine çeker. Yaşadığınız aşk karşılıklı ise sorun yoktur. Bu gizlilik birbiriniz açısından oldukça heyecanlı bir serüvene dönüşür. Fakat tam tersine tek taraflı ise, durum oldukça güçleşir. Ona ulaşamamak, dokunamamak, kimi zaman sahip olup çoğu zaman beklemek beklenmedik gelişmeler yaşamak, her defasında medcezirler yaşamak kolay değildir.
Bütün bunlar bu enerjinin olabilecek yansımaları arasındadır. Dikkat edilmesi halinde tabi ki bütün bunların üstesinden gelmek mümkündür. Şimdi de bu enerjinin olumlu kullanımdan söz etmek istiyorum. Örneğin yapıcı bir şekilde hareket etme yoluyla beraberliğinizdeki problemleri çözüme kavuşturabilirsiniz. Aksayan noktalar üzerinde durarak, soruna neden olan ayrıntıları birlikte aşabilirsiniz. Yararsız ve gereksiz mevzuların üzerinde durmak yerine asıl ihtiyacınız olana odaklanabilir, zamanı daha faydalı kullanabilirsiniz. Sahip olduğunuz beraberlikten haz duyabilir veya sevginizi haz duyulacak hale getirebilirsiniz. Birlikte zevk alacağınız paylaşımlar yaratabilir veya varsa bunları yaşamaya öncelik tanıyabilirsiniz. Karşılıklı olarak isteklerinizin, beklentilerinizin farkında olabilir ve sevdiğiniz kişiye destek olarak güç birliğinde bulunabilirsiniz. Bu enerji sizler açısından yakın çevrenizle olan ilişkiniz açısından da aynı şekilde önem taşımaktadır. Çünkü Venüs gezegeni bu dönemde iletişim evinizde seyrini sürdürdüğü için, aşk ve ciddi ilişkiler evinizdeki etkilerine göre daha değişiktir. Burada önemli olan iletişimi güçlü tutmak ve karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunarak bu dönemi en huzurlu manada geçirmektir. Yani işin sırrı tamamen sağlıklı bir iletişimden geçmektedir. Ancak o zaman beraberlikteki sorunlar çözülür veya aşkta haz noktasına varılabilir.

İş ve Kariyer

Sevgili Başaklar, 2 Kasım tarihinde Boğa burcunda meydana gelecek Dolunay, başta eğitim hayatınız olmak üzere, uzak ülkelerle olan her türlü ticari ve parasal bağlantılarınız konusunda beklenmedik gelişmeler yaşanması ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerektiğinin işaretidir. Özellikle medya dünyası, yasal davalarınız, mesleki ihtisas durumunuzla ilgili atama, tayin veya parasal konulardaki pürüzlere karşı dikkatli olunmalıdır. Olayların üstüne gitmek yerine, durumları sakin ve mantıklı emin bir şekilde incelemeniz son derece faydalıdır. Bu tarihin ve beş gün öncesi ve sonrasında acil kararlar alınmamalı, herşeyi enine boyuna düşünmeli, hangisi daha mantıklı ve hangisi daha çok gelecek vadediyorsa ona göre hareket edilmelidir. Seyahatler konusunda güvenli firmaları tercih etmeli, görüştüğünüz yabancı kişilere dikkat etmeli, size yeni dünyaların kapısını açacağını söyleyen bilmediğiniz kişilerin etkisi altında kalmamalı, o muhteşem analiz gücünüzü devrede tutmaya özen göstermelisiniz. İnancınızı asla kaybetmeden, her türlü güçlüğün üstesinden geleceğinize olan güven duygunuzu yitirmeden, hayale kapılmadan işlerinizi organize etmeye çalışırsanız, hiçbir olumsuz enerjinin size zararı dokunması mümkün değildir.


16 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak kariyer evinizin yöneticisi Merkür gezegeni, gelişiminizle alakalı konularda yakın çevrenizle olan ilişkiler ağınızı yeniden düzenlemek, bencil veya ben merkezci düşünmek yerine paylaşımlarda bulunmak ve karşınıza çıkacak fırsatlardan yararlanmak anlamına geliyor. Genel anlamda güçlü görünmek ve gücünüzü kanıtlamak adına istekli olduğunuz bu dönemde, çevrenizde oluşan olaylarda sağlıklı şüpheler duyarak araştırabilirseniz oldukça ilginç bilgiler sahibi olabilirsiniz. İradenize son derece sahip çıkacağınız için, sizi yanıltabilecek veya yolunuzdan çevirebilecek pek bir güç olmayacaktır. Yolculuklar genel anlamda sizin için önemli hale gelecek, iletişim konusunda genel olarak dikkatli olmaya çalışacak, birlikte olduğunuz kişileri dikkatle inceleyeceksiniz. Kendinizi ispatlamanızı sağlayan fırsatlarla karşılaşacak ve diğer insanların dikkatini çekebileceksiniz. Duygularınızı derin ve tutkulu bir şekilde gösterecek, sahip olduğunuz herşeyin kıymetini bileceksiniz. Doğal bir manyetizmanız olacak ve tavırlarınızla, kararlarınızla hayranlık uyandıracaksınız. Bugüne kadar oluşturduğunuz ve içinde yer aldığınız çevrenin dışına çıkabilecek, yeni insanlarla tanışabilecek iletişim çemberinizi genişleteceksiniz. Maddi yönden size yararı olabilecek destekler bulmanız kolaylaşacak, girişimlerinizde başarılar elde edeceksiniz. Bu süreç içinde, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, zorba tavırlardan, başkaları üzerinde kontrol ve güç uygulayarak liderlik elde etmekten, gereksiz kuşku ve kuruntularla gerilim yüklenmekten özenle sakınmalısınız. Gördüğünüz gibi bu güçlü enerjinin sayılmakla bitmez olumlu getirileri var. Ancak her zaman söylediğim gibi kontrolsüz güç, güç değildir. Kaldı ki, birazdan açıklayacağım çalışma evinizin yöneticisi Satürn gezegeni ile, yaratıcılık evinizde ilerlemekte olan Pluto gezegeni arasında oluşacak zorlu görünüm, keskin fiillerle yukarıda izah etmeye çalıştığım olumlu durumları sert şekilde kullanmanıza yol açabilir.

15 Kasım tarihinde Terazi burcunda ilerleyen Satürn ile Oğlak burcunda seyrini sürdüren Pluto gezegenleri arasında gerçekleşecek zorlu görünüm her burç mensubu için farklı alanlarda gücün kullanımı, otoritelerle olan ilişkimiz, korkularımız, hayatta kalma mücadelemiz ve düzen takıntılarımızla bizleri büyümeye davet edecek. Zorlu görünümler astrolojik açıdan kişinin olgunlaşmasını sağlayan basamaklardır. Hayat merdiveninde adım adım ilerlemeye çalışan kişinin her basamakta farklı bir deneyimle karşılaşması mümkündür. Önemli olan içinizdeki asıl güce ulaşmak ve bu gücü kullanmaktır. Satürn-Pluto gezegenleri arasında meydana gelen bu zorlu görünüm, bu gücü doğru veya yanlış anlamda kullanmanız için bir sınav olarak dikkat çekicidir. Yapmanız gereken bu iki gezegeninin bize ne söylemeye çalıştığını anlamaktır. Söylediği şudur. İçindeki yaratıcı gücü adil ve dürüst bir şekilde ekmeğini kazanmak üzere açığa çıkar. Ancak bu gücün seni esir almasına izin verme. Sorumluluklarının farkında olarak çalış, çabala ancak değerlerini kaybetme korkusu içinde kendi kendini engelleme. Elindekinin paranın kıymetini bil, savurganlıktan uzak dur. Ancak, sırf güvende yaşamak için, kişiliğine uymayan tarzda ortaklıklar içinde yer alma. Parayı başkaları üzerinde güç aracı olarak kullanma. Değerlerine sahip çık, koru ve kolla. Ancak yetersizlik ve güvensizlik duygunu parayla örtbas etmeye kalkışma. Kendi kaynaklarını düzgün ilişkiler kurarak, işinde sorumluluklarına sahip çıkarak, sosyal ilişkilerinde adil davranarak elde etmeye çalış. Eğer bütün bu dersleri görmezden gelirsek ne olur? Ya gücün delisi oluruz veyahut kendi gücümüzün altında çırpınırız. Bize düşen ölçüyü tutturmak. Bu çok önemli.


Para Durumunuz

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin görünümleri, mali konularda mücadelenin ön planda olacağını gösteriyor. Bir yandan kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme isteği, diğer yandan elinizde olmayan nedenlerle kendinizi istediğiniz gibi ifade etmekte zorlanmanız mümkün .Özellikle iletişim konularında, iş hayatınızla ilgili meselelerde başkalarıyla bütünleşmekte zorlanmalar yaşanabilir. Yaşanan zorlukların en önemli nedeni, yoğun enerjinizin çıkış yolu bulamaması yüzündendir. Yani siz geri planda o kadar çok şeyle uğraşırsınız ki ve size göre olması gereken güzel şeylerin ortaya çıkması için girişimlerin düzgün seyirde gitmesi lazımdır. Kimileriniz ortak yapılan işler yüzünden giderlerle karşılaşırken, bazılarınız vergi, bankayla alakalı konular, eş veya ortakla paylaşılan paralar, ödenmesi gereken borçlar ve gizli düşmanlarla uğraşmak zorundadır. Sabit açılar arasında oluşan bu sert görünüm, maddi konulardaki tutkunuzun yüksekliğini gösteriyor. Bu son derece doğal. İnsan kazanmak ister kaybetmekten korkar. Ancak para evinizin yöneticisi Venüs, çevrenizle olan ilişkinizde dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyor. İnatçı davranmak yerine doğal akışa göre bir strateji belirlerseniz her işin altından kolayca kalkabilirsiniz. Çünkü ortada güçlü bir enerji var. Bu enerji, size hırsla öne atılmanızda destek. Birlikte çalıştığınız kişilere özellikle iş çevrenizdeki insanlara dikkat ediniz. İyi niyetinizin su istimal edilmesine izin vermeyiniz. Jüpiter gezegeninin çalışma evinizdeki seyri sizi mutlaka koruyacaktır.


Satürn Gezegeninin Siz Başaklara Olan Etkisi

Sevgili Başaklar, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni, iş veya özel ilişki yoluyla maddi ve manevi alanda güçlenmeniz ve yeni ortaklıklar kurabilmeniz adına destekleyicidir. Bu tarihler arasında, yaşamınızda en çok neyin değerli olduğunu anlamanızı sağlayan deneyimlerle karşılaşabilirsiniz. Eş veya ortak ilişkileri yoluyla maddi gelir elde etmeniz mümkün olduğu gibi, kimi zaman bu gelirlerin sizi kısıtladığını, disiplin altına aldığını farkedebilirsiniz. Ortaklık ilişkisi ister evlilik isterse iş anlamında kurulmuş olsun, öncelikle kimle beraber olduğunuzu iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde sizin haliniz vaktin yerindeyse, birlikte olduğunuz kişi üzerinde parasal denetim uygulayabilirsiniz. Bu ise karşı tarafın sıkılmasına neden olabilir. Tutumluluk bu sürecin etkili yansımalarından biridir. Kendinizi güvende hissetmek için en gerekli ihtiyaçlarınızı bile karşılarken aşırı dikkat sarfedebilirsiniz.

Maddi konularda sistemli ve planlı şekilde hareket etmeniz gereken bu dönemde, birikimlerinizi değerlendirirken dikkatli düşünmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle evli Başaklar bütçeleri konusunda hassas davranmalıdırlar. Yeteneklerinizi maddi kazanç sağlamak adına yönlendireceğiniz bu zamanda, düzenli bir gelir için, disiplinli çalışmak esastır. Ortaklık teklifleriyle karşılaştığınızda, kimlerle iş yaptığınızı iyi bilmelisiniz. Eğer ortaklaşa işlerde bir eksiklik ve engel oluşursa açık ve net bir şekilde sıkıntınızı dile getirmelisiniz.Kimileriniz bu dönemde aşkı parayla karıştırabilir, maddi gücü yerinde olan bir kişiyle evlilik yapmayı düşünebilirler. Sizden yaşça büyük veya kariyer sahibi insanlar dikkatinizi çekebilir. Ne durumda olursanız olun bu enerji altında dikkat edeceğiniz husus, kendi değerinizi para, şöhret, güzellik ve karizmatik görünümünüzle eş değer görmek değerlerinizi sağlam bir şekilde oluşturmaya gayret etmelisiniz.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında gelir gider dengenizi iyi kurgulamanız, karşınıza çıkacak teklif ve yeniliklerde dikkatli olmanız, iyice gözden geçirmeniz şarttır. Maddi açıdan dikkatli olma zamanıdır. Duygusal, ruhsal ve manevi açıdan durumunuzu gerçekçi bir şekilde ele alma zamanınızdır. Kimi zaman iş veya özel ortaklığınızı aşırı derecede savunurken, bazen de dengesiz davranmak mümkündür. Kazanımlarınız konusunda yalnız başınıza olmanız gerektiğini düşünerek, paylaşımda bulunmaktan çekinebilirsiniz. Aşırı kontrol veya tümüyle kontrolsüzlük gibi durumlar oluşabilir. Böyle dönemlerde hayati kararlar vermeden önce iyi düşünmek, sorunları mantıklı bir şekilde ele almak gerekir. İlişkinizde ve iş ortaklığınızda aksama yaratan durumları bu süreç içinde gözden geçirebilir, neler yapmanız gerektiğini saptayabilirsiniz. Bu saptamaları geri hareketin bitim tarihinden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler:2-3-6-7-10-11-12-15-16-20-21-29-30

Zayıf Enerjili Günler:4-5-17-18-19-25-26

Aşkta En Şanslı Günler:20-21

Yeniay:10-11-12
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay:2(boğa burcunda dolunay)-25-26
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Terazi Aylık Burç Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Teraziler Kasım ayındaki enerjilerinizi incelemeye başladığımda neredeyse her konuda Mars gezegeninin Aslan burcundaki etkinliğinin çıktığını gözlemledim. Bu öyle bir enerji ki, önümüzdeki yılın ortalarına kadar devam edeceğinden dolayı, uzun bir süre söz edeceğiz. Tabi ki, diğer gezegenlerle oluşturduğu görünümler farklı anlamlara gelse de, Mars gezegeninin bu süreçte burcunuzla olumlu bir görünüm oluşturması, kişiliğiniz ve kimliğiniz üzerinde olumlu bir tesir yaratmakta.Mars astrolojik olarak mücadele gücümüz, isteklerimizi elde isteğimiz ve cesaretimiz. Eğer Mars doğum haritamızda zayıf etkiler altında ise, herhangi bir konuda savaşmak mümkün değil. Kasım ayında Mars ilişki evinizin yöneticisi olarak Akrep burcunda ilerleyen Venüsle sert bir görünüm oluşturmakta. Bu iki gezegen arasında oluşan zorlu görünümler genel olarak cinselliği çağrıştıran, kimi zaman romantik maceraların kimi zaman da iddia-taviz arasında gidip gelmelerin yerine göre para için mücadele etmenin göstergesi olarak değer taşıyor.

Aşk anlamındaki etkisi tabi ki öncelikle partnerinizle aranızdaki maddi meselelerin işareti olarak önemli. Aşkla paranın ne ilgisi var diye düşünebiliriz. Fakat para, astrolojik olarak değerlerimizin göstergesi olarak önemlidir. Kişinin kendini güvende hissetmesi için maddi ve manevi açıdan güçlü olmak ve ilişkisinde kendini, yarınlarını garanti altına almak ister. Bundan doğal ne olabilir ki? Ancak bu durum ilişkinin sevgi ve anlaşma kısmında gelgitlere yol açıyorsa o zaman ortada sorun var demektir. Çünkü burada esas olan birlik duygusudur. Venüs gezegeninin bu süreçte Akrep burcunda oluşu doğal olarak sevgi ifadenizin daha sahiplenici ve daha yoğun olmasını sağlayıcıdır.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönem oldukça ilginç ve gelgitlidir. Bir yandan sevmek bütünleşmek ve aşkın doruklarında gezinmek ruhunuz, diğer taraftan problemler nedeniyle kaçıp kurtulmak isteyebilir. Bazen güç oyunlarına girişir, kimi zaman ayrılmanın ne kadar güç olduğunu düşünerek havlu atarsınız. Her dönüş cinselliğin doruklarında dolaşmakla sonuçlanırken, çözülmeyen problemler hasıraltı edilebilir. Sonrasında yine bir sıkıntı oluştuğunda bu sefer tekrar bir mücadeleye girilerek karşılıklı olarak güç savaşları başlayabilir. Bütün bunlar dönemin enerjilerinin yanlış kullanımı olarak bilinmesi gereken yansımalardır. Oysaki bu dönem çok daha farklı bir şekilde geçirilebilir. Öncelikle yapılması gereken, arkadaşlık ilkesini ön planda tutmak ve birlikte yol almanın hazzını kendinize katık ederek problemleri çözmektir. Tabi ki bunları yapabilmek için her zaman olduğu gibi önerim ilişkinizin adını koymaktır. Eğer amaç el ele yürümekse bu yolda, doğal olarak dürüstlük son derece önemli. Venüs Akrep burcu etkinlik zamanlarında doyuma ulaşmak zordur. Eğer aranızda adil olmayan paylaşımlar ve duygular söz konusu ise, tatminsizlik iki misli çoğalabilir. Aradığınızı bulamamak veya aradığınızdan emin olmamak en zor meseledir. Eğer bütün bunlar sağlanamıyorsa durum ne olur? İşte burada durumun pek aydınlık olmadığını söylemek mümkün.

Bu dönemde görülebilecek en önemli problemlerden biri kişinin kendini ve hayatını bu ilişkide güvence altına almaktır. Her ikiniz arasında maddi ve manevi konulardaki çözümsüzlükler varsa, sorun çıkaran her şey bıçak altına yatırılarak kesip atılabilir. Akrep burcundaki Venüs, işlemeyen ve geçerliliğini çoktan yitirmiş bazı konuların devre dışı bırakılma zamanlarıdır. Bunu yapmanın yolu biraz önce değindiğim gibi gerekli ile gereksizleri birbirinden ayırmakla olur. Burcunuzda ilerleyen Satürn gezegeninin etkilerinden aşağıda geniş manada söz ettim. Kasım ayındaki enerjiler altında, Satürn gezegeninin Terazi burcunun seyrinin anlamı net olarak ortaya çıkmaktadır. Dengelerin yerine oturtulması. Evet bu çok önemli. Eğer oturmuyorsa o zaman karşılıklı konuşmakta fayda var. Her iki kişinin de kimliklerinden ödün vermeden eşit bir ilişki kurmaları gerektiğinin farkına varmaları şart.

15 Kasım tarihinde, Satürn ile Pluto gezegenleri arasında oluşan sert görünüm son derece önemli. Bir türlü dengeye kavuşmayan ve ilişkisinde aradığı güveni bulamayan kişinin kendi derinlikleriyle yüzleşmesi olan, bu iki ağır gezegeninin transiti 2010 yılında da bir çok kereler karşınıza çıkacaktır. Bireysel kimliğiniz üzerinde etkili olacak Satürn sayesinde dengeleri yerine oturtmaya çalışırken yuva alanınız, iç dünyanız üzerinde etkili olan Pluto dönüşümde bulunmanız gerektiğini söyleyecek. Bu dönüşümün sır anahtarı, iki kişinin de birbirleri üzerinde güç savaşlarına girişmemelerini gerektiriyor. Eğer bu yapılmazsa durum oldukça zor. O zaman geriye iki seçenek kalıyor. Ki bu iki seçenek sadece Kasım ayı için geçerli. Ya, ilişkide tutkularınız devreye girecek. Yani iki kişi de alışkanlıkları veya cinsel olarak birbirlerine olan düşkünlükleri sayesinde problemleri gözardı edip devam edecekler veyahut halledilmeyen problemler nedeniyle kopmaları gerektiğini ilk kez bu kadar açık ve net olarak düşünecekler. Açıkçası aşk evinizdeki Jüpiter ve Neptün nedeniyle ben ilişkinin devam edeceğini ancak sorunlar çözülmedikçe bu gibi durumların yaşanabileceğini söylemem gerekiyor.

İlişkileri yeni başlayanlar açısından durumun yukarıdakilerden bir farkı yok. Aslında yapılması gereken herşeyi en başında konuşmak ama bunu nedense hiç birimiz yapmıyoruz. Yalnız bu dönemde başlayacak veya kısa bir süre önce başlamış beraberliklerde öncelikle arkadaşlığın, farklı bir şeyler yaşayacak olmanın ve ilişkide aktifliğin, yoğun tutkuların ön planda olduğunu görüyoruz. Ancak Terazilerin yeni başlayan ilişkide öncelikle eşitliğe önem vermeleri ve geleceklerini göz önüne alarak seçimde bulunmaları gerekiyor. Ayrıca bu dönemde aşk evinizde ilerleyen Jüpiter ve Neptün gezegenlerinin Akrep burcunda seyrini sürdüren Venüs gezegeniyle yaptığı zorlu görünüm, maddi ve manevi anlamda kendinize olan düşkünlüğünüzün göstergesi. Bu konudan parasal konular bölümünde bahsedeceğim. Ancak aşk anlamındaki etkisi, kişinin kurduğu ilişkide veya yaşanan problemlerde bencil davranabileceğinin işaretidir. Yani benim isteklerim önemli, benim arzularımın yerine gelmesi şart diye tutturması mümkündür. Bu durumda önünüzdeki gerçeğe göre hareket etmeniz, kendinize hakim olmayı bilmeniz gerekiyor. Ve herşeyden önemlisi hayal kırıklığına uğramamak için dikkatli seçimler yapmanız şart gözüküyor. Çünkü Neptünün göz boyayan etkisi altında gerek biz bir başkasını gerekse başkaları bizi yanlış yorumlayabilir.

16 Kasım Merkür ve 22 Kasım tarihinde başlayacak Güneş gezegenlerinin Yay burcu seyri, idealist çıkışların, bağımsız söylemlerin, ilişkinizdeki gelişimlerin, bugüne kadar yaşananlarla bugünkü şartların karşılaştırılmalarının yapılması açısından önemlidir. Tabi ki önemli bir etkidir. Güvensiz ortamlar, hoşnutsuzlukları tetikleyebilir. Baskıcı bir tutum içinde hiç düşünmeden söylediğimiz her söz iplerin gerilmesine neden olabilir.


Satürn Gezegeninin Siz Teraziler Olan Etkisi
Sevgili Teraziler 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek yapılanma ve olgunlaşma gezegeni Satürn, sizler açısından öncelikle bireysel kimliğiniz açısından etkili bir enerji olup, dış dünya ile olan her türlü paylaşımınızı güçlendirici, iş hayatınızla ilgili konularda dengelerin yerine oturmasını sağlayıcı ve birebir ilişkilerinizi yeniden düzenlemeniz adına ders vericidir. Olgunlaşmanın işaretçisi olan Satürn gezegeni, sorumlulukları yükseltici yönüyle bir Terazi için kimi zaman rahatsız edici olabilir. Kişi bugüne dek nasıl bir sistemde yaşadıysa, şimdi bu sistemin aksayan yönleriyle karşılaşarak bunları düzenlemeye çalışacaktır. Satürn bir öğretmen gibidir. Hayatınızın düzgün şekilde yerine oturması için sizi seçimlerinizle, bakış açınızla ve yaklaşımlarınızla imtihana tabi tutar. Eğer evliyseniz ve bazı sorunlarınız varsa bunları yok saymak yerine düzene kavuşturmanız adına sizi uyarır. İş hayatında problemleriniz varsa geleceğinizi kurabilmeniz için baskıda bulunur. Bütün bunları gönüllü bir şekilde kabul edip, düzenlemelerde bulunduğunuzda sizi ödüllendirir, hayatınızı düzene koymanız için destekler. Şimdi üzerinize düşen, hayatınızı sağlam bir temel üzerine inşa etmektir.
Bu tarihler arasında hayatınızda her anlamda değişimler meydana gelmeye başlar. Bekar Terazilerin büyük bir çoğunluğu bu süreçte evlenebilir, evli olanlar yuvalarının huzur ve dengesini yeniden gözden geçirmeye başlar. Ortaklaşa hareket etmek, elbirliğinde bulunmak, sen ve ben demek yerine biz olmak için çaba sarfedilir. Bu konuda sorunlarınız varsa bunlar gözden geçirilerek tamir edilir. Kendi yolunuzu mücadele ederek çizebilmenizi sağlar. Kişiliğinizin zayıf ve işlemeyen, size faydası dokunmayan kısımlarını onardığınızda bireysel açıdan güçlendiğinizi farketmeniz mümkündür. Sorumluluklar bu dönemde fazlasıyla artabilir. Bunları gözardı etmek artık mümkün değildir. Kısaca bu dönem bittiğinde artık olgunlaşmış, hayatı kavramış, yaşadıklarınızla değişime uğramış fakat eski yıllara göre ciddileşmiş olacaksınız. Size tavsiyem sabırlı olmanız, kişisel gelişiminizi önemsemeniz, hayatın bir oyun olmadığını anlamanız ve kendinizi tümüyle gözden geçirmenizdir. Aşk konusunda ne aşırı iyimser düşünmeliyiz ne de kibirli ve gururlu davranmalıyız.
10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihlerde yukarıdaki konularda engellenmeler veya sorumluluklar artabilir. Herşeyin gerçekçi bir şekilde gözden geçirme zamanıdır. Ani yenilik veya durumlar karşısında hesabınızı iyi yapmanız lazımdır. Hangi konuda karar verirseniz verin ilerisini düşününüz. Bu tarihler arasında vereceğiniz yanlış bir kararın uzun yıllar sonra sizi zorlayabileceğini unutmayınız. Geri hareket dönemlerinde içe yönelerek durumları ele almak faydalıdır. Bu sizin doğru kararlar vermenizi sağlayabilir.


İş ve Kariyer

Sevgili Teraziler hatırlarsanız geçtiğimiz ay itibariyle başlayan Mars gezegeninin Aslan burcu seyri hakkında sizleri geniş anlamda bilgilendirmiştim. Bu enerji önümüzdeki aylar içinde diğer kısa süreli gezegenlerle görünüm oluşturarak farklı mücadeleler veya başarılar yaşamamıza neden olacaktır. Kasım ayındaki duruma baktığımızda çalışma evinizde bulunan Uranüs gezegeninin Akrep burcundaki Güneş, Merkür ve Venüsle olumlu bir görünüm altında olduğunu görüyoruz. Yani kendinizi açıklama ve yaratıcı taraflarınızı göstermek için olumlu bir süreçtesiniz. Gayet olumlu sürprizlerin görülme ihtimali yüksek. Örneğin enerjiniz yeni ve alışılmadık şeyleri ortaya koyabilmenizde destekçiniz. Bu durumda çalışma hayatınızla ilgili mevzularda eskimiş ve hiçbir geçerliliğini kalmamış olanlar yerine daha çarpıcı olan yenilikleri deneme ihtiyacınız yüksek. Ayrıca sizi kısıtlayan her şeyden özgür olmak isteyebilirsiniz. Hani deyim yerindeyse bulunduğunuz alanda bir kuş kadar özgür olmak niyetindesiniz. Sizi durdurabilecek herhangi bir şey olmadığını düşünebilirsiniz. Uranüs gezegeninin geri harekette olması iç sesinizin yükselmesi ve sezilerinizin yoğunlaşması anlamına geliyor. Ancak şu var ki yaratıcılık ne kadar ön planda ise, başkaldırmak da o kadar kolay.

Yani, şartlar müsait değilse istediğiniz biçimde kendinizi ortaya koyamadığınızda kolaylıkla isyan edebilirsiniz. Bir de unutmanız gereken bir husus daha var. Aşk ve İlişkiler bölümünde sizlere Satürn ve Pluto gezegenlerinin zorlu görünümünden söz etmiştim. Bu enerjiyi sadece ilişki anlamında ele almayın. Çünkü Satürn burcunuzda olduğundan girişimleriniz konusunda daha dikkatli olmanız ve kimlik duygunuzu dış dünyada ortaya koyabilmeniz gerekiyor. Bunun yolu ise sabırlı olmak, düzgün kararlar almak ve mantıklı düşünmekten geçiyor. Bir diğer enerjiniz, hedefler evinizdeki Mars gezegeninin Akrep burcunda ilerleyen Güneşle oluşturduğu zorlu görünüm. Bunu hafife almayalım. Çünkü bu enerji sizin arzularınız, izlediğiniz yöntemler, grup içindeki liderliğiniz ve yapmak istediklerinizle başkalarının düşündükleri aynı olmayabilir. Belki de hiç istemeden, özellikle parasal konularda başkalarının ters hareketleriyle düşmanlıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Ne olursu olsun bu dönemde uyumlu davranmak mecburiyetiniz var. Siz kendinizi işinize veriniz, elinizden geleni yapınız ve özellikle aynı amaç üzerinde yürüdüğünüz kişilerle çatışmamaya dikkat edin. Baktınız ki olmuyor. O zaman açık ve net bir dille sıkıntılarınızı dile getiriniz. Bunu yaparken ılımlı ve akıllıca hareket etmeye çalışınız.


Para Konuları

2 Kasım tarihinde, Boğa-Akrep burçları arasında meydana gelecek Dolunay, özellikle bankalarla alakalı her türlü ilişkinizde (kredi isteği veya borçlarınız) konusunda gayet dikkatli olmanız gerektiğinin işaretidir. Yani bugünlerde böyle bir talepte bulunmamalı, elinizdeki kaynaklara göre hareket etmeye özen göstermelisiniz. Elden borç almak veya bir alacak ilişkisi içinde kefil olmak gibi durumlardan uzak durunuz. Yatırımlarınız konusunda beklemede kalmalı, ayrıca sizden biri borç talebinde bulunulduğunda bunu daha sonra düşünebileceğinizi söylemelisiniz.

Nafaka davalarınızda karşı tarafla olan her türlü hukuki durumda, uzman kişilerden destek almayı unutmayınız. Cinsellik konusunda dikkatli olmalı, bilmediğiniz kişilerle ilişkiye girmekten sakınmalısınız. Parasal destek sözü aldığınız kişilerle aranızda sorunların oluşabilme ihtimaline karşı dikkatli olmalı, herhangi bir durum karşısında muhakkak bir yedek plan yapmalısınız. Önemli ameliyatlara karar vermemeli, acil durumlarda ise, güvenilir yerleri tercih etmelisiniz. Kuşkulu ve kuruntulu durumlar yaşamamak için temkinli olmayı elden bırakmayınız. Ayrıca Jüpiter ve Neptünle görünümü olan Venüs, maddi ve manevi değerleriniz konusunda kimi zaman kendi istekleriniz konusunda aşırılıklar gösterebileceğinizi, para harcarken ayarınızı tutturmakta zorlanabileceğinizi gösteriyor. Değerleriniz söz konusu olduğunda herkesin size karşı anlayış göstermesini bekleyebilirsiniz. Hatta minik çocuklar gibi pohpohlanmak bile isteyebilirsiniz. Çünkü kendinizi güvende hissetmek istiyorsunuz. Bütün bunlar normal. Ancak dış koşulların kimi zaman isteklerinizle örtüşmemesini de sizin doğal karşılamanız gerekiyor. Onun için sınırlarınızın farkında olmanız buna göre bir bütçe yapmanız şart.

Pozitif Enerjili Günler:4-5-8-9-13-14-17-18-19-22-23-24

Zayıf Enerjili Günler:1-6-7-20-21-27-28

Aşkta En Şanslı Günler:22-23-24

Yeniay:13-14
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay:2(Boğa burcu dolunayı)1-27-28
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Akrep Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Akrepler, 2 Kasım tarihinde karşı burcunuzda oluşacak Dolunay başta ciddi ilişkiniz olmak üzere, evliliğiniz konularında etkili olup, sözleşme, iş ortaklığı veya yasal konularda da bağlayıcı durumların göstergesi. Dolunay zamanları genelde duygularla, isteklerin karşı karşıya geldiği için, partnerinizle veya iş anlamındaki ortaklarınızla aranızda yaşanabilecek uyuşmazlıklar ve yanlış anlaşılmalar konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Bunun bilincinde olur, huzursuzluklara meydan vermez, hoşgörülü yaklaşımlar sergilerseniz herhangi büyük bir sorun çıkmayabilir. Bugünlerde özellikle birbirinden kopuk ve neredeyse ayrılma noktasında olan çiftlerin, birbirine ne olursa olsun anlayış göstermeleri faydalıdır. Kişisel farklılıklarınız nedeniyle meydana gelebilecek kutuplaşmada esnek düşünmek yararlıdır. Böylece daha sonra tamir edilmesi mümkün olmayan durumların önüne geçilmiş olur. Sözleşme, kontrat veya boşanma gibi durumlarda ise, acil hareket edilmemeli, beklemede kalınmalı, olayların yatışması beklenmelidir. Böyle zamanlarda herşey körükleyici olduğundan, aslında kolaylıkla halledilebilecek sorun iyice büyüyebilir.

Tabi ki bunlar ilişkilerini henüz sağlam bir temel üzerine inşa edememiş çiftler arasında sıkça yaşanabilecek gelişmelerdir. Her Dolunay, problemlerin üzerine çevrilmiş projektör gibidir. Bana göre son derece faydalıdır. Çünkü gerçeklerin daha net görülmesini sağlar. Tabi görmek isteyenler için. Eğer siz sorunlardan hoşlanmayan hatta görmezlikten gelmeyi tercih eden birisiyseniz veya böyle bir partneriniz varsa sonuçta bir kıvılcımın yangın çıkarması misali Dolunayın olumsuz etkilerinden zarar görebilir, beraberliğinizle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Benim tavsiyem Dolunayın beş gün öncesi ve sonrasında dikkatli olmanız, problemleri gereksiz yere büyütmemeniz, aranızda sorun oluşturan konuları görerek ona göre ne yapmanız gerektiğini tespit etmenizdir. Özellikle Dolunayın Mars gezegeniyle olan zorlu görünümünü hesaba katarsak mesleki konularda ve ortaklık ilişkilerinde de özen göstermeniz gereken bir ayda olduğunuzu unutmayalım. Peki çok mu olumsuz bir ay geçireceksiniz. Kimilerine göre bir el yağda bir el balda olduğunda hayat güzeldir. Bazı kişiler ise aksine hem sorunları hem güzellikleri bilmek ona göre tedbir almak veya tadını çıkarmak isterler. O yüzden de Dolunayın etkisini nasıl değerlendireceğiniz içinde bulunduğunuz durum ve kişiliğinize göre farklılıklar gösterebilir. Ancak şu var ki Kasım ayında hem bonus anlamında hem dikkat edilecek enerjileriniz var. Onlardan bir tanesi geçtiğimiz ay itibariyle başlayan Güneş gezegeninin burcunuzdaki seyri. Bu etki, 22 Kasım tarihine kadar geçerli. Kişisel meseleleriniz, girişimleriniz konusunda sizleri cesaretlendirici ve dış dünyada parlamanızı sağlayıcı. Venüs gezegeninin burcunuzdaki seyri ise başlı başına ele alınabilecek konu. Bakalım ne gibi yansımaları olur. Beraberce gözden geçirelim.

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında, burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, aşk hayatınızla ilgili konularda derinliğin, yoğunluğun, tutkunun, istekliliğin göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Bazı burçlar için zorlayıcı yanları olan bu enerji, sizler açısından şanslı bir dönemin işareti. Çünkü ruhunuzla birebir örtüşen bu yansıma, ilişkilerinizdeki dönüşüm ve yenilenmenin de işareti. Eğer başta açıkladığımız Dolunay doğru manada değerlendirilirse bu dönemi gayet güzel geçirmeniz mümkün. Yani söylediğiniz, saptadığınız bir şeyin partneriniz tarafından kabul edilmemesi diye bir durum olmaz. İksirli bir enerjiyle sarılıp sarmalandığınız bu enerji sayesinde çekiciliğiniz, karizmanız fazlasıyla yükselmiş durumda. Tabi ki dikkat etmeniz gereken konu, aşırıya kaçmamak, bu gücü gerekli yerlerde kullanmak. Bu enerji, aynı zamanda burcunuzda ilerleyen Güneş ve Merkürle birleşim halinde olduğundan size iletişim ve kişisel konularda destek veriyor. Karşı cins üzerinde etkili olmanızı ve gözlerin üzerinize çevrilmesini sağlıyor. Şimdi baştan çıkartmak, kızdığınız bir şeyi çözüme kavuşturmak için gücünüzü göstermek kolay. Sevdiğiniz insanı kıskanmak, gizemli olan her şeyin peşinden koşmak, cinsel çekiciliğinizi en uç noktada yaşamak bütün bunlar size sunulmuş özel şanslar. Peki dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?

Tabi ki en başta dikkat edilmesi gereken nokta, Neptün gezegeninin kimi zaman belirsizlik ve kafa karışıklığına neden olabilecek enerjisidir. İç dünyanızda kendinizle baş başa kaldığınızda, özgür olmak, kendinizce hayatınızı, ideallerinizi yaşamak isteğiniz yoğundur. Ancak belirsizlikler, varmak istediğiniz hedeflerin önünde hep zaman kavramı oluşu, bazen hiçbir şeyin olduğu gibi görünmeyişi, yuvanızla alakalı geçmişten bu yana yaşanan sorunların yarattığı sıkıntılar kimi zaman sizi oldukça üzmektedir. Ancak Jüpiterin varlığı, inancınız, dostlarınız ve sevenleriniz sayesinde kendinizi toparladığınızı göstermektedir. Bazen kendinizce kararlar alıp şöyle yapmalıyım derken, yapmak istediğinizden vazgeçtiğiniz bile olabilir. Bakın bunların hepsi kendi içinizde duran gereksiz korkular, saplantılar, kararsızlıklar yüzünden oluşmaktadır. Oysaki bir Akrep hiçbir zaman çaresiz değildir. Tabi ki bazı aylarda zorlanacağız, bazı aylarda ilerlemek mümkün olacak. Hayat böyle bir şey değil mi. Ancak yılmayacak, sabırlı olacak ve önümüzde duran gerçeklere göre davranacağız.

Ancak yeni başlayan Satürn gezegeninin Terazi burcu seyrini unutmayalım. Geçmiş sorunların, henüz temizlenmemiş, ayıklanmamış meselelerin geri planda gerçekçi ve adil bir biçimde ele alınarak çözüme kavuşturulması lazım. O zaman size düşen, başta çalışma hayatınız olmak üzere, sağlığınız, yakın çevreniz, girişimleriniz konusunda daha gerçekçi düşünmeniz ve geleceğiniz için önümüzdeki bu 2.5 yıllık süreyi iyi değerlendirmeniz. Çünkü bu sürenin sonunda Satürn gezegeni Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak ve sizin Güneşinizle kavuşacak. Böylece sizin için yepyeni bir dönem başlayacak. O nedenle zorlu bir döneme giriyor olsanız da, ilerisi adına düşündüğünüzde bu zorlukların ne kadar çok işe yaradığını anlayabilirsiniz. İşte bu yüzden ilişkinizle ilgili ve tüm yaşamınızla alakalı konularda hakikatlerin ışığı altında yol almanın ne kadar önemli olduğunu söylemeye çalışıyorum.

Aşk hayatınızla ilgili konularda son bahsedeceğim enerji, Uranüs gezegeninin Venüsle yapacağı olumlu görünümdür. Uzun yıllardır Uranüs aşk evinizde ilerlemekte. Bu kimileriniz için başlayıp biten ilişkiler, bazılarınız için çocuklarınızla alakalı sorunlar, çoğunluğunuz için ilginç hobiler, spekülasyonlar, ani kazançlar-kayıpların göstergesi. Fakat genel olarak Akrepler açısından özgürlük ruhunun ön planda olduğu zaman dilimi. Ancak olumlu ve olumsuz yönleriyle dikkat çeken bu enerji, Kasım ayında burcunuzda ilerleyen Güneş, Venüs ve Merkür gezegenleriyle olumlu bir görünüm yapmakta. Bu durum yeni bir aşk, yeni bir değişim ve yenilik anlamındaki her şeye açık olduğunuzu gösteriyor. Biraz önce saydığım konular üzerindeki hakimiyetinizi gösteriyor. Ancak Mars gezegeninin Neptün ve Jüpiterle oluşturduğu karşıtlık açısı nedeniyle abartılı kararlar almanıza da neden olabilir. Yani özgür olacağım diye, sistemsiz ve plansız bir şekilde hareket edebilir veya kendi kendinizi kandırabilirsiniz. İyice düşünün, hesabınızı iyi yapın. Baktınız ki sonucu sizin açınızdan çok olumlu o zaman gerçekleştirmenizde bir sakınca yok.


Satürn Gezegeninin Siz Akrepler Olan Etkisi
Sevgili Akrepler, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni, iş ve özel ortaklık ilişkileri konusunda ders verici, aksayan noktaları gözden geçirmenizi ve düzenlemenizi sağlayıcı güçlü bir yansımadır. Düzgün yürümeyen, eşit hak ve özgürlük olgusu çerçevesinde sürdürülmeyen bir iş veya özel yaşamınız varsa, bu tarihler arasında gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Yanlış zaman ve yanlış kişilerle kurulan ve sürdürülen ilişkilerde lütfen dikkatli olunuz. Sizi yıpratan ve üzen durumları kulak arkası yapmak yerine bunları nasıl düzene koyabilirsiniz onları düşünün. Bu uzun sürede, ilişkinizin artı ve eksilerini iyi tahlil etmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kimileriniz ailenizden gizli bir evlilik veya gözlerden uzak bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bu ilişki sizin açınızdan yıpratıcı dersler ve sorumluluklar içerebilir. İlişkiniz bilinçaltınızda karmaşık düşüncelere sebep olabilir.
Bu nedenle ağır sorumluluklar altına girebilirsiniz. Bazılarınız evliliği nedeniyle ciddi sağlık problemleri, psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bunlar yanlış yapılan seçimlerin ve acele kararların sonucudur. Böyle bir durumda, ilişkinizi gözden geçirerek nelerin düzeltilmesi gerektiğini veya ne yaparsanız daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz bunları saptamanız lazımdır. Bu enerjinin etkisi altında, alıştığınız düzeni, direttiğiniz bir planı, eskiye ait konuları inatla sürdürmeye çalışabilirsiniz. Çünkü değişim sizi oldukça korkutabilir. Fakat bu sefer de memnuniyetsizlik, karmaşa ve duygusal kısıtlanmalar sizi rahatsız edebilir. Gördüğünüz gibi ilişkilerinize, kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma gayet açık ve net bir şekilde bakmanız gereken bir döneme girmiş bulunmaktasınız.
10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında yukarıdaki konularda içe yönelerek gözden geçirmelerde bulunmak gayet faydalıdır. Böylece düzenlemelerde bulunur, planlarınızı tekrar ele alarak aksayan noktaları tespit edebilirsiniz. Bu dönemde sabırlı olmak, içinde bulunduğunuz durumun farkında olmak, sorumluluklarınızı kabul etmek esastır. Bu olgular çerçevesinde yapacağınız düzenlemeleri geri hareketin bitiminden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz. Bu tarihler arasında yeni bir iş, ilişki, karar veya yenilik konusunda son derece dikkatli olmanız lazımdır.

İş ve Kariyer

Sevgili Akrepler, Mars gezegeni geçtiğimiz aydan bu yana en tepe noktanız olan kariyer evinde durmakta. Bu gayet güçlü bir etki. Burcunuzla oluşturduğu görünüm, cesaretli olmanız ve girişimlerde bulunmanız gerektiğini gösteriyor. Neredeyse aylarca bu noktadan size gülümseyecek. O zaman değerlendirmekte fayda var. Yaratıcı özelliğiniz ne ise, yetenekli olduğunuz konular hangisi ise, bunların üzerine giderek kendinizi ifade edebilirsiniz. İş mi arıyorsunuz işinizle ilgili sorunlarınız mı var. Ev-iş arası problemlerle mi uğraşıyorsunuz. O zaman bunları bir çerçeve içine alın ve neler yapabilirsiniz gerçekçi bir şekilde gözden geçirin ve çözümlemek için Mars gezegeninin aktif gücünden yararlanın. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu, abartılı tepkilerden uzak durmanız. Sakin ve akıllıca gitmek ve gerçeklerin farkında olmak. Ne kadar duyarlı bir dönem geçirdiğinizi biliyorum. Aidiyet duygularınızı paylaşıyorum. Yuvanızla alakalı herşeyi ne kadar önemsediğinizi fakat yıllardır yaşananlar nedeniyle bir çok şeyin nasıl da kum taneleri gibi avuçlarınızdan kayıp gittiğini ancak yine de dimdik ayakta durmayı başardığınızın farkındayım. Ancak dönüşümde bulunmak istiyorsanız öncelikle dönüşmesi gereken eskilerinizi gözden geçirerek yenileştirmeniz lazım. Bu ister iş ister özel yaşam isterse maddi konularda olsun farketmez. Yaşadığınız tecrübeler asıl şimdi size lazım. Etrafınızdaki dünya ile temaslarınızı kesmeden, alıştığınız düzeninizi, direttiğiniz planlarınızı, bir türlü bırakamadığınız ancak sizi rahatsız eden her şeyi gözden geçirmeye gönüllü olunuz. Belki de, ne kadar çok gereksiz yükün altındasınız. Bunları ayıkladığınızda yaşayacağınız rahatlığı düşününüz.

Sevgili Akrepler, dünyamızın ısı ve ışık kaynağı güneş bugünden itibaren sizin burcunuzda seyrine başlamış bulunuyor. Bunun anlamı bir yaş daha olgunlaşmak ve fiziksel açıdan canlanmak, tazelenmek demektir. Bu dönem 22 Kasım tarihine kadar sürecek ve sizler değişim, yenilenme ve dönüşüm konularında etkin hale gelerek yaşamınızla ilgili kararlar alabileceksiniz. Fiziksel açıdan yeniliklerde bulunacak, bayan akrepler çekicilikleriyle, bay akrepler karizmatik duruşlarıyla daha bir fazla dikkat çekeceklerdir. Herkes size baktığında bir parıldama ve ışık görecek, gerek ilişkiler konusunda gerekse girişimler açısından yoğunluk kazanacaksınız. Bu dönemde kontrol ve gücü elinizde tutmaktan, güçlü görünmekten hoşlanacak, liderlik gücünüzle göz dolduracaksınız. Her alanda kuruntu ve kuşkulardan uzak kalmanızı sağlayan fırsatlarla karşılaştığınız gibi, siz de birebir insan ilişkilerindeki başarınızla diğer kişilere örnek olabileceksiniz.

Bu süreç içinde yapmanız gereken en önemli şey, eskiyle alakalı herşeyi kendi içinizde bir şekilde çözüme kavuşturmak ve her zaman dediğim gibi, sizin elinizde olmayan ve düzeltmenizin mümkün olmadığı konularla vakit kaybetmek yerine yeniye yer açmak olmalıdır. Ancak böylece bu pırıltılı dönemi yararlı bir şekilde geçirebilir, fırsatları güce dönüştürebilir ve ilerleme sağlayabilirsiniz. Süreç içinde görülecek diğer bir etki ise tavırlarınıza yansıyacaktır. Özgüvenli duruşunuz öyle etkileyici olacaktır ki, sizi yakından tanımayan kişilerde, müthiş bir hayranlık uyandırabilirsiniz. Güçlü ve mağrur duruşunuzla sanki kimseye ihtiyacınız yokmuş gibi bir havaya sahip olabilirsiniz. bu durum yeni girişimlerde size oldukça faydalar sağlayabilir. Herhangi bir iş başvurusunda tercih edilen kişi olabilir, karşı cins üzerinde etkili olacağınız için ilişkilerde kontrolü sağlayabilirsiniz. Ben şimdiden tüm akreplerin doğum gününü kutlar, gönüllerince mutlu bir dönem geçirmelerini temenni ederim.


Para Durumunuz

16 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Merkür ve 22 Kasım tarihi itibariyle Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş, maddi konularda iyimser bir hava yaratabilir. Mars gezegeniyle olan görünümü de hesaba katınca insan gelir ve gider arasındaki dengeyi sağlamakta zorluk çekebilir. Kazandığından daha fazla harcayabilir. Abartılı düşünebilir. Malum Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bir yerlere gitmek için bütçeyi aşan seyahatler düşünebilir. İş görüşmelerinde veya işle alakalı girişimlerde çıkarlarını düşünmeden kararlar verebilir. Maaşıyla ilgili otoritelerle olan görüşmelerde farkında bile olmadan tartışmalara girişebilir. Meydan okur tarzda hareket edebilir. Bunlar görülebilecek etkiler arasında yer alıyor. Lakin enerjinin bir de olumlu kullanımı var. Söz gelimi daha hırsla çalışabilirsiniz. Ev içinde ürettiklerinizi dışarıda satarak kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Yıllardır çalışmayı düşünüyorsanız girişimlerde bulunabilir yeteneklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Yeni hobiler edinebilir, bundan para kazanabilirsiniz. İlginç internet oyunları, iletişimde bulunularak tanışılan yeni insanlar sayesinde yabancı dilinizi geliştirebilir, değişik konularda bilgilenerek bu bilgileri işinizde kullanabilir, kazanç sağlayabilirsiniz. Çünkü bu dönemde öğrenme hevesiniz oldukça yoğun. Zekice taktikler, becerikli yollarla kendinizi kabul ettirmeniz gayet kolay. Aktif olarak hareket edebileceğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yabancı okul veya şirketlerle görüşmeleriniz olabilir. Bunlar size daha fazla kazanma imkanı sağlayabilir.


Pozitif Enerjili Günler : 6-7-10-11-12-15-16-20-21-25-26
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-8-9-22-23-24-29-30
Aşkta En Şanslı Günler: 25-26
Yeniay: 15-16
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2(Boğa burcunda Dolunay)-3-29-30
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Yay Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni siz Yaylar için ilginç bir dönemi işaret etmekte. Bu dönemin yansımalarını, ilişki tiplerine göre veya bireysel anlamda değerlendirirsek sanırım çok daha iyi anlamamız mümkündür. Çünkü aşkın, derinliğin, gizliliğin, kendini gözden geçirmenin işareti olan bu dönemi sizin dışınızdaki kişilerin anlayabilmesi kolay değildir. Hani şu kendiyle hesaplaşma, yüzleşme ve yaşadıklarını özümseme denilen kavramlar var ya, işte Yaylar için bu süreç bu anlama gelmektedir. Gerek ilişkisinde mutlu olanlar gerekse aradığı aşkı henüz bulamayanlar veya şu aralar yalnız kalmayı tercih edenler için bu tarih dilimi her yönüyle özel ve son derece değerlidir. Toplumsal sorunlar, kişisel çekişmeler ve her türlü zorluklara rağmen hayatın aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu daha iyi farketmenizi sağlar.

İlişkisinde sorun olanlar açısından döneme baktığımızda birçok ilişki türüyle karşı karşıyayız demektir. Gizli bir aşk yüzünden sıkıntı çekenler, ilişkisini gizlilik içinde yürütmesi gerekenler. Kimileri için bu durum gayet zevkli bir şekilde sürerken, bazıları için ızdırap verici olabilir. Burada önemli olan yaşadığınız ilişkinin niteliğidir. Eğer karşılıksız bir aşk yaşıyorsanız bu dönemde işiniz zordur. Çünkü ister istemez çok daha yoğun bir şekilde yaşadıklarınızı ve hayatınızı gözden geçirmek gereği duyarsınız. Bu ilişkinin sonu ne olacak, ne zaman gerçek manada mutlu olacağım ve hissettiğim duygularım ne zaman karşılık bulacak soruları beyninizin içinde dolaşır durur. Eğer aşık olduğunuz kişi sevginizin farkında fakat karşılık vermiyor hatta sizi kendisinden uzak tutuyorsa, bu dönemde yapılması gereken derhal kendinizi gözden geçirmek ve hayatınızın merkezinde tuttuğunuz bu aşkı zor da olsa mantıklı bir şekilde ele almaktır. Çünkü tutkulu ve oldukça karmaşık bu durum sizi sağlık olarak zorlayabilir. Bunu yapabilecek kadar güçlü olduğunuzu düşünüyorum.

İlişkisi karşılıklı ancak gizli bir şekilde sürmesi gereken kişiler için durum, bir önceki örneğe göre çok daha rahattır. En azından sevginin sıcaklığı ve birlikte paylaşılan özel gün ve saatlerin çelişkisi yerine tadı çıkarılır. Eğer ilişkiniz bu gizlilik yüzünden tartışmalara veya sıkıntılara yol açıyorsa, o zaman yapılması gereken, bu ilişkiyi neden gizli yaşamak zorunda olduğunuzun cevabını birlikte veya tek başınıza bulmaktır. Ancak dönemin enerjileri gereği, aşkla ilgili meselelerde derin ve yoğun hatta oldukça tutkulu düşünüleceği kesindir. Kendinizi kandırmak yerine olanı gerçek haliyle görüp, düzenlemelerde bulunmak gayet yararlıdır. Cinsel bağımlılığın ön planda olduğu bu dönemde birbirini seven ancak yasak aşkları yüzünden zorlanan çiftlerin ayrılmaları kolay değildir. Çünkü bu bağımlılık kişileri bir araya getiricidir. Ancak sorunları çözümlemedikleri müddetçe aynı durumlarla karşılaşacakları aşikardır.

Bu sürecin diğer bir anlamı ilişkisi çoktan bitmiş fakat aşk acısını yüreğinde taşıyanlar için zorlayıcı oluşudur. Belli bir süre sonunda bir taraf diğerini terkederek ortadan kaybolmuştur. Geride kalan kişi için bu süreç sancılıdır. Kendiyle hesaplaşmalar, suçlamalar nedenini bir türlü anlamadığı ayrılığa kılıf bulmalar, bütün yaşananlara rağmen hala aşkını yüreğinden saklayanlar veya tam tersine terkedilmenin acısı içinde nefret hisleriyle sevgiliyi ananlar. Bu çeşitlemeler bitmez. Ancak şu var ki dönemin enerjileri nedeniyle kişinin terk ediliş biçimine ve kendi kimliğine göre tepki vereceği açıktır. Ben bu durumda olanlara, bu dönemde hayaller yerine gerçekleri merkez alarak düşünmeleri gerektiğini söylemek isterim. Zihinsel açıdan veya duygusal manada kendinize eziyet çektirmenize hakkınız olmadığını bilmeniz gerekiyor. Tam tersine asıl bundan sonrası için daha doğru tercihlerde bulunmanız için kendi dünyanıza çekilerek her şeyi bir kez daha gözden geçirmenizin faydalı olacağı kanaatindeyim.

İlişkisi yeni başlayacaklar açısından dönemi incelersek bu beraberliklerin platonik aşk veya direkt olarak fantezilere dönük yaşanabileceğini söylemek mümkündür. Yani kişi, ya bu aşkı zorluğu veya karmaşasıyla kabul ederek, ceremesini tek başına üstlenir veya bunaldığı anda sona erdirir. Eğer doğum haritanızda iradenizi kontrol edebilmenizi sağlayan enerjiler mevcutsa zor da olsa bitirmek mümkündür. Ancak tam tersine özellikle fantezilere açık bir kişi iseniz, yaşadığınız veya yaşadığınız ilişkiden kopmanız zordur. Bir de cinsellik sınırını aşmaktan, ilişkisi olduğu halde bir başkasıyla gizli kaçamaklar yaşamaktan hoşlanan kişiler için dönemi incelersek, bu durumda heyecanın oldukça yükseleceği açıktır. Kişi partneriyle normal olarak beraberliğini sürdürmektedir. Ancak sıkılmıştır veya sorunlar nedeniyle kafası karışıktır. Bu durumda kısa süreli bir kaçamağın ona iyi geleceğini düşünür. Erotizmin uç sınırlarında dolaşabileceği bir partner bulduğunda bu dönemi keyifli geçirebilir. Mars gezegeninin bu dönemde Aslan burcunda ilerlediğini düşünürsek, birlikte olunan kişinin, yabancı uyruklu veya bu tarz kaçamaklardan hoşlanan biri olması ihtimali yüksektir. Venüs seyrinde başlanan ilişkilerin uzun sürmesi oldukça zordur. Ancak iki kişinin eşleşim haritasında kadersel bir noktaya Venüs, Mars veya herhangi bir gezegenin temas etmesi bu çiftin gizlilik içinde yürüttükleri ilişkilerini bir ömür boyu beraberliğe dönüştürmeleri mümkün olur.


İş ve Kariyer

2 Kasım tarihinde Boğa-Akrep burçlarında meydana gelecek Dolunay, iş hayatınızın gündelik temposu içinde oluşabilecek sorunlar karşısında, sakin, ılımlı bir şekilde düşünmeniz, ustalarınızla veya patronlarınızla olgun yaklaşımlar içinde problemleri çözmeye çalışmanın gayet faydalı olacağını göstermektedir. İş temponuzda düşmeler veya tam tersi aşırı yoğunluklar meydana gelebilir. İşinizle alakalı görüşmelerde yanlış anlaşılma veya gecikmeler oluşabilir. Aşırı çalışmanın veya zorlu iş şartları altında mücadele etmenin getirdiği sıkıntılar karşısında gerekirse işverenlerinizle görüşmeli, uzlaşmazlıklardan uzak durmaya çalışmalısınız. Sağlığınızı riske atabilecek durumlar karşısında, haklarınızı korumaya özen göstermelisiniz. İş arkadaşlarınızla aranızda yaşanabilecek sorunlar karşısında çekişmek yerine olumlu bir diyalog içinde çözümler bulmanız faydalıdır. İş başvurularınızı bu bugünlerde gerçekleştirmek yerine biraz daha beklemeniz gerekebilir. Önceden başvuruda bulunduğunuz işlerin sonucunu almak güç olabilir. Sağlık konusunda özellikle dikkatli olmalı, aşırı stres ve yorgunluklar karşısında dinlenmeye özen göstermelisiniz. Daha önce sağlık problemleriniz için kontrollerinizi ihmal etmemeli, kilo alımı veya tam tersi aşırı zayıflık konusunda gerekirse bir doktora başvurmalısınız.

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili mevzular üzerinde etkili olacak Venüs gezegeninin Akrep burcu seyri, bireysel egonuzun çözülmesi ve kendinizden daha büyük bir bütünle birleşme sürecinizin işaretidir. Ancak bunun için kalben ve ruhen yaptığınız işe kendinizi adamanız gerekir. Geri planda yapılacak çalışmalar ve düzenlemeler oldukça hummalı geçebilir. Fakat yenilik ve dönüşüm için bu şarttır. Benim önerim öncelikle Dolunayın gerçekleşeceği 2 Kasım tarihi itibariyle sağlığınıza dikkat etmeniz ve sistemli bir şekilde işlerinizi organize etmenizdir. Odaklanma gücünüzün yüksek olduğu bu dönem yoğunluk nedeniyle, dağılmalara sebep olabilir. Bunun bilincinde olarak ayarlamalarda bulunmaya çalışmanız gerekebilir. Şunu söylemeliyim ki, Güneş, Venüs ve Merkür gezegenlerinin Akrep burcu seyri dışarıyla temasınızın kesik ancak kendi içinizdeki yoğunluğun en üst seviyede olduğu bir zamandır. Bu tarihler arasında özünüzün en derin sınırsız doğasıyla tanışırsınız. Yani başarı için, geleceğiniz için öylesine özverili çalışırsınız öylesine odaklanırsınız ki, çevrenizdeki hiçbir ses ve görüntünün önemi kalmaz. Bilinçli farkındalığınızın gelişmesi için gerekli olan bu yoğunlaşma esnasında öncelikle sakin olmanızı, mantıklı düşünmenizi ne zaman sıkışsanız yüreğinizdeki inancınıza sarılmanızı öneriyorum. Korkmayın başaracaksınız.
16 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda ilerlemesini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin seyri, yapılacak gizli görüşmelerin göstergesi olabileceği gibi, önemli proje ve planlarla ilgili geri planda yapılacak çalışmaların da işaretidir. Genel anlamda mesleki konularda bilgilenme arzunuz yoğun olabilir. Bunun altında yatan en önemli sebep, güçlü olmak güçlü görünmektir. Bu süreç her ne kadar biraz keyifsizlik yaratıcı olsa da sonucu önemlidir. Fazla çalışmanın gizli saklı konular üzerinde araştırmalarda bulunmanın, gelişiminiz için bazı önemli kişilerle fikir alışverişi yapmanın, algılama yeteneğiniz doğrultusunda hareket etmenin ve işinizle alakalı konularda temizlenme ve ayıklamaların düzgün ve sistemli bir şekilde yapılması halinde, bunun getirileri fazlasıyla olumludur.
16 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında iş evinizin yönetici gezegeni Merkürün burcunuzda ilerlemeye başlaması, sizler açısından daha aktif ve olumlu bir süreç anlamı taşıyabilir. Böylece geri planda yaptığınız çalışmaların karşılığını alabilmeniz artık mümkündür. Hatta bu tarih başladığında gerek çevrenizle ve gerekse diğer insanlarla iletişim trafiğiniz oldukça yoğunlaşır. Kısa geziler ön plandadır. Elinizden telefon düşmez desem yeridir. Aranırsınız, ararsınız, kendinizi ifade etmeye çalışırsınız. Fazlasıyla coşkulusunuzdur. Kimi zaman abartılı bir biçimde duygularınızı dile getirebilirsiniz. Amacınız kendinizi tanıtmak ve hissettiklerinizi dışa sunmaktır. Ancak Venüs Akrep burcu seyrinin bu tarihlerde hala geri planda oluşunu es geçmeyelim. Bu durum kafanızın içinde sizi bir şeylerin hala meşgul ettiğini göstermektedir. Yani yerine oturmayan bazı durumlar olabilir veya içiniz tam anlamıyla rahat değildir. Fakat üzülmeyiniz. 22 Kasım sonrası Güneş burcunuzda ilerlemeye başladığında herşey yavaş yavaş yoluna girer.
Satürn Gezegeninin Terazi Burcu Sürecinin Siz Yaylara Olan Etkisi
Sevgili Yaylar, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni, arkadaşlık, dostluk ilişkileri, çeşitli gruplarla temasınız, özgürlüğünüz, hedeflerinizi gerçekleştirmek amacıyla diğer insanlarla bir araya gelişiniz ve ortaklaşa iş konularında ekip halinde çalışabilmeniz açısından gayet olumlu bir yansımadır. Bu seyir süresince hem gelecek planlarınızı hem de amaçlarınızı gerçekleştirme gücünü kendinizde bulabilirsiniz. Kuracağınız ittifak ve dostluklar sayesinde geleceğiniz adına olumlu adımlar atabilirsiniz. Takım çalışmaları bu dönemin etkili faaliyetleri arasında yer almaktadır. Gerçekçi, belirli ve tutarlı bir hedef belirlemeniz halinde bu süreci gayet verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Burada önemli olan ben diye düşünmek yerine başkalarıyla ortak çalışmaya hazır olmaktır. Bunu yapmanız halinde her türlü girişimde başarılı olabilirsiniz. Güçlü insanlardan destek görebileceğiniz bu dönemde, sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle tanışabilir, işbirliğinde bulunabilirsiniz.
Sorumluluklarınız bu süreçte özellikle artabilir. Fakat bütün bunlar gelişiminiz, büyümeniz ve yaratıcı yeteneklerinizi ortaya koyabilmeniz açısından gayet önemlidir. Bugüne kadar sıkı çalışmış, her türlü görevin üstesinden gelmiş, kendiniz, yaşamınız ve hayatınızın farkında olmuşsanız, Satürn şimdi çevrenizi daha da genişletmeniz için destek vericidir. Yeter ki, ortaklaşa hareket etmeyi biliniz. Yani birlikte çalışmaktan güç doğar sözünü kendinize prensip ediniz. Yeni iş sözleşmeleri ve ortaklık teklifleri bu dönemin etkili yansımaları olarak göze çarpar. Bu süreçte dikkat etmeniz gerekenleri size bildirmek isterim. En önemlisi, gerçekçi olmayan hedeflerden uzak durmanızdır. Karmaşık ve kendi içinde gerçekleşebilir olmaktan uzak her türlü planlamadan kaçınınız. Sosyal ilişkilerinize mutlaka önem veriniz. Egonuza yenilmeyiniz. Başkalarıyla işbirliğine açık olunuz. Gerek özel gerekse iş ilişkilerinde dengeli paylaşımlarda bulunmaya gayret gösteriniz. Değişime açık olunuz fakat bunu yaparken planlarınızı gerçekçilik olgusu çerçevesinde düzenleyiniz. Bu sürecin bir diğer yansıması da, eşinizle ortak iş yapmanız, evleneceğiniz kişiyle grup faaliyetleri esnasında tanışmanız, eğer evliyseniz aranızdaki paylaşımı güçlendirmeniz şeklindedir.
10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında yukarıdaki konularda başlatılan veya sürdürülen çalışmalar, girişimler gözden geçirilir. Ani karar ve yeniliklerden uzak durmak, elinizdeki işlere odaklanmak gayet faydalıdır. Planlamalarda bulunabilir fakat uygulama aşamasında durup düşünmek artı ve eksileri iyice hesap etmek yararlıdır. Böylece geri hareketin bitiminde adım atacağınız konularda başarılı olmanız kolaylaşır. Bu süreçte iç hesaplaşmalar fazlalaşır. Uyumlu ve ılımlı paylaşımlarda bulunmak güçlendiricidir.

Para Konuları

15 Kasım tarihinde, para evinizde transitini sürdürmekte olan Pluto gezegeninin, kazanç evinizin yöneticisi Satürnle yapacağı görünüm Kasım ayının mali açıdan en dikkate alınması gereken enerjisidir. Bu iki ağır seyreden gezegenin birbiriyle böylesi zorlu bir görünüm oluşturması, siz Yaylar için bir ikaz niteliğinde olup düzenlenmesi gereken noktaları işaret etmektedir. Öncelikle Satürn gezegeninin Terazi burcu seyrinin mali açıdan anlamına bakalım. Gruplarla temas ederek, liderlik gücünüzü açığa çıkararak, diğer insanlara yardımcı olarak, güçlü kişilerle görüşerek kişinin kendi emellerini, ideallerini hayata geçirmesi ve bundan para kazanması. Satürn gezegeninin geçtiği yaşam evindeki gücü nedeniyle sizleri desteklediğini ve Terazi burcunda ilerlemesinin sizlere toplumsal anlamda kazançlar getireceği açıktır. Yani artık tek başınıza değil, başkalarıyla temas halinde olmanız, ortaklaşa çalışmanız faydalıdır diyebiliriz. Şimdi gelelim Pluto seyrinin sizler için ne anlam ifade ettiğine. Parasal kazançlarınız konusunda köklü dönüşüm.

Bu demek oluyor ki, kaynaklarınızı geliştirmeli, elde ettiklerinizin kıymetini bilmeli, savurganlıktan uzak durmalı, maddi güvencenizi ciddiye almalısınız. Şimdi her iki enerjiyi toparlayalım. Çevrenizle temas etmeli, yeteneklerinizi belli bir iş alanına odaklayarak azimle çalışmalı, sizinle aynı ideali paylaşan kişilerle ortaklaşa hareket etmeli, bizlik kavramı çerçevesi içinde düşünmelisiniz. Kasım ayı bütün bunların hayata uygulanması aşamasında yaşanacak mücadelenin göstergesi olarak önem taşıyor. Yazının başında da belirttiğim gibi Satürn ve Pluto gezegenleri arasında oluşacak zorlu görünüm, gücünüzü kontrollü kullanmanız gerektiğini gösteriyor. Yani kimsenin üzerinde baskı kurmamanız, hakimiyet iddia etmemeniz lazım. Ne kadar büyürseniz büyüyün veya ne kadar alkışlanırsanız alkışlanın eğer bunu mütevazi şekilde karşılamıyorsanız bu gücün sizi ezmesi kolaydır. Sorumluluklarınızın gerektirdiği mücadeleyi kazanmanın yolu, insanlarla olan ilişkilerinize dikkat etmekten ve otorite konumundaki kişilerle olan irtibatınızı güçlü tutmaktan geçmektedir.

Pozitif Enerjili Günler: 1-8-9-13-14-17-18-19-22-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 2-4-5-10-11-12-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 1-27-28
Yeniay: (Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2(Boğa burcunda Dolunay)-4-5
(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Oğlak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Oğlaklar 2 Kasım tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek Dolunay, aşk hayatınızla alakalı konular başta olmak üzere, varsa çocuklarınız, sanatsal faaliyetleriniz, yaratıcılık ihtiva eden her türlü aktivitenizde dikkatli ve temkinli hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir. Dolunay zamanlarında duygular ve düşünceler birbiriyle zıtlaştığı için, kişinin kendi içinde veya çevresiyle olan ilişkisinde sorunlar yaşaması mümkündür. Bugünlerde özellikle aşk yaşamınızla ilgili konularda yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için, gerginlik yaratabilecek noktaları fazla didiklemek, herşeyin altında bir şey aramak veya esnek düşünmek yerine illa benim dediğim olacak tarzında düşünmek sakıncalıdır. Gerek devam eden ilişkiniz ve gerekse karşınıza çıkabilecek yeni bir kişi konusunda acil karar vermemeli, öncelikle her noktayı incelemeye çalışmalısınız. Yanılgılar yaşamamak için dikkatli olmalı, haklı dahi olsanız, karşı karşıya gelerek üstünlüğünüzü kabul ettirmeye çalışmamalısınız. Paranızı risk altına alabilecek yatırımlardan uzak durmalı, şans oyunları, borsa konusunda temkinli olmalısınız. Çocuklarınızla ilişkinizde bugünlerde sakin yaklaşımlarda bulunmalı, çocuk sahibi olma konusunu tekrar düşünmelisiniz.

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında, Akrep burcunda ilerleyecek zayıf enerjili Venüs, burcunuzda ilerleyen Pluto ile güçlü bir görünüm oluşturduğundan, enerjisi otomatik olarak yükselir. Bu durum Oğlaklar açısından gayet olumludur. Sosyal yaşantınız, arkadaşlıklarınız ve ilişkileriniz bu dönemde yükselişe geçer. Yeni bir aşk veya bir arkadaşlığın tutkulu bir ilişkiye dönüşmesi mümkündür. Rutin devam eden beraberliğiniz veya sorunlu bir ilişkiniz varsa, bu dönemin güçlü yansımaları altında gerçekçi bir şekilde analiz edilir ve ona göre bir düzenlemede bulunabilir. Başta da belirttiğim gibi, Pluto ile olan güçlü görünüm Venüsün Akrep burcundaki zayıf etkilerini güce dönüştürücü olduğundan insan ister istemez dönüşümde bulunmak arzusu duyar.

Bu süreçte hisleriniz her zamankinden daha yoğundur. Bir güç sanki sizi içine çekiyor gibidir. Aksaklıklar göze batar. Fakat bu olumsuz manada değil, bilakis bir an önce düzeltilip daha güzel bir gelecek kurabilmek adınadır. Tabi ki her Oğlak aynı olayları yaşayamayacağına göre, bu sürecin getirilerini veya olumsuz yönlerini ilişki türlerine göre incelemek faydalıdır. Söz gelimi ilişkisi düzgün seyirde giden çiftler açısından bu dönem, birlikte yol almanın hazzını, yarınlarınızı el ele hazırlamanın güzelliğini derin ve tutkulu bir şekilde hissetmeniz açısından gayet kıymetlidir. Bir yandan Plutonun desteğiyle ilişkileri güçlenen çift, diğer yandan Mars gezegeni sayesinde cinselliğin doruklarında gezinebilirler. Ayrıca Merkür ve Güneşin desteğiyle hem iletişimsel konularda hem de kişilik anlamında birbirlerine kuvvet sunarlar. Hatta ortak aktivitelerde bulunarak sosyal hayatlarını renklendirirler.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönemin yansımalarını iki şekilde inceleyebiliriz. Birincisi birbirlerini hala seven ancak bazı problemler nedeniyle bir müddettir sıkıntı yaşayanlar. Bu çiftler eğer isterlerse, belli bir mesafe koyarak hem kendilerini hem de beraberliklerini hakikatler ışığında gözden geçirebilirler. Burada önemli olan sürdürmeyi isteyip istemedikleridir. Eğer istiyorlarsa, Mars gezegeninin Aslan burcu seyri tutkularını güçlendirirken, Plutonun desteğiyle dönüşümde bulunarak yeni bir sayfa açabilirler. Eğer gerçekten bitmişse o zaman her iki kişi de kendilerine yeni bir yol çizerek hoşçakal diyebilirler. Ancak eğer bu çift evli ve çocukları varsa, Mars gezegeninin Aslan burcu seyri çocuk olayının göstergesi olduğundan aralarında paylaşım sorunu yaşayabilirler. İşte bu noktada anlaşmak son derece önemlidir. Eğer bu olmuyorsa Pluto nedeniyle her iki kişi de çocuğu bahane ederek birbirlerine savaş açabilirler. Ki bunu hiç arzu etmeyiz. Bazen de tam ayrılma noktasına gelmişken, bir hamilelik olayı ilişkiyi düzenleyici veya rotasını saptırıcı olabilir. Eğer birbirlerine karşı sevgileri varsa fakat ufak sorunlar yüzünden ayrılmaya karar vermişlerse bu bebek çiftleri yeniden bir araya getirebilir. Ancak tam tersine bir taraf istemiyor ancak diğer taraf hala seviyorsa, bu bebek, istemeyen taraf için bir yük, diğer kişi için mutlak bir kurtuluş olabilir. Gördüğünüz gibi Mars Aslan burcu seyri burada belirleyici faktör olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu sürecin yeni başlayan ilişkiler açısından anlamı oldukça derindir. Herhangi bir proje veya organize iş, arkadaşlık veya arkadaşlar vasıtasıyla tanışan çift Mars Aslan burcu enerjisiyle cinselliği, Plutonun desteğiyle gücü, Venüs Akrep burcu enerjisiyle bütünleşmeyi tecrübe ederler. Ki böyle bir ilişkinin temeli oldukça kuvvetlidir. Uzun yıllar sürer mi derseniz. Bu her iki kişinin de ortak haritalarındaki enerjilerin analizi ile ortaya çıkar. Ancak şu var ki, hakikaten kuvvetli bir yansıma altında başlamıştır. Birbirlerine karşı en başından baskıda bulunmak yerine, arkadaşlığı merkez alarak ilişkiye adım atarlarsa yıllarca bu beraberliği sürdürebilirler. Yani birbirlerinin önce dostu sonra sırdaşı ardından hayat arkadaşı olmaya başarabilirler. Bu dönemin bir başka yansıması gizli ilişkileri işaret ediyor oluşudur. Her iki taraf da, ortak işleri veya ortak arkadaşlıkları nedeniyle sürekli bir aradadırlar. Bu dönem başladığında garip bir şekilde birbirlerine doğru çekildiklerini farkederler. Her iki tarafın bir başkasıyla ilişkisi olabilir veya her iki kişi de henüz bir ilişkiyi bitirmiştir. Bir yandan eski yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan bu dostluk sayesinde birbirleriyle kaynaşabilirler. Eğer aralarında bir engel yoksa bu yakınlaşma tutkulu bir aşka dönüşür. Eğer tam tersine birinin engeli varsa o zaman yasak bir aşk olarak yaşanır fakat sosyal hayatta sanki bir şey yokmuş gibi davranılır. Mars Aslan burcunda tutkuları alevlendirir ancak belirsizlik fazlasıyla meydandadır. Bu ise önemli bir sorundur.


İş ve Kariyer

Geçtiğimiz 29 Ekim günü başlayan ve Oğlaklar için anlamı son derece büyük olan Satürn gezegeninin Terazi burcu seyrini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu uzun seyir önümüzdeki 2.5 yıla damgasını vuracak. Zamanı geldiğinde diğer gezegenlerle görünüm oluşturacak ve bizleri paylaşımcı olmaya çağıracak bazen de zorlayıcı enerjilerle mücadele etmemize neden olacak. Ancak şu var ki, bugüne dek alın teri dökmüş, emek sarfetmiş insanlar belki de son 14 yıllık mücadelelerin yavaş yavaş karşılığını almaya başlayacaklar. Şimdi gelelim Kasım ayındaki önemli gelişmelere.

Çalışma evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin gerek Venüs ve gerekse Güneşle yaptığı kavuşum, son derece önemli. Merkür Akrep burcunda derin düşünmenin ve zihinsel açıdan iyi bir odaklanmanın işareti olarak değerlidir. Hedeflerinizi gözden geçirebilir, ileriye yönelik girişimlerde bulunabilir, karşınıza çıkacak fırsatlardan yararlanarak ideallerinizi hayata geçirebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken bu enerjiden yararlanarak liderlik gücünüzü ve bugüne kadar oluşturduğunuz tüm değerleri ortaya koymak ve yenilikte bulunmak olmalıdır. Gerektiği yerde başkalarıyla işbirliğinde bulunmanızı sağlayacak destekler göreceğiniz bu süreçte, çevrenizi genişletmenin ve insan kazanmanın aslında ne kadar önemli olduğunu farkedebilirsiniz. Uzun vadeli düşünebilir ve geleceğinizi yönlendirme yolunda azimle ilerlerseniz başarılı olmanız mümkündür. Sosyal yönden aktif olduğunuz sürece inanamayacağınız kadar değerli girişimlerde bulunabilme şansı yakalayabilirsiniz. Eskiyle olan tüm bağlarınızı yeniden gözden geçirerek aksayan, sorun çıkaran ve faydası olmayan noktaları tespit ederseniz, hem gereksiz yük olmalarının önüne geçmiş olursunuz hem de önünüzdeki aydınlığı farkedebilirsiniz.

Satürn Terazi Burcu Sürecinin Siz Oğlaklara Olan Etkisi
Sevgili Oğlaklar, yöneticiniz Satürn gezegeninin, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda seyrine başlayacak oluşu, özellikle kariyeriniz ilgili konular üzerinde etkili olup, son 14 yıl içindeki hedef ve amaçlarınızın, çalışmalarınızın girişimlerinizin, sorumluluklarınızla ilgili konulardaki tutumunuzun, sonuçlarını artı veya eksi yönde görebilmeniz açısından önemlidir. Sosyal statünüz, toplumsal itibarınız, ailevi ilişkileriniz, işverenlerinizle olan her türlü irtibatınız konularında da etkili olacak bu enerji, hayatınızın bundan sonrasının şekillenmesini netleştirecektir. Bu dönemde özellikle otorite konumunda bulunan kişiler, hayatın bizzat kendisi, özel veya iş ilişkileriniz belli bir imtihandan geçecektir. Bugüne dek gerçekten emek sarfetmiş, sorumluluklarınızın farkında yaşamış, çalışıp çabalamışsanız bunun karşılığını bu süreçte olumlu olarak almanız mümkündür. Tam tersine bir durum söz konusu ise, o zaman bundan sonrası adına daha ciddi yaklaşımlarda bulunarak kendinize gerçekçi bir rota çizmeniz gerektiğini, yaşadığınız durumlar neticesinde anlayacaksınız.
Sosyal hayatınızda değişimler, ilişkilerinizde mücadele dönemi olacak bu süreçte, iş ortaklıkları, sözleşmeler, özel hayatınızla ilgili deneyimlerden geçecek ve mücadele vereceksiniz. Satürn karmik bir gezegen olarak geçmişte ektiklerinizin biçilmesini sağlayan bir gezegendir. Bu sözden anlaşılacağı üzere sizler, ektiklerinizi bu süreç içinde olumlu veya olumsuz manada biçebilirsiniz. İş yükünüz özellikle bu yılın ortalarından itibaren artabilir ve yeni koşullar, tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Bazılarınız doğum haritanızdaki etkiler nispetinde bu dönemde güçlü bir evlilik yapabilirsiniz. Kimileriniz ise, ilişkisiyle ilgili mücadeleler verebilir ve hayatlarına yeni bir yön çizebilirler. Ayrıca evinizle alakalı mevzulardaki değişimler geleceğiniz açısından son derece önem taşıyıcıdır. Bazılarınız iş hayatınızın olumlu gelişimi sayesinde, yeni bir ortamda hayatınızı sürdürmeye karar verebilirsiniz. Çalışma hayatınızla ilgili konulardaki değişimlerde özellikle dikkat etmeniz gereken konu paylaşımcılıktan asla uzak durmamanızdır. Bireysel egonuzu kontrol altına alarak diğerleriyle işbirliği yapabilmeniz sayesinde kariyerinizle ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.
10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu dönemde iş, özel hayat, ev yaşamı, kariyeriniz, mesleki itibarınızla ilgili konularda yukarıda belirtilen konular üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilir. İçinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde ele alabilirsiniz. Eksikleriniz veya yanlışlarınız varsa bu süreçte bunları tekrar derinlemesine gözden geçirebilirsiniz. Ani karar değişikliklerinde bulunmamalı, daha önceden verdiğiniz kararları gözden geçirmelisiniz. Bu dönemde engellemeler üst seviyede olabilir. Cesaretiniz azabilir veya kararsızlıklar yaşayabilirsiniz.

Para Durumunuz

2-3-8-16-24-27 Kasım tarihleri gayet önemli gözükmekte. Akrep burcunda ilerlemekte olan Venüs, Güneş ve Merkür gezegenlerinin, para evinizdeki Jüpiter ve Neptünle yaptıkları etkileyici görünümler özellikle paraya olan bağımlılığınız, harcama biçiminiz, eğilimleriniz konusunda dikkatli olmanın önemini göstermekte. Bu dikkat büyük bir sorun çıkarıcı gibi gözükmese de tedbirli olmanın son derece önemli olduğunu gösteriyor. Bu tedbir iki yönlü düşünebilir. Kimilerinizde bir şeylere güvenerek borç altına girme, bazılarınızda paranızı tahsil etmekte yaşanan güçlükler, bir çoğunuzda ise aşırı harcama isteği. Öncelikle tabi ki bütçenize, şartlarınıza göre hareket etmeniz gerektiğini söylemeliyim. Olursa, verirse, gerçekleşirse gibi geniş zaman fiilleriyle düşünerek yola çıkmamak lazım. Önemli olan arkası var mı? yani siz ayağınızı yere sağlam basın fakat bir ümidiniz varsa gününü bekleyin. Söz gelimi belirli bir ayda tahsil edeceğiniz bir miktar alacağınız vardır. Ve siz buna güvenerek bir borcun altına girersiniz. Ancak tahsil edememe durumunda zorda kalırsınız. Elinizde toplu para vardır. Yatırım yapmak istersiniz veya bir işe kalkışırsınız. Yalnız yaptığınız iş veya güvendiğiniz dostlarınız sizi yanlış yönlendirebilirler. Gününde beklediğiniz işler ertelenebilir. Burada yapılması gereken tabi ki kişinin geliri konusunda dikkatli olması, paraya aşırı düşkünlük veya umursamazlık şeklinde tepkilerde bulunmamasıdır. Biraz önce belirttiğim gibi biz tedbirli olalım da iyi bir şeyler olursa seviniriz o ayrı. Ancak dikkat etmeyip yanılırsak durum pek iç açıcı olmayabilir.

Kasım Ayı Astroloji Takviminiz:

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-10-11-12-15-16-20-21-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler:1- 6-7-13-14-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 3-29-30
Yeniay : 20-21
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2(Boğa burcunda dolunay)-6-7
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Kova Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Kovalar 2 Kasım günü, Boğa-Akrep burçları arasında meydana gelecek dolunay etkisi altında, başta ailenizi oluşturan kişilerle aranızdaki eski veya yeni oluşabilecek sorunlar karşısında temkinli hareket etmeniz, olayların üstüne giderek daha da içinden çıkılmaz hale getirmeniz sakıncalı olabilir. Özellikle ailesiyle birlikte yaşayan genç kardeşlerimizin sorumluluklarının bilinci içinde hareket etmeleri gayet faydalıdır. Evli olanlar ise, eşleriyle aralarında meydana gelebilecek sorunlar karşısında, ne vurdum duymaz tavırlar içinde olmalı ne de olayları büyütebilecek herhangi bir duruma meydan vermemelidirler. Mesleki konularda da sakinliğinizi korumalı, inatlaşmalardan uzak durmalısınız.

Yeni yuva kurmaya karar vermiş çiftlerin bu aralar herşeyi daha dikkatli bir şekilde gözden geçirmeleri, ev satın alma ve kiralama konusunda beklemede kalmaları yararlıdır. Kira artışı veya ev satışı gibi meselelerinizde taraflar olarak uzlaşı içinde hareket etmeye özen göstermeli, esnek düşünmeye veya diğer alternatifleri değerlendirmeye çalışmalısınız. Yukarıdaki konularda ani, beklenmedik durumlar oluşması halinde, soğukkanlılığınızı muhafaza etmeli, mümkünse karşılıklı olarak konuşarak iyi niyetle çözmeye çalışmalısınız. Ayrıca işinizdeki sorunları evinize, evinizdeki problemleri de işinize aksettirmemeye çalışmalısınız.


16 Kasım tarihine kadar etkili olacak aşk evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Akrep burcu seyri
16 Ekim 2009-6 Haziran 2010 ilişki evinizde devam edecek Mars gezegeninin Aslan burcu seyri
22 Kasım tarihine kadar devam edecek Güneş gezegeninin Akrep burcundaki etkileri altında Kasım ayına başlamaktasınız. Mars gezegeni hakkında geçtiğimiz ay genel olarak sizleri bilgilendirmiştim. Bu yansıma hala geçerliliğini korumakta ve Astrolojik anlamı itibariyle beraberliklerde Mars baskısına yol açmakta. Genel olarak Hint astrolojisinde kullanılan bu tanımlamayı ben doğum ve transit harita analizlerinde muhakkak kullanıyorum. Kısaca anlamı şudur. Eğer doğum haritasında Mars gezegeni ilişki evinizde konumlanmışsa(7. ev) bu eşinizin sizin üzerinizdeki baskınlığının bir ifadesidir. Bu durum siz Kovalar için Mars gezegeninin Aslan burcunda ilerlediği zamanlar için de kullanılır. Mars etkisi altında dünyaya geldiyseniz genelde hakim partnerler, kendilerini aşırı beğenen kişiler veya üzerinizde hak iddia edecek kişilerle ilişki kurmaya yatkınsınız demektir. Transitler tabi ki geçici bir süre için etkili olduğundan dikkatli olmanız gereken zamanları gösterir.

Özellikle 19 Kasım tarihinde Mars gezegeninin Akrep burcundaki Venüsle yapacağı sert enerji, ilişkiniz konusunda hassasiyet ve tutkuların, sevgi, aşk, ihtiras ve seks olgularının ön plana çıkacağını göstermekte. Geçinmeniz, beraber yaşamanız kimi zaman imkansız hale geldiği gibi, kopmanız birbirinizden uzaklaşmanız da mümkün değildir. Arzular ve istekler, her türlü karmaşanın tam ortasında yer alır. Kavgaların çözümlenme yeri yatak odasıdır. Bu durum, bir ipin üzerinde iki cambaz tanımlamasına benzetilebilir. Her iki taraf da kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeye meyillidir. Durup dururken nerde nasıl olduğu anlaşılmayan tartışmalar yaşanır. Herkes ayrıldığınızı düşünürken bir bakmışsınız sarmaş dolaşsınız. Yani itme-çekme tarzı duygusal çıkışlara sebep olabilir. Bu dönemde ihtiras, rotayı çizen bir kalem gibidir. Her iki taraf da birbiri üzerinde hakimiyet kurmaya kalkışır. İnandıkları her konuda kendilerini haklı görebilirler. Sanki bile bile böylesi zor bir aşkı tercih etmiş gibidirler. Kimi zaman partnerlerden biri saklanır, duygularını göstermemeye çalışır. Hatta bu yüzden ilişkinin geldiği son noktanın adı bile konamayabilir. Bazen insan aşık olduğu kişiyi şimdi tanımakta zorluk çekiyor gibidir. Öyle durumlar yaşanır ki kişi, partnerinden nefret ettiğini bile düşünebilir, bunu dile getirebilir. Zorlu bir gün ve zorlu bir transit etkisi olduğunu söyleyebilirim. Yapılması gereken en azından bu dönemi sakin geçirmeye çalışmak, olayları büyütmemek, ancak gerçeklerin de farkında olmaktır. Bugün düzeltilmeyen sorun iki yıl sonra Mars yine aynı noktayı uyardığında gerçekleşecek demektir.

Güneş ve Merkür gezegenlerinin Akrep burcu seyirlerinin de ifadesi hemen hemen buna benzerdir. Tabi Güneş kimlik duygumuz bilinçli yanlarımız, Merkür iletişim şeklimiz olduğundan bu iki yanyana gelince, her iki taraf, taviz vermekten kaçınacak ve sürekli olarak kendi egosunu ön plana alarak hareket edecek ve kimliğinin diğeri tarafından kabul edilmesini bekleyecektir. Mars gezegeninin zorlu etkisini buna ilave ettiğimizde kişisel çatışmalar Merkür Akrep burcunun acı sözleri, Güneşin iddiacılığı sayesinde büyüyecektir. Tabi ki bunlar enerjilerin en sert yanlarıdır. Aslında bu yansımaları güce dönüştürmek elimizdedir. Karşıt burçtaki Mars, madem partnerimizin egemenliğini gösteriyor. O zaman oyunu kurallara göre oynayıp bu dönemi iyi bir stratejiyle karşılamak en doğrusudur. Bu stratejinin adı suyuna gitmek ancak gerektiği yerde kelimeleri iyi seçerek, karşınızdaki kişiyi saygıya davet etmektir. Hatta böyle gittiği takdirde beraberliğinizin su almaya başlayan gemi misali dibe çökeceğinden söz etmek etkili olabilir.

Bu enerji altında başlayan bir ilişki doğal olarak tutkulu ve gayet yoğundur. Mars etkisi yine ön plandadır. Ancak ilişki yeni başladığı için partnerinizin kendinden emin halleri, duruşu, tavırları, hakimiyeti hoşunuza gidebilir. Ara sıra çıkışları olsa dahi, dediğim gibi her şey çok taze olduğundan o kadar göze batmaz. Hani derler ya herşey zamanla belli olur diye. İşte Mars etkisi de zamanla belli olacak sert bir durumdur. Ancak şu var ki, Güneş, Merkür ve Venüs gezegenlerinin geçtiğimiz aya göre en tepe noktanız olan MC de oluşu doğal olarak sizin de hakimiyet kurmaya dönük olduğunuzun göstergesidir. Burcunuzda ilerleyen Jüpiter ve Neptünle görünüm oluşturacak bu üç gezegen kelimeler ile oynayacak kadar zeki, tartışmaktan çekinmeyen biri olduğunuzun göstergesidir. Yani ilişkide cin gibisinizdir desek yeridir. Eğer ilişkinizde kararlı iseniz karşı taraf hakkında bilgi toplamaktan hoşlanabilirsiniz. Çünkü amacınız onu iyi tanımaktır. Ancak bundan iki paragraf önceki durumların yaşanmaması için bu dönemde başlayan ilişkilere tutkular çerçevesinde değil, bilakis gerçekçi bir gözle bakılması şarttır. Böylece ileride görülebilecek sorunlar başından önlenmiş olur.

İş ve Kariyer

Kariyer evinizde seyrini sürdürecek Venüs, Güneş ve Merkür gezegenlerinin Akrep burcu seyri ve Kasım ayının son derece önemli sert enerji etkinliği olan Satürn-Pluto arasındaki gerilimli dik açı aya damgasını vurmakta. İş hayatınızla ilgili konularda oldukça derin düşüneceğiniz ve başarılı olmayı tutkuyla arzulayacağınız bu ay, seçtiğiniz meslek ve düzenle veya otorite konumunda bulunan kişilerle yaşanan güç savaşlarının göstergesi olabilir. Toplum içindeki rolünüz sizin için son derece önemlidir. Üzerinizdeki baskılara karşı tahammülsüzlük son sınırdadır. Amacınız ne olursa olsun kendi çizdiğiniz yolda yürümek ve bir an önce dönüşümde bulunmaktır. Yalnız şu var ki, bu enerjiler altında yeni bir olgunun tam olarak yerine oturması için her şeyden önce zamana ihtiyaç vardır. Kafanızın içindeki ideal ne olursa olsun geleceğiniz adına düşünmek ve her şeyi gözden geçirmek lazımdır. Bu durumda ne aile ne patron konumundaki kişiler ne de başkalarıyla karşı karşıya gelmenin ve çatışmanın anlamı yoktur. Başarı dürtünüz sizi kamçılayan en önemli silahınızdır. Herkes beni güçlü görmeli diyen iç sesiniz rehberinizdir. Ancak bunlar öylesine dikkatli ve kontrollü şekilde kullanılmalıdır ki, düzgün kararlar verilebilsin.

Kimileri için bu dönem, zorlu geçebilir. İş hayatınızla ilgili mevzularda sağlam bir dönüşüme ihtiyaç vardır. Bunun için aksaklık yaratan her şeyin ele alınarak pürüzlerden arındırılması gerekmektedir. Bu bir iş ortaklığının yeniden düzenlenmesi anlamına geldiği gibi, düzgün ve verimli bir şekilde çalışılması adına bazı noktaların ıslah edilmesi şeklinde de gerçekleşebilir. Aynı şekilde çalıştığınız şirketteki pozisyonunuzun yeniden ele alınarak düzenlemesi gerekebilir. Çünkü bu konumda daha fazla verimli olmanız mümkün değildir. Bazılarınız için ilk kez iş hayatıyla karşılaşmak anlamında olabilir. Ancak bulduğu iş veya görev alacağı alanda tatmin olmak zordur. Böyle bir teklifi kabul etmesi halinde gelecekte rahatsız olacağı kesindir. Özellikle ortaklık ilişkileri bu dönemin en zorlu bölümüdür. Herkes kendi adına inat ettiği için çözüm bulmak neredeyse imkansızdır. Bir yandan elde olmayan koşulların yarattığı psikolojik sıkıntılar diğer yandan kendi içinizde dengeyi bulma çabalarınız derken iki dağ arasında kalmış gibisinizdir. Ben Kova burçları için, gerek özel hayat ve gerekse iş anlamında Kasım ayının zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Ya önünüzdeki gerçeğe göre yol almanız gerekiyor veyahut işlemeyen her şeyi kesip atarak yeniden oluşturmanız. Çünkü hem o olsun hem bu olsun demek çözüm değil. İleriyi çok ileriyi görerek düşünmek gerekiyor. Hayata bakış açınızı değiştirmeniz ve dış dünyaya açılarak kendi sağlam yapınızı yeniden inşa etmeniz gerekiyor. Bunun için ya güçlü ortaklar bulmalısınız veyahut kendinizi hakikatler ışığında ele alarak değişime hazırlamanız lazım. Çünkü gökyüzünde Mars, Güneş, Venüs, Merkür gibi sabit ve insanı aynı yerde aynı seçenekte kalmaya zorlayan enerjiler bir yandan diğer yandan Satürn ve Plutonun işaret ettiği gücün kontrollü kullanılması mecburiyeti kolay değildir.

Pluto Oğlak burcu sürecinin işaret ettiği budur. Gücünü tüketen ve seni gerçekten hırpalayan ne varsa ister ilişki, evlilik ister inanç sistemi ve saplantı bunların hepsinden kurtul ve korkularına yenilmeden kendi gerçeğini bul. Zaten Kova burcunun özü de budur. Birey olmak ve kendini ifade etmek. Ancak inanılmaz şekilde inatçıdır. Kendi hayatını biçimlendirmek konusunda direneceğine, geleneksel olanı izler. Ve kendi dar alanında koşuşturur durur. Sonra bir bakarız isyan etmeye başlamış. Neden isyan ettiği sorulduğunda ise, anlamsız sözler ve davranışlarla isyan ettiği gerçeğini veya kendini savunmaya başlar. Doğal olarak sonuç olumsuzdur. Oysaki Satürn gezegeninin Terazi burcunda enerjisini arkasına destek olarak, yaşamının bundan sonrası için adil kararlar vermek ve gerçekçi düşünmek zorundadır. Çünkü Pluto arınması için kendisine baskıda bulunacaktır. Bu arınma işi gözünüzü korkutmasın. Plutonun işi, zümrüdü Anka kuşunun tüylerinden yeniden dirilmesi haline benzer. Sevgili Kovalar, kendi gerçeğinizi yaratmak için üç yolunuz var. Ya azimle ilerleyecek, yavaş ve emin adımlarla bunu başaracaksınız veya yaşanan olaylar neticesinde bunu yapmak zorunda kalacaksınız. Bu yüzmeyi öğrenmeye benzer. Ya birileri gelir arkanızdan iter, apansız suyun içinde çırpınarak yüzmeyi başarırsınız, ya öğrenmek için zaman harcar sonunda tüm incelikleriyle yüzmeyi öğretir hale gelirsiniz. Tercih sizin dostlarım. Şimdi gelelim uzun aylar boyu devam edecek Mars etkisini tekrar hatırlatmaya.

Mars Gezegeninin Siz Kovalara Olan Etkisi

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek, iş evinizin yöneticisi Mars gezegeni, mesleki konularda, kendinize olan güven duygunuzun son derece önemli olduğunun göstergesidir. Başarıya ulaşmak için gücünüzün sınırlarını bilmeniz, durumunuza göre düzenlemelerde bulunmanız dönemi verimli şekilde değerlendirmenizi sağlayabilir. Mars bu dönemde ortaklık evinizde seyrini sürdüreceğinden, özellikle hareket ve mücadele alanınız yakın ikili ilişkiler ve ortaklıklardır. Sinirli,dışa dönük, kimi zaman fazla özgüven iş ilişkiniz olan insanlarla aranızda çatışmalara neden olabilir. Kimileriniz için bu durum, güçlü bir ortağın üzerinizde denetim uygulaması ve sabit fikirlilikle isteklerini kabul ettirmesi anlamına gelebileceği gibi, sizin başkaları üzerinde baskın olmaya çalışmanız şeklinde de görülebilir. Söz gelimi sanatsal konularda ileri adımlar atmak istemenize rağmen otorite konumunda bulunan kişiler önünüze bazı engeller çıkarabilirler. Bu engel bazen eşiniz bile olabilir. Çalışmamanızı isteyebilir veya huzursuz evliliğiniz, ilişkiniz yüzünden başarılı olmanız mümkün değildir. Bu örnekler çoğaltılabilir. Birebir ilişkilerin son derece önem taşıdığı bu süreçte, kimi insanlar size açık ve net şekilde düşmanlıkta bulunabilirler. Çekememezlik diyebileceğimiz bu durum sizin açınızdan rahatsız edicidir. İş konusunda alışveriş halinde olduğunuz insanlarla iyi geçinmek zorunluluğu sizler gibi kurallardan hoşlanmayan kişiler için keyifsizlik yaratıcı olabilir.

Bu enerji, iş konusundaki yasal sorunları ve mahkeme davalarını işaret edebilir. Antlaşma ve yasal kontratların tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Şu anki yükümlülükleriniz nedeniyle bir başka işe girmeniz güçleşebilir. Halkla ilişkiler meslek alanında aktifliğin, diplomasinin, sosyal ilişkilerin öneminin arttığı böyle bir dönemde ortaklığınızda eşit hak ve adil paylaşım önemlidir. Mücadele ve çekişmelerden uzak kalmak gerekir. Fevri ve düşüncesizce hareket edilebilir, ciddi tartışmalar gündeme gelebilir. Karşınıza çıkan insanlar veya birebir ilişkiniz olan kişiler sanki el birliği yapmış gibi sizin değerlerinize karşı çıkar veya muhalefette bulunabilirler. Bu süreçte herhangi bir ortaklık için en başından herşeyi düzene koymak ve ona göre bir kontrat yapmak en doğrusudur. Bu enerji süresince baskılara boyun emek yerine hevesli, özgüvenli hareket etmek en doğrusudur.


Satürn Gezegeninin Siz Kovalara Olan Etkisi
Sevgili Kovalar, ikinci yöneticiniz(Klasik Astrolojiye göre) Satürn gezegeninin 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda gerçekleşecek uzun seyri, başta yüksek eğitim konularında etkili bir dönem olup, gerek ülkenizde veya gerekse yurtdışında akademik eğitim almanız, uzmanlaşmanız açısından son derece olumludur. Dünya görüşünüzde değişimler yaratacak bu seyir, kendiniz dışındaki insanlarla ortaklaşa hareket edebilmeniz anlamına gelir. Bu dönemde eşit haklar çerçevesinde ilişkiler kurabilmenin, uyum ve güzellikleri paylaşabilmenin yolu, öncelikle kendi kimliğinize sahip çıkmak olduğu kadar, diğer kişilerin de isteklerini ciddiye almakla mümkündür. Yani artık ben değil biz olmak olgusu ön plandadır. Satürn gezegeninin bu destekleyici enerjisi altında bütün bunlar gayet kolaylıkla başarılabilir. Eşitlik olgusu bu sürecin en etkili sırrıdır. Bunu başarabildiğiniz oranda gelişip büyüyebilirsiniz. Özgürlük kavramının temsilcileri olarak, bu enerji altında yabancılarla ilişkileriniz artabilir. Başka bir ülkede kendinizi her alanda ifade etmeye, göstermeye çalışabilirsiniz.
Yabancı uyruklu veya yabancı ülkede yaşayan biriyle evlilik yapabilirsiniz. Akılcı ve kararlı şekilde planlarınızı yaptığınız zaman başarılı olmanız mümkündür. Sorumluluk konusu bu dönemde bir başka faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Yani sadece kendiniz adına değil, birlikte olduğunuz kişi veya kişiler adına da düşünmek, hareket etmek durumundasınız. Bu süreçte otorite konumunda bulunan kişilerden, eşinizden, ailenizden destek görmeniz kolaydır. Bu destek hem finansal açıdan hem de ilerisi adına bir temel atabilmenizi sağlayan önemli bir kuvvettir. Yurtdışında yaşayanlar bu süreçte evlilik veya başka yollarla orada oturma müsadesi alabilir, hayatlarını sürdürebilirler. Ahlaki, dini, yaşamsal bakış açınızda değişimler meydana gelebilir. Farklı görüşte olan kişilerle ortak işler yapabilir, mesleki ve özel hayatınızda yeni sorumluluklarla karşılaşabilirsiniz. Başkalarıyla olan iyi ilişkileriniz sayesinde mesleki alanda uzmanlaşabilirsiniz.
10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu süreçte ise yukarıdaki konularda düzenlemelerde bulunulması, karşınıza çıkan durumların gözden geçirilmesi, eksiklerin tamamlanması ve hazır hale gelinmesi dönemidir. Engellemeler, terslikler oluşabilir. Eğer amacınızın farkında olursanız ve kararlılık gösterebilirseniz bu tarihler arasında yılmadan yol alabilirsiniz. Dengeli davranmaya çalışmalı, uzmanlaşmazlıktan uzak durmalı, başkalarıyla iletişiminizi ve ilişkilerinizi korumaya dikkat etmelisiniz. Yaptığınız planları ve düzenlemeleri geri hareketin bitiminden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz.
Parasal Konular

11-15-26 Kasım tarihlerinde, mesleki kariyer evinizde ilerleyen Merkür gezegeninin, para evinizde yıllardır belirsizlik, iniş-çıkışlar yaratan Uranüs gezegenini olumlu şekilde uyardıklarını görüyoruz. Bunun anlamı kısa süreli para girişlerini gösteriyor. Bunlar sıra dışı işler yoluyla veya bizzat kendinizi ifade etmeniz kanalıyla gelen kazançlar. Bu enerjiler Akrep-Balık üçgeni içinde meydana geleceğinden hassas zamanlarınızı işaret ediyor olabilir. Dikkat edeceğiniz husus gelen miktarları veya giriş çıkışları iyi düzenlemek, ani kararlar vermemek. Çünkü Uranüs geri harekette olduğundan temeli sağlam olmayan bir geliri işaret ediyor olabilir.

30 Kasım tarihindeki sert bir enerjidir. Önceden sözü verilmiş bir ödemenin göstergesi olabilir.

Kasım Ayı Astroloji Takviminiz:

Pozitif Enerjili Günler:1-4-5-13-14-17-18-19-22-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler :2-3-8-9-15-16-29-30
Aşkta En Şanslı Günler: 4-5
Yeniay:22-23-24
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 2(Boğa burcunda meydana gelecek Dolunay)-8-9
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Balık Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

8 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Venüs gezegeninin burcunuzla uyumlu bir görünüm oluşturması öncelikle fiziksel manada etkileyici ve ardından karşı cinsle olan ilişkinizde arzularınızı ateşleyici bir ifade oluşturur. Venüs astrolojik açıdan Akrep burcunda ilerlediği zamanlarda kendi doğasındaki uyumluluk ve yumuşaklık özelliğini yitirir. İlişki kurma biçimi yoğun tutkulu ve sahiplenici hale gelir. Güçlü cinsel dürtüler ve fırtınalı aşklar yaşatır. Bu dönemin siz Balıklar açısından önemini olasılıklar çerçevesi içinde incelediğimizde ilk akla gelen, bulunduğunuz şehir veya yaşadığınız ülke dışındaki insanlarla olan bağlantınızdır. İnternet sayesinde veya yolculuk kanalıyla tanışabileceğiniz yeni bir kişi, tutkulu bir aşkın baş rolünde yer alabilir. İkinci anlamı, bir aşk macerası olabilir. Tanışacağınız yeni bir insanla aşkın uçsuz bucaksız zirvelerinde dolaşabilir, belki de ilk kez aşık olmanın tatlı heyecanını yaşayabilirsiniz. Yalnız bu ilişki oldukça tutkulu ve sizi fazlasıyla etkisi altına alıcıdır. Bir başka olasılık devam eden ilişkinizdir. Bu noktada tabi ki yaşadığınız beraberliğin niteliğine göre önem kazanır. Çeşitlemeleri bu şekilde özetledikten sonra şimdi hep beraber bu olasılıkları ve Venüsün bu dönemde diğer gezegenlerle oluşturduğu görünümleri inceleyerek bu enerjinin sizlerin için anlamını çözmeye çalışalım.

İlişkisi sağlam temelli olanlar için dönem, 19 Kasım tarihinde gerçekleşecek Venüs Mars görünümü sayesinde birbirinize olan tutkunuzun yoğunlaştığını hissedebilirsiniz. Böyle bir duygu yoğunluğu içinde doğal olarak paylaşımlar daha ateşli ve cinsellik ön plandadır. Sadece bu yanıyla kalmaz. Genel olarak iş ve sağlık problemlerinizde birbirinizle yakından ilgilenebilir, dışarıdaki dünyanın karmaşasını birlikte karşılayabilirsiniz. Mars gezegeninin geçtiğimiz ay başlayan Aslan burcu seyri özellikle çalışma hayatınızla ilgili konularda belirsizlik yaratıcı olduğundan eğer bu alanda sorunlarınız varsa uyumlu bir çift olarak birbirinize destek çıkabilirsiniz. Hatta bu dönemde bazı çiftler eşlerinin başka bir şehre veya ülkeye gitme durumunda yapılacakları konuşabilir, yaşamları için önemli bir karar verebilirler.

İlişkisinde sorun olanlar çiftler açısından dönem çok daha farklı anlamlar içerebilir. Genel olarak Venüs Akrep burcu süreçlerinde tutkuların yoğunlaştığından söz etmiştim. Bu yoğunlaşma eğer kişisel anlamda birbirleri üzerinde hakimiyet kurmak anlamında gerçekleşirse durum zorlayıcı olabilir. İlk önce iletişimsel konularda dikkatli olmak gerekir. 2 Kasım tarihinde gerçekleşecek Dolunay Kasım ayının ilk önemli etkisi olduğu için maddi ve manevi değer yargılarınız arasındaki farklılıkların yüzeye çıkması anlamındadır. Bu tarihte problemleri çözmeye kalkışmak hakikaten zordur. Benim tavsiyem sakin bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmanız, birbirinizin düşüncelerine saygı göstermenizdir. 19 Kasım tarihinde Akrep burcunda ilerleyen Venüs ile Mars arasında meydana gelecek zorlu görünüm arzularınızın tatmini konusunda her iki tarafın da inatçı tavırlar sergileyebileceği yönündedir. Bu enerji iki şekilde açığa çıkabilir. Birincisi isteklerinizi bastırma ve kargaşadan uzak durmaya çalışma. İkincisi tam tersine arzularınızı ön plana alarak doyum isteğiyle partneriniz üzerinde baskı kurma. Her iki yöntem de pek çözüm getirmeyebilir. Birincisini uyguladığınızda biriken öfke sağlığınızı tehdit eder hale gelir. Çalışma verimliliğiniz düşer stres altında kalabilirsiniz. İkinci yöntem ise gelgitli paylaşımlara neden olabilir. Eğer aranızdaki sevgi birliğinde sorun yok, sadece zor bir dönem geçiriyorsanız ikinci yöntem cinsel manada partnerinize yönelmeniz demektir. Onu arzularsınız, sizinle olmasını istersiniz. Erkeklik veya dişilik yönlerinizi partneriniz üzerinde baskın kılmaya çalışırsınız. Hatta başarılı da olabilirsiniz. Tartışmaların sonucunda yaşanan erotizm oldukça zevklidir. Ancak bittiği anda yine problemler devreye girer. 24 Kasım tarihinde gerçekleşecek bir başka enerji, ilişkinin sorunlarından kaçma ve başka bir şekilde kendinizi oyalama anlamına gelebilir. Aşkta sadakatsizlik ön plandadır. Yani beraberliğinizin aksayan yönlerini tamir edecek yerde, kısa süreli bir kaçamak yaşayarak hayatı kendinizce güzel kılmaya çalışabilirsiniz. Bu durum ise kendinizi zorlamaktan başka bir işe yaramaz. Eğer onu seviyorsanız, çok fazla uzaklaşmanız mümkün olmayacaktır. Bazı kişiler bu enerji altında illaki bir kaçamak yaşayacaklar diyemeyiz. Sürekli yemek yeme, tv seyretme, internette oyalanma, sorunları yok sayma, geriye çekilerek partnerinizin dikkatini çekme gibi eylemlerde de bulunabilirsiniz. Sizi aradığında sanki onu unutmuş umursamamış gibi davranabilirsiniz. Peki bu çözüm müdür? Tabi ki hayır. 26 Kasım tarihinde gerçekleşecek Venüs-Uranüs olumlu görünümü size ayrı bir cazibe ve çekicilik kazandıran enerjidir. Bu etki altında duygusallık yerine her şeyden uzak kalmak özgür olmak arzunuz yoğunlaşır. Yani sorunlar varsa da, siz Balık duyarlılığınız arkaya çekerek kişisel istekleriniz konusunda bağımsız davranabilirsiniz. Bu arada birbirinize yönelseniz de siz gayet rahatsınızdır. Ancak bu birşeylerin yoluna girdiğini göstermez. Uranüs geri harekette olduğu için gösterdiğiniz tavırlar geçici bir süreliğinedir. Gördüğünüz gibi, dönem oldukça ilginç. Peki yapılması gereken nedir. Aslında bunun cevabını gayet iyi biliyorsunuz. Gerçekçi olmak. Yani minik problemler nedeniyle zor bir dönem geçiriliyorsa, zaman kaybetmeden karşılıklı konuşmak ve çözüme ulaşmak. Eğer sorun gerçekten büyükse o zaman bu sorunu halletmek mümkün mü onu çözmeye çalışmak.

İlişkisi olmayanlar açısından döneme baktığımızda, yorumunuzun başında da belirttiğim başka şehir, ülkede oturan bir kişiyi veya eğitim, iş çevrenizdeki bir insanla olan yakınlaşmanın işareti olarak dikkat çekicidir. Bu konuda 19 Kasım tarihi etkileyicidir. Fiziksel çekiciliğiniz ön plandadır. Arzularınız yoğundur. Kadın veya erkek kimliğinizi karşı cins üzerinde ifade etmeniz kolaydır. Aşkın doruklarında gezinme arzunuz yükselir. Yeni ve bambaşka bir maceranın ateşi sizi sarabilir. Cinselliğin zirvelerinde dolaşmak isteği size apayrı bir hava katabilir. Gerçekten de bu tarih özellikle kısa süren yolculukların işareti olduğu gibi, karşı cinsle farklı şekilde tanışmanın da simgesidir. Bu tanışmaların çoğunluğunda erotizm ön plandadır. Hakimiyet, boyun eğme daha sonra tekrar kimliğinizi kabul ettirme şeklinde durumlar sıkça görülür. 22 Kasım sonrası ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin Yay burcu seyri, iş ve toplumsal yaşamınızla ilgili koşuşturmayı gösterirken 24 Kasım tarihinde Venüs-Jüpiter gezegenleri arasında oluşacak görünüm gizli kaçamakların göstergesi olarak dikkat çekicidir. Tanıştığınız kişinin bir başka kişiyle evli veya bağlantılı oluşu veyahut başka bir şehirde oluşu, arzularınızın daha da yoğunlaşması anlamına gelebilir. Bu aldatmaca sizin açınızdan iç gıcıklayıcıdır. Yani onu isteme ama tam olarak sahip olamama acı verse de, onunla yaşanan tutkunun sihri yüksek olduğundan vazgeçmeniz mümkün olmayabilir. Hatta aşık olduğunuzu bile düşünebilirsiniz. Kısacık bir an bile onu görmek onunla olmak size apayrı bir heyecan katabilir. Hayatın güzelliklerini onunla paylaşmak kişiliğiniz üzerinde harika bir etki bırakabilir. Ben bu dönemde yaşanan beraberliğin epeyce etkili olacağını söylemek isterim. Ancak ne kadar gerçekçi ve kalıcı olduğunun zamana bırakılması kanaatindeyim.

İş ve Kariyer

2 Kasım tarihinde, Boğa burcunda meydana gelecek Dolunay iletişim evinizde meydana geleceğinden, yakın çevrenizle olan ilişkinizde son derece dikkatli olmalı, sizi gerginleştirebilecek kişi ve ortamlardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Kardeşleriniz, komşularınız, yeni çevrenizle alakalı olabilecek sorunlar karşısında, olgun ve mantıklı bir şekilde çözüm bulmaya çalışmanız faydalıdır. Bazı gelişmeler umduğunuz gibi gitmediğinde, bunu tüm hayatınıza uyarlamamalı, sorunu belirli bir çerçeve içine alarak halletmeye çalışmalısınız. İletişim, haberleşme ve yakın diyaloglarda olabilecek yanlış anlaşılmalarda, olayı bir bütün halinde değerlendirerek geniş bir açıdan görmeye çalışmalısınız. Yolculuklar konusunda güvenli firmaları tercih etmeli, ani kararlar vermemelisiniz. Eğitim hayatınızla ilgili konularda, eğitmenlerinizle diyalogunuza dikkat etmeli, disiplinli bir şekilde çalışmalısınız. Dolunay zamanları genelde, derinlerde yatan problemleri ön plana getiricidir. Bunlar zamanında çözülmediği için doğal olarak yüzeye çıkabilirler. Bu ise belli bir gerilim anlamına gelebilir. Siz kendi adınıza hareket etmek isterken, başkaları buna karşı çıkabilir. Böyle durumlarda olgun yaklaşımlarda bulunmak gayet faydalıdır. Şimdi gelelim Kasım ayının umutlandırıcı enerjilerine.

9 Kasım tarihinde gerçekleşecek Venüs-Pluto olumlu enerjisi, özellikle sosyal ilişkiler, gruplarla temas, güçlü insanlarla iş birliği, liderlik özelliklerinizin ön plana gelişi açısından gayet önemlidir. Oğlak burcunda ilerleyen Pluto zaten önümüzdeki uzun yıllar boyu ilginç ve sıra dışı yollarla kendinizi ifade etmeniz ve gücünüzü yavaş yavaş kazanmanız açısından sizi destekleyicidir. Ancak bazı kısa seyirli gezegenleri Plutoyu sert bir şekilde uyardığından belki zorlanırsınız. Ancak Kasım ayı bu manada gayet yararlıdır. Yeter ki, biraz kendinizi düşünün ve sosyal hayatla olan bağlarınızı sıkı tutun. Bu bakış açısı size yeni insanlar tanışma fırsatı verebilir. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Benim tavsiyem sabırlı olmanızdır. Plutonun bir derece ilerlemesi için aylar geçmesi gerekir. O nedenle bu gücün sihrinden yararlanmak için sabırlı olmak şarttır.

15 ve 26 Kasım tarihinde gerçekleşecek Güneş Uranüs ve Venüs Uranüs olumlu titreşimi, eğitim hayatında olan kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm Balıkların yazım, edebiyat, mistik çalışmalar, yeni dostluklar, yeni ve farklı alanlar, kısaca bilgilenmenizi sağlayan aktiviteler açısından gayet olumludur. Tek sakınca Uranüsün geri harekette oluşudur. Bu da gösteriyor ki, bu devrede yapacağınız girişimlerin olgunlaşması için bekleyeceksiniz. Olsun siz atak davranın, kendinizi gösterin, yeteneklerinizi ifade edin yeter ki. Dostlarım zorlu bir Kasım ayındayız. Onun için bulduğumuz güzel olanakları değerlendirmeliyiz. Zaten yeteri kadar hırpalandınız. İstiyorum ki, bu minicik gezegen seyirleriyle kendinizi biraz toparlayın. Beni anladığınızı biliyorum. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gerekenlere

15 Kasım son derece önemli. Satürn-Pluto gezegenleri arasında meydana gelecek zorlu görünümden söz etmek istiyorum. Bu oluşum, hem ilişki hem ileriye yönelik hedefleriniz hem de maddi konularda gayet etkileyicidir. Astrolojik olarak bu iki gezegen arasındaki kare görünüm, öncü burçlar olan Terazi ve Oğlak arasında gerçekleşeceğinden eğer sakin kalabilirseniz dönemi son derece hoş ve kendinize hakim olarak ayarlamalarda bulanacağınız bir süreç demektir. Bu kare görünümle 2010 yılında tekrar karşılaşacağız. Onun için anlamı bilelim ki, ileride sıkıntı çekmeyelim. Öncelikle bu görünüm maddi konularda ileriye yönelik olarak imajınızı güçlü tutmanız gerektiğinin işaretidir. Enerjinin zorlayıcı olmasının nedeni şudur. Siz bu etki altında, maddi ve manevi paylaşımlarda, dışarıdan elde edilen gelirler, kazanç, cinsellik mevzularında etrafınızdaki kişi ve kişilerin düşüncelerini dikkate almaya eğilimlisinizdir. Bu eğilim doğal olarak birilerinden maddi talepte bulunma(banka veya elden borç, nafaka, aile desteği) veya direkt olarak girişimlerde bulunarak durumunuzu bir an evvel düzeltme mücadelenizin göstergesidir. Bu aşamada bir yandan insanlarla iyi geçinmeye çalışır, diğer yandan kendinizi güçsüz durumda göstermemek için çaba sarfedersiniz. Ne kadar zor değil mi? Lakin hayatın kolay olduğunu kim söyleyebilir ki. Hani her zorlukta bir kolaylık vardır derler ya. Bu zorlu enerjinin de size getireceği en önemli fayda, dostunuzu düşmanınızı anlamaktır. Çünkü bilirsiniz Balıklar bu konuda bir türlü çıkarlarını gözetmeyi bilmezler. En azından bu açıdan sizin için yararlı olacağını düşünüyorum. Bu zorlu görünümün diğer bir yansıması, hangi alanda mücadele vermeniz gerektiğini bilememenizdir. Yani şu işi mi yapsam, şu yöntemle mi ilerlesem, şu grupla mı temasa geçsem veya eski bir dostumdan yardım mı istesem, hali vakti yerinde biriyle evlenip rahata mı ersem, eski işime geri mi dönsem gibi bir çok seçenekle başbaşa kalırsınız. İşte bunların arasından bir tercih yapmak bu zorlu enerjinin en fazla yoran kısmıdır.

Benim bu enerjiyle ilgili tavsiyem, yaratıcı gücünüz hangi konuda ise, yetenekleriniz hangi doğrultuda ise bunları kafanızın içinde derleyip toparlamanız ve canla başla çalışarak bunları değerlendirmek için yapılacakları planlamanızdır. Çok sabırlı olmalısınız. Bunları yaparken belki size pek uymuyor ama, çıkarlarınız için lütfen politik davranmayı unutmayınız. Çünkü maddi alanda çok dikkatli olmak gerekiyor. Yani nabza göre şerbet vermeyi ihmal etmeyiniz. Şunu da hatırlatayım 20 Aralık tarihinde çalışma evinizde geri harekete başlayacak Mars gezegeni iş konularında zorlanacağınızı göstermekte. O zaman biz şimdiden önlem alalım. Yenilik anlamındaki işleri bu tarihe kadar düzenleyelim veya her şey olumlu gözüküyorsa yürürlüğe koyalım. Bu tarih gelene kadar bir şey yapamadıysak ani kararlar almayalım. En azından Jüpiterin burcunuza gireceği Ocak ayına kadar akışa göre ilerleyelim. Ve her şeyden önemlisi lütfen ve lütfen inancımızı kaybetmeyelim. Bu gayet önemli. Böyle akıllıca gidersek, Plutonun geri planda yavaş işleyen ancak güçlü enerjisinden yararlanabilirsiniz. Pluto amaçlarınızda netlik, azim çalışma, organize etme kuvveti vereceği gibi, konusunda deneyimli ve güçlü insanlardan yardım görmenizi de sağlayıcıdır.

Parasal Durumunuz
19 Kasım tarihinde, başkaları destekli gelir evinizin yöneticisi Venüs ile kendi kazancınızla ilgili yaşam evininin yöneticisi Mars gezegeni arasında oluşacak etkileyici görünüm, maddi konularda girişimci ve cesur davranacağınızı, istekleriniz söz konusu olduğunda savaşmaktan geri durmayacağınızı göstermektedir. Özellikle yeni gelir kaynakları yaratmak için diğer insanlarla bağlantıya geçebilir, fikirlerinizle, felsefik bakış açınızla dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Yani dış dünyaya açılmaya hevesli, mesleki konularda uzmanlaşmak adına azimli olabilirsiniz. Dünyadaki varlığınızın ve içinde bulunduğunuz durumun gayet iyi farkında olacağınız, arzularınızı elde etmek için çabalayacağınız bu süreçte çıkarlarınızı gözardı etmeyin. Ben bu enerjinin olumlu kullanılması taraftarı olduğum için, zorlayıcı faktörlerinden söz edip sizi tedirgin etmek istemem. Ancak şu var ki, beklentileriniz konusunda fazla abartılı düşünmemenizi tavsiye edebilirim. Dışa açılın, kendinizi ortaya koymaya çalışın. Fakat durduğunuz noktayı da iyi biliniz. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi geçinmeyi sürdürün. Mesleki uzmanlığınız, tayin, atama, görev değişikliği gibi mevzularda maddi çıkarlarınızı ön plana alarak politik davranın. Yenilikçi düşünün. Görevin adı ne olursa olsun alanınızda farklılık yaratmak için elinizden geleni yapın. Bu farklılığın size kazanç olarak geri döneceğini unutmayın.
Satürn Gezegeninin Siz Balıklara Olan Etkileri:
Sevgili Balıklar, Satürn gezegeninin 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda gerçekleşecek seyri duygusal ilişkilerinizin yapılandırılması ve ortak ilişkide bulunduğunuz kişi veya kişilerle alakalı her türlü meselenin dikkatle gözden geçirilerek bir düzene oturtulması açısından son derece önemlidir. Finansal, cinsel ve duygusal konularda partnerinizle ortaklaşa hareket etmeniz gereken bu dönemde, benim isteklerim yerine bizim arzularımız demenin vaktidir. Bireysel istekleriniz konusunda bencil olmanız, davranmanız sonucunda zorluklar yaşanabileceğini biliniz. Öncelikle kendinizi, beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Bu dönemde ne kadar sakin, kararlı olursanız o denli mutlu olmanız mümkündür. Ortaklaşa iş veya özel ilişkilerde, yatırım ve girişimlerinizde, parasal tüm konularda yepyeni olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz husus, gizli saklı hareket etmemek, şüphe ve endişeli davranmamak, kendinize güvenmektir. İş hayatınızla ilgili mevzularda yaratıcı gücünüzün açığa çıkabileceği bu dönemde hedefinizi iyi saptarsanız neler yapabileceğinizi de gayet iyi bilirsiniz.
Sorumluluklarınızın artacağı, maddi yükümlülüklerinizin yoğunlaşacağı özellikle Aralık 2009-Mart 2010 tarihleri arasında iş anlamında zorlanacağınız bu sürecin tüm başarısı, uzun vadeli planlar yapmaya ve birikimlerinizi doğru şekilde kullanmaya bağlıdır. Artık hayaller yerine gerçekleri merkez almalısınız. Bankalarla alakalı borçlarınız, kredi girişimleriniz kısaca başkaları vasıtasıyla elde edilecek her türlü parasal konularda dikkatli olunuz. Kimileriniz maddi açıdan eşiyle nafaka konularında çıkmazlar yaşayabilir. Böyle durumlarda uzlaşmacı hareket etmek son derece önemlidir. Yani çıkarlarınızı düşünerek hareket ediniz. Vergi, miras, hukuk konuları, ortak iş ve eş kazançları mevzularında zorluklar yaşanabilir. Bu mevzularda önleminizi almalı, ılımlı şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Destek gördüğünüz insanların kayıp ve kazançlarında yanlarında olmak durumunda kalabilirsiniz.
10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu süreçte yukarıdaki mevzularda gecikme, terslik ve engellemelerle karşılaşabilirsiniz. Ani ve peşpeşe oluşan olaylar nedeniyle zor durumda kalmamak için, işbirliğine açık olmalı ve hayatınızı garanti altına alabilecek şekilde hareket etmelisiniz. Ani karar değişikliklerinde bulunmamalı, çıkarlarınızı iyi korumalısınız.

Pozitif Enerjili Günler:2-3-6-7-15-16-20-21-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler: 4-5-10-11-12-17-18-19
Aşkta En Şanslı Günler: 6-7
Yeniay : Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay:2(Boğa burcunda Dolunay)-10-11-12
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

İlginizi çekeceğini umuyorum: Kadınlar ve Burçları: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=207110

İremSu
Mynet Astroloji Danışmanı
astrologunuz@mynet.com

Gönül Notum: Mynet Astroloji Danışmanı Sevgili İrem Su Hanımefendiyle yapmış olduğum özel görüşme sonucunda, kendisinden aldığım yüksek izinle, bundan böyle; ''Melekler yüreğinizden öpsün'' sayfasının bir astroloğu var..

Astroloji ve burçlar hakkında öğrenmek istediklerinizi Astrolog Sevgili İrem Su'ya iletebilir ve aynı zamanda yine bu sayfadan aylık burç yorumlarınızı takip edebilirsiniz.. Astrolojiyle ilgili bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştığı için, kendisine bir kez daha teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..