Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

04 Kasım '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Kasım Ayında Ev BitkisineBakım

Kasım Ayında Ev BitkisineBakım

Merhabalar; Ev bitkileriniz ne durumda? ,gelişimleri nasıl?,en son hangi bakımları yaptınız? Sorularına cevabınız olumsuz ise aşağıdaki yazı tam size göre. Gelin hep birlikte kasım ayında ev bitkilerine hangi bakımlar yapmanız gerektiğini öğrenelim.

Öncelikle tüm bitkilerinizi gözden geçirin. Şu anki bitki durumlarını not alın. Notlara tüm bitkilerinizin adlarını yazın. Yaprak mı dökülmüş, çiçekleri mi azalmış, topraklarımı yıpranmış…… gibi küçük notları bitkilerinizin adlarına ekleyin.

Bitkinizin saksısı küçük ise; ev dekorunuza uygun ve mevcut saksıdan bir numara büyük saksıya değişim yapın. Saksı değişim sırasında bitki köklerine zarar vermeyin.

Bazı bitkilerinizde yaprak dökülmeleri görülecektir. Bu durum kısa süreli anlarda normaldir. Ortam sıcaklığı her zamankinden biraz daha fazla olacaktır. Çünkü kalorifer, ısıtıcılar ve soba sıcaklığı;ortamın mevcut sıcaklığını arttıracaktır. Hali ile bitkiler bu sıcaklıktan ilk başlarda olumsuz etkilenecektir. Alışma evresinden sonra düzelecektir.

Bitkilerinizin yapraklarının kenarlarında, ortalarında veya tümünde sararma, kızarma, kahverengileşme var ise bitkileriniz vitamin eksikliğinin sinyallerini veriyordur. Bu sinyali azaltmak için ev bitkilerinize uygun sıvı vitaminlerden verin. İster yapraklarına ister toprağına uygulayabilirsiniz.

Kasım ayında ev bitkilerinize bir veya iki kez ev yapımı sıvı gübrelerden verin. Yumurta, patates haşlama suyu, karışık sebze suyu gibi kendiniz hazırlayacağınız karışımlardan toprağına uygulayın.

Bu ayda sulamayı dikkatli yapın. Toprağın iyice kurumasını bekleyin. Doygun, düzenli sulama yapın.

Çiçekli bitkilerinizin çiçeklerinde azalma görülebilir. Kısa vadeli normal bir durum olup bitkinizi dinlenmeye alın.

Ev bitkilerinizi; ısıtıcılarınızın, kaloriferin, sobanın yanına koymayın veya yaklaştırmayın. Bitkinizi bu durumda olumsuz etkilenecektir.

Yapraklı bitkilerinizi haftada bir kez yapraklarına su püskürtün. Su püskürtme sayesinde bitki ortam nemini dengeleyecektir.

KOLAY GELSİN.

HAYDİ YAZIN BİR SONRAKİ YAZI NE OLSUN?

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI (TARIM TEKNOLOJİSİ ÖĞRENCİSİ)

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..