Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Kasım aylarının efendisi: Fenerbahçe

Kasım aylarının efendisi: Fenerbahçe
 

Maç Öncesi

Fenerbahçe ile Galatasaray, kasım ayında şimdiye değin 25 kez karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin 12-5 üstünlüğü var. Sadece 8 karşılaşma berabere bitti. Kasım ayındaki son maç 27 Kasım 2005’te Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynandı; maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı. Kasım aylarının en farklı sonucu, 06 Kasım 2002’de Kadıköy’de oynanan maçta alındı. Fenerbahçe, Galatasaray’ı 6-0 yendi.

Sayısal verilere göre “kasım aylarının efendisi” Fenerbahçe yeni bir sınavda. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu yine ışıl ışıl...Tribünlerde görsel bir şölen vardı. Londra’da “diren” ve berabere kalan Fenerbahçe ile Lizbon’dan “güle oynaya” İstanbul’a dönen Galatasaray karşı karşıya...

Maç Sırası...

Maça hızlı başlayan Galatasaray, daha ilk dakikada Lincoln’ün ayağından golü buldu. Bu beklenmedik gol, maçın gollü geçeceğinin habercisiydi. Nitekim Fenerbahçe’nin art arta kazandığı kornerlerin ikincisinde, gol, Selçuk’tan geldi.. Lincoln’ün çift vuruşu, tek vuruş olunca, 9. dakikadaki gol, geçersiz sayıldı. Fenerbahçe’nin oyunu dengelediği bir sırada, Emre, topu kendi ağlarına gönderdi. E, her zaman Edu, kendi kalesine gol atacak değil ya!...

Galatasaraylılar maç süresinde itiraz etme alışkanlıklarını sürdürdüler. İlk yarıda Baros, ikinci yarıda Nonda “elle gol atma”yı denediler; ama hakemler dikkatliydi.

Skibbe, ikinci yarıya Baros ile Ümit Karan’ın yerine Kewell ile Nonda’yı alarak başladı. Ama İkinci yarıda Galatasaray’da ne “savunma”, ne de “direniş” vardı. Sadece “kuşatma” vardı; Fenerbahçe’nin “kuşatma”sı... Bu nedenle Fenerbahçe, “kuşattığı” Galatasaray’ı oynatmadı. İkinci yarıda roller değişmişti; oynayan, sahanın her yerinde pres yapan Fenerbahçe’ydi. Sakatlıktan yeni çıkmalarına karşın Devid ile Emre’nin etkili olması, oyunu iyice Fenerbahçe’nin lehine çevirdi. Lizbon’dan “güle oynaya” İstanbul’a dönen Galatasaray, Londra’da “direnen” Fenerbahçe’nin karşısında direnemedi. Fenerbahçe ikinci yarıda Lugano ve Deivid’in golleri sonucu belirledi: 4-1.

Maç Sonrası...

Fenerbahçe mutlu... “12. Adam” bir başka mutlu...

Fenerbahçe kulübesinde, Rodin’in “Düşünen Adam”ı gibi görünse de aslında bir Don Kişot, 70’lik dede Aragones vardı. Ona Cervantes’in ikinci Don Kişot’u demek daha doğru olur!

İsmet İnönü’nün, “İstatistikler yalan söyler.” diye bir sözü var. Ama dün “kasım ayı”nın sayısal verileri “yalan söyleme”di; Fenerbahçe bir kez daha kazandı.

“Kasım aylarının efendisi” Fenerbahçe’ydi.

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..