Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '21

 
Kategori
Müzik
 

Kasım Biterken

Yaz aylarında ‘Yerle Yeksan’ şarkısıyla dinleyiciyi dansa davet eden Merve Özbey şimdi efkarlı bir çalışma ile kışa giriş yapıyor. Sözü ve müziği Zeki Güner'e, düzenlemesi ise Celil Yavuz'a ait olan 'Kendine Dünya' şarkısı Merve Özbey’in arabesk soslu vokaline cuk oturmuş. Efkarlanmaya, derin bir ah çektirecek keyifli ama tebessümde bıraktıracak bir iş.
 
'Kendine Dünya' bugüne kadar Merve Özbey'in söylediği en sağlam slow olmasa da şarkıcının en önemli hit'lerinden birine dönüşeceğini ve bu kışa damga vuracağını tahmin etmek hiç de zor değil. 'Tamamen Arabesk' isimli yeni sahne konsepti ve her ay  yayınlayacağı şarkılar ile bu kış sevenlerini duygudan duyguya sürükleyecek şimdiden kendinizi hazırlayın.
 
 
Küllerinden doğuyor
 
'Davet' ve 'Invitation' albümlerinden sonra hızını kesmeyen Gülçin Ergül, yılın sonlarına doğru yeni şarkısıyla bizlerle. Sözü ve müziği Genco Ecer'e, düzenlemesi Bülent Aris ve Paix'e ait 'Birbirimize İyi Gelmiyoruz' ile Gülçin küllerinden doğacağının sinyallerini veriyor. 2000'li yıllarda R&B soslu şarkılarla karşımızda olan şarkıcı, kariyerinde yeni bir sayfa açarak prodüksiyon kimliğini de el attı.
Kendi müzik şirketi Roka Müzik Yapım etiketiyle yayınlayarak artık kendi istediği tarzda şarkılarla aramızda olacak. 'Birbirimize İyi Gelmiyoruz' Gülçin Ergül diskografisinde; 'Evet bu Gülçin Ergül şarkısı' diyebileceğimiz bir işe imzasını atmış. Bu arada şarkının yeni versiyonları da önümüzdeki günlerde yayınlanacak.
 
 
Üretmeye devam
 
Pandemi döneminde dört şarkı yayınlayan Gökçe dur durak bilmiyor. En yenisi 'Hoşgeldin Canım'la kabına sığmayan enerjisiyle yine bizimle. Sözü ve müziği kendisine ait parçanın düzenlemesinde ise Poyraz Kılıç ve babası Ünsal Dinçer’le çalışmış. 'Hoşgeldin Canım'la Gökçe yaz kış demeden ürettiğini paylaşan nadir müzisyenlerden biri.
 
 
Bergen Şarkıları
 
Bergen’in en hit olmuş ve günümüze kadar gelmiş şarkılarından oluşan bir proje albümü hazırlığına başlandı. Projede sadece kadın sanatçıların seslendirilmesi ilginç bir detay. Şimdiden ünlü isimlere teklif gitmeye başlamış bile. Pop Bizde'den Kaan Ölker'e göre; Aleyna Tilki, Simge Sağın, Ebru Gündeş, Yıldız Tilbe, Ceylan Ertem gibi isimler öne çıkmış. Tribute albümünün 2022 yılında yayınlanacak. Ayrıca sinema dünyasında da Bergen için bir film hazırlığında ve eş zamanlı olarak yayınlanması planlanıyor. 
 
 
Neler dinledim?
 
- Merve Özbey - Kendine Dünya
- Gülçin Ergül - Birbirimize İyi Gelmiyoruz
- Bengü - Gezegen (Akustik)
- Dicle Olcay - Oyun Bitti (Akustik)
- Feride Hilal Akın - Kim (Akustik)
- Mert Çodur - Zar Zor
- Gökçe - Hoşgeldin Canım
- Deniz Aygül - Ayrılığın Kitabı
- Emrah Karaduman & Emirhan Çakmak - İllallah
- Nükhet Duru-Uzunlar
- UZI - Paparazzi
- Adamlar - Dal
- Alara Serena & Burry Soprano - Beni Üzer
- İlyas Yalçıntaş - Darmadağın
- Emrah Karakuyu - Bi Dünya
- Yiğit Kaya - Kaybettim
- Adele - Oh My God
- Adele - To Be Loved
- Adele - Love Is A Game
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..