Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '17

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kasım'ın ikinci günü, sabah 9:30; hiç esinti yok, deniz sakin, hava sıcak!

Soğuk -da olsa- suya girme azminde "abla" iskelede, dizlerine kadar suda, hayatı film şeridi gibi gözleri önünden akmakta… Denizdeki kadın, güneş gözlüğü ardından yavaş yavaş, alıştırarak girmek lâzım, diye seslenir, şok etkisi yapmasın. Bir basamak, sonra bir basamak daha inen ve şok etkisi menzili dışında kaldığından emin olup suya gömülen "abla", kesilen soluğunu dengelemeye çalışarak kadına doğru yüzer.

Kimsenin olmadığı, neredeyse özel denizde, iki kadın tanışırlar, biraz öteye, az beriye, su üzerinde yüzme denemeyecek ufak hareketlerle yol alarak, söyleşirler: "Abla"nın kışın da, burada, yazlığında oturduğunu öğrenince, ben de özeniyorum kışın kalmaya, bakalım, deneyeceğim der denizdeki kadın, Almanya'da çalıştım 35 yıldan fazla, emekli olup geldik, '96'da eşimi kaybettim, sonra bir beraberliğim oldu 9,5 yıl süren, evlenmedik, babamdan aldığım maaş kesilmesin diyerek ama, bıraktı gitti işte... Kısmet, yalnızlık da zor, bir yandan da o kadar emek, adam bırakıp gidebiliyor... En iyisi insanın kendi kendisine yetmesi...

"Abla"nın aklında, -korsan eylemlerle olupbittiye getirip birilerini tanıştırmaları yetmezmiş gibi- kendisine ha bire yeni, eşini kaybetmiş çocuklarını evlendirmiş bilmemkim bey, bitişik koyda ablasıyla oturan -hem yaşı da sana daha uygun- iktisatçı...adamlardan söz eden komşuları. Denizdeki kadınla yeni tanışmış olmasalar "abla", komşuların önerdiği aday listesini size aktarayım diyecek... Bunun yerine sessiz kalıp, kendisinden sadece bir kaç yaş büyük olduğu halde siz daha çocuk sayılırsınız diyen denizdeki kadının, içine çökeldiği belli ihanet acısını dökmesini dinleyen "abla", üşüyerek iskeleye yönelen kadının bir de bu yaştan sonra, ay yemeğini hazır edeyim, temiz gömleği bulunsun... diye kaygı çekmeye hiç hevesim yok, üstelik kıymet de bilinmiyor... sözlerine gönülden katılır.

Kadını uğurlayan "abla", yüzmek üzere açılırken, için için merak eder; denizde tanıştığı kadın, kadın genetiğine işlemiş "evlilik iyi ve gereklidir" davranış kalıbına direnip, henüz ulaştığı "kendine yetme bilinci/bilgisi"ni hayata geçirebilecek midir?

 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..