Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Kasımpaşa kilidini kaptan Alex açtı

Kasımpaşa kilidini kaptan Alex açtı
 

http://www6.mackolik.com/


Fenerbahçe’nin yıldızları ikinci yarıda coştu. Müthiş bir direnç gösteren Tütüneker’in öğrencileri karşısında zorlanan sarı kanaryalar ikinci yarıda kaptan Alex’in oyuna ağırlığını koyması ile 3 puanı almayı başardı. Alex'in ikinci yarıda gösterdiği müthiş performans maçın takımı adına sonuçlanmasını sağladı. Liderliğe oturan sarı lacivertliler rakiplerinin puan kaybetmesini bakleyecek.

Paşa’nın direnci geç kırıldı

Fenerbahçe zor olması beklenen maçta Kasımpaşa karşısında ilk yarıda neredeyse pozisyon bulamadan tamamladığı karşılaşmayı ikinci yarıda gelen gollerle 3-0 tamamlamayı başardı. Aksayan Selçuk’un yerine Semih’i sahaya süren Artur Ziko 3 puanı zor da olsa almayı bildi.

Uğur Tütüneker’in takımın başına geçmesiyle gözle görünür bir çıkış yakalayan Kasımpaşa, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye kök söktürdü. Ali Sami Yen stadında Galatasaray’ı yendikten sonra ligde kalmak adına umutlanan Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısına son derece kpnsantre olmuş şekilde çıktı. Maçın ilk yarısında neredeyse ev sahibi Fenerbahçe’ye pozisyon vermediler. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıya Sırp Yıldız Mateja Kezman’ın performansı damga vurdu. Som derece istekli görünen Kezman güzel oyununu ikinci yarıda da sürdürdü ancak gol bulamadı. Tütüneker ilk yarıyı kilitlemeyi başarmıştı ancak ikinci yarıda yıldızlar sahne aldı ve Fenerbahçe 3 puanı zorda olsa hanesine yazdırdı.

Yılsızlar ikinci yarıda sahne aldı

Kasımpaşa’nın direncini bir türlü kıramayan Fenerbahçe ikinci yarının hemen başında aksayan Selçuk’un yerine yedek golcü Semih’i sahaya sürerek başladı. Alex’in orta sahanın ortasına geçmesi ile birlikte kazanılan toplar direk rakip kaleye ve dikine oynanmaya başladı. Çok geçmeden Alex’in olumlu futbolu sonuç verdi ve Fenerbahçe’yi rahatlatan gol 67’de geldi. Kasımpaşa oyun disiplinini bozmadı ancak sarı lacivertliler daha rahat ve kendilerine güvenerek oynamaya başladı. Golün verdiği rahatlıkla daha rahat pas yapmaya başladılar ve takımın tartışmasız yıldızı kaptan Alex’in kaleci Tolga’dan dönen sert şutunu tamamlayan Selçuk takımın 2-0’a taşıdı.

Son bölümlerde Kasımpaşa’nın etkili olduğu bir iki pozisyon sonrası gelişen kontra sonrası Devid de Souza Fenerbahçe adına 3’üncü golü kaydetti ve maçın skorunu belirledi. Fenerbahçe iyi oynamamasına rağmen Kasımpaşa engelini aştı. Uğur Tütüneker’i kutlamak gerekir, böyle yüksek mücadele veren bir takım yarattığı için.

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa maçında en büyük kaybı ise Devid De Souza’nın sarı kart görerek Beşiktaş terbisinde oynayamayacak olması.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..