Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '10

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Kaşına kaşına diş çıkartıyoruz...

Kaşına kaşına diş çıkartıyoruz...
 

internetten alıntıdır


İnsanın dişleri olması gayet normal bir durum ve bunları bebekken çıkarması da olağan bir durum ama bu kadar mı zor ve yorucu çıkar bu dişler? Her bebeğin ilk kabusu o minicik karnındaki gaz kabarcıkları, ikincisi de herhalde dişleridir. Bebek için kabus olan şey dolayısıyla anneler için de birer kabus olup çıkıveriyor. Gaz nedeniyle uykusuz geçen geceler yerini diş kaşıntısı nedeniyle salya ile ıslanan kıyafetlere, kemirilen köşe bucağa bırakıyor. Her kucağa alındığında yaşasın kocaman bir diş kaşıyıcısı gibi sizi görüp saldıya geçiveriyorlar. Bir de diş çıkartma belirtileri bizde olduğu gibi 2-3 aylıkken başladıysa vay halinize... 

Her ne kadar öneriler, hali hazrda satılan kauçuk diş kaşışıyıcıları, soğutulmuş kaşık vb. şeyler olsa da genelde bunlar hiçbir işe yaramaz. Sonra siz düşünüp durursunuz ''Acaba benimkinde bir sorun mu var?'' Zaten tutma olayı pek gelişmediğinden bir kere meraktan ele alınan kaşıyıcılar bir daha alınmamak üzere bir köşeye itiliveriyor. Eee siz de anlayıveriyorsunuz ki ''Bu da olmadı''. 

Kendileri daha çok baş parmağını, olmadı rastgele üç parmağını tercih ederler. Eğer o anlarda sevme gafletinde bulunursanız ''Öyle bedavadan sevme olmaz'' der gibi sizin parmağınızı yakalayıp kaşıma işine devam eder. Ha.. bir de eskisi, salya- tükürük olduğundan değiştirilmiş, hazır, yeni yıkanmış tertemiz tişört en lezzetlisinden olsa gerek rahatlasın diye sırtını sıvazlaya sıvazlaya volta attığınız koridorda sakin duruşunun altında meğer bu lezzet mi yatıyormuş diye merak etmemek elde değil. Ama uyudu diye yatağına bıraktığınızda hafif bir üşüme ile ıslaklık hissi omuzda hissediliveriyor. 

Peki bu durum geçer mi? 

Ebetteeeee... 

Ne zaman? 

Kimse bilmez...... 

Çünkü her çocukta diş çıkarma ayları farklılık gösteriyor. Kimisinin 6 aylıkken ilk dişleri pıtlarken, kimisinde 12. ayda bile bir tık yok. Kimisi hafif geçirirken kimi bebekte ateş ve ishal gibi belirtiler de gözlenebiliyor. 

Hangisi daha iyi bilmiyorum. Erken çıkması mı, geç çıkması mı, hafif atlatması mı?. Bildiğim tek şey eninde sonunda herkesin başına geleceği. 

Benim de bu dilekten nasiplenmek diileğiyle Allah'tan her anne babaya kolaylıklar diliyorum. 

 
Toplam blog
: 31
: 4056
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

1979 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Kimya Öğretmeniği Tezsi..