Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Kastamonulular kestaneye doyurdu!

Kastamonulular kestaneye doyurdu!
 

Kastamonulular, kestane ziyafeti sundu!

Görentaşlılar, kestaneye doyurdu! Görentaş Derneği, “ Geleneksel 15. Kestane Cibe Günü” etkinliğini gerçekleştirdi

Görentaş (Gerdiç) Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, “ Geleneksel 15. Kestane Cibe Günü” etkinliğini gerçekleştirdi. Derneğin, Çukurçayır’da bulunan kendi dernek binasında gerçekleşen ve misafirlere bolca kestane ikramında bulunulan etkinliğine katılım oldukça yüksekti.

Görentaş Muhtarı, Beykoz’a geldi

Dernek Başkanı ve aynı zamanda Beykoz Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Engin Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; Kaymakam Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Kastamonu Bozkurt ilçesi Görentaş Köyü Muhtarı Mehmet Turan, Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, KAS- DER Başkanı Süleyman Çalık, Sinoplular Dernek Başkanı Adnan Çeliker, Sivaslılar Dernek Başkanı Mustafa Demir, BEYMEZ Dernek Başkanı Adem Öztürk ve bazı üyeleri, AK Partili Meclis üyeleri ve misafirler katıldılar.

Görentaş Muhtarı Kastamonu’ya davet etti!

“ 15. Geleneksel Kestane Cebi Günü” açılış konuşmasını ise Beykoz’a gelerek, etkinliğe katılan Görentaş Köyü Muhtarı Mehmet Turan yaptı. Sözlerinin başında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in Görentaş Köyü’ne ziyarette bulunmuş olduğu hatırlatmasında bulunan Muhtar Turan, Çelikbilek’e köylerindeki camiinin çevre düzenlemesine verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sundu.

Engin Yıldız: Bizim kestanelerimiz şeker gibidir!

Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin kurucusu ve onursal Başkanı Mustafa Demiröz’ün yaptığı kısa konuşma ile misafirlerini selamlamasının ardından ise Dernek Başkanı Engin Yıldız söz aldı.  

Engin Yıldız, 1995 yılında kurulmuş olan derneklerinin “ Hep üstüne bir şeyler katmak suretiyle bugünlere geldiğini” belirterek; “ Bizler yönetim olarak büyüklerimizden aldığımız çıtayı hep yukarı taşımaya gayret ettik” dedi.

Yıldız; köylerinde temellerini attıkları camilerinin açılışını bu yaz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in de katılımı ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Derneğimiz, büyük işler yapmaya adaydır” açıklamasında bulundu.

Yücel Çelikbilek: Kestane işin bahanesi!

Engin Yıldız’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise konuşmasına;“ Kastamonu uzaktan hoş görünür ama içine girince daha hoş olduğunu görürsünüz” şeklinde başladı.

Çelikbilek, konuşması sırasında kestaneleri toplamış olan Görentaş köylülerine de teşekkür ederek, Dernek mensuplarına; “ Kestane işin bahanesi! Önemli olan bu zeminlerde birlikte olmak” sözleri ile seslendi.

Görentaş Derneği’nin “ Müstesna” bir dernek olduğunu kaydeden Belediye Başkanı, etkinlikte katkısı bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

 Süleyman Erdoğan: Hemşerilerinize sahip çıkın!          

Belediye Başkanı’nın ardından söz alan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, konuşmasında sivil toplum kuruluşları aracılığı ile bir araya gelmenin önemine değindi. Erdoğan; “ Bu hemşeri dayanışması çok önemli. Ama hemşerilerimizin içinde derdi olup da derman bulamayan var mı? Çocuklarını imkânsızlıklar nedeniyle okutamayanlar var mı? Bunlara bakmak lazım; işin püf noktası burada” dedi.

Hemşeri derneklerinin hemşerilerine iyice odaklanmaları gerektiğine işaret eden Beykoz Kaymakamı, şunları söyledi: “ Çaresizlik içinde kıvranan bir kadınımız, annemiz olmayacak. ‘ Ben bu yavrumu nasıl okuturum?’ diye düşünen olmayacak. Önce hemşeriler bir imece yapacaklar; onlar çözemezler ise sorunu bize intikal ettirecekler ve ( bu şekilde) kimseyi çaresiz bırakmayacağız.”

Süleyman Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının, devlet kurumlarının gözü-  kulağı olmaları gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında; “ Her hemşeri grubu kendi hemşerisine sahip çıksa, ortada bir şey kalmaz” yorumunda bulundu.

Yöresel ekmek ve kestane satışı da yapıldı

“ 15. Kestane Cibe Günün”de, Görentaş Camii yararına olmak üzere Kastamonu yöresine has ekmek ve kestane satışı da yapıldı.

 

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..