Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kat Mülkiyeti kanunundaki değişiklik

Kat Mülkiyeti kanunundaki değişiklik
 

KMK.da sorunlara çözüm üretilmelidir,çözümsüzlük değil.


Kat mülkiyeti kanununda yapılan son değişiklikler ile Apartmanlarda oturanlar ile oturmayanlar arasındaki sorunu çözmek amacı ile KMK.na ek olarak çıkartılan kanunda apartmanda ikamet etmeyenlerden yakıt giderleri alınmaması yönünde karara alınmıştır.

Etik olmayan bu ek maddede apartmanlarda oturanların sorunlarının çözmediği gibi sorunların artmasınada sebep olmuştur, şöyleki kanun çıkmadan önce apartmanda ikamet etmeyen kat maliki ortak yakıt ve avans paylarını ödemekle yükümlü iken yakıt giderlerine katılmayıp haklarında yasal işlem yapılan milyonlarca kat maliki bulunmaktadır.

Bu bağlamda devleti yöneten iktidar KMK.da eklediği madde ile adaletçi çözüm sağlayan bir yaklaşım yerine bunun tam tersi kat malikleri arasında bölücü, uzlaşılamaz bir yol izlenmesine sebep olmuştur .Örneğin bir apartmanda 12 daire olduğunu düşünelim bunun 6 dairesindeki kat malikleri oturmasın her kat malikinin 2 şer ton yakıt alması gerektiği zaman 12 ton yakıtın ikamet eden kat malkleri alması gerekmektedir.

KMK.na göre apartman dairesi satın alan kişi apartmandaki yönetimle sözleşme imzalamadığı sürece apartmandaki tüm ortak giderlerin arsa payı oranında ödenmesinden sorumludur, çünkü apartman kış sezonunda ısınma ihtiyacını katı ya da sıvı yakıt ile karşılamaktadır bununda ödenmesi gereken bir fatura bedeli vardır, apartman dairesi satın alan kişi apartmandaki ortak giderlerin karşılanmasınıda kabul etmiş sayılır.

Gelin görünki AKP iktidarı çıkarttığı bazı yasalarla çözümden öte çözümsüzlük üretmeden öte gidememiştir, söz konusu yasaya eklenen maddenin doğru yada yanlış bir karar olduğunu 15 yaşındaki bir çocuk dahi çok iyi anlayabilir. Meclis koltuklarında uyuklayarak sabaha karşı çıkartılan yasalar hiç bir işe yaramadığı gibi bu yasalara karşılık ançak kişilerin orman kanunlarının kullanılmasını sağlayacaktır.

A : Adaletçi
K : Kalkınma
P : partisi

Söz konusu KMK.da çıkartılan ek madda ile Adaletçi bir sorun çözmek değil kişiler arasında bölücülük yapmaktır.
kalkınmaya çalışan işçi köylü memur vatandaşın sırtına daha fazla yük yükleyerek kalkınmasını engellemektir.
Borcunu ödemeyen kat maliklerinin yönetime borçlarını ödemelerini sağlamak yerine borcunu kasıtlı olarak ödemeyen yüzsüzlere yağcılık yapmaktır.

Dürüst, adaletçi olmak böyle midir, bir de alnımız açık kimseye verecek hesabımız yok derler ya bu durum sorumsuzluk aynı zamanda utanç vericidir.

Devlet KMK ile ilgili yasayı tekrar gözden geçirmeli, sorumsuzca çıkartılan bu madde iptal edilmelidir. İptal edilmez ise de kat maliklerinin zamanı mahkemelerde geçecektir. Çünkü yasaya eklenen bu madde adil olmadığı gibi eşitlik ilkesine de ters dülmektedir. İktidara duyurulur.


 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..