Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Katar'a saldırının "asıl nedeni" nedir?

Katar'a saldırının "asıl nedeni" nedir?
 

görsel internetten alınmıştır


Körfez'de kopan kıyamet dünyayı sarsmaya devam ediyor... Körfez'in en zengin ve aynı zamanda en sosyal; medeni dünya ile en iyi entegre olmuş ülkesi Katar'a bu topyekün saldırının asıl nedeni nedir?

Aslında Amerika'dan izinli Katar'ı kuşatma harekatının özünde yatan psikoloji şu sözünü ettiğim nedenlerden dolayı öteki totaliter yönetimlerin kıskançlığı ve korkularıdır.

Katar, krallıkların, şeyhliklerin, hanedanların bulunduğu bir coğrafyada, demokratik değilse bile demokrasiye en yakın bir şekilde yönetilen bir ülkedir...Medyası, finansı ve uluslarası şirketleri-örneğin hava yolları- ile dünyadan kopmayan bir ülkedir.

Müslüman devletler içerisinde, mezhep fanatizmi gütmeyen ama Sünni inancından da taviz vermeyen; aynı zamanda emperyalist oyunlarına alet olmamak adına kendi aklını geliştirmiş bir yönetimdir Katar...

Katar'ı hedef yapan işte bu özellikleridir...Amerika ve öteki emperyalistler için demokrasi, sadece sömürmek için kullandıkları demoklesin kılıcı gibidir... Yoksa, Müslüman ülkelerin demokrasisi onları ilgilendirmez.

Eğer, emperyalizmin derdi demokrasi veya iddia ettikleri Batı değerleri falan olsaydı, önce Suudi Arabistan'la, sonra da "Katar kervanına" katılan öteki totatiler ülkelere bir laf ederlerdi.

Suudi Arabistan'ı bir hanedanlığın hakim olduğu krallık yönetiyor...Mısır'ı, demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yapan genel kurmay başkanı yönetiyor...BAE, Yemen vesaire demokrasinin yanından geçmez!

Peki, Amerika'nın bunlara demorkasiye geçin diye bir tavsiyesi var mı?..Aksine, emirlerini ve komutlarını bu tiranlarla daha iyi yürütüyorlar; demokrasiyi niye istesinler...

Ama eğer bu tiranlar, ola ki, İsrail ve Amerika'nın menfaatlerine karşı dururlarsa işte o zaman Amerika "demokrasi havarisi" kesilir...Artık, Müslümanlar bunları anlamalıdır.

Türkiye, 1950'lerde demokrasiye geçti de ne oldu?..

Birincisi, demokrasinin ilk seçilenleri Amerika destekli darbeciler eliyle ipe çekildi...

İkincisi, o süreç 2000'li yıllara kadar sürdü geldi...Türkiye, bu dönemde yoksulluğun, anarşinin, istikrarsızlığın, Batı'ya el açmanın sarmalında süründü durdu.

Türkiye aydını(!) uyanıncaya kadar, Batı emperyalizmi altlarındaki yatağı da alacak haberleri yok!!

Demokrasi elbette çağımızın en iyi yönetim biçimdir ve İslamın özüne de uygundur...Ancak, bu Batının hatırına olacak bir şey değildir... Seçime dayalı yönetim biçimi, Müslüman toplumların kendi gelenek ve kültürlerine uygun biçimde inşa edilmelidir... Yoksa, yırtık pırtık demokrasiler Batının sürekli elini sokması için daha müsait yönetimler olur.

Tekrar ediyorum: Katar'a saldırı, Batı emperyalizmine ram olmuş totaliterlerin Katar'ın refahını ve dünyaya aydın bakışını kıskandıkları içindir...

Yoksa, Kurt'un kuzuya "suyumu bulandırıyorsun" bahanesi gibi, Arap toplumunun en aydın en entellektüel birikimini taşıyan İhvan (Müslüman kardeşler) falan değlidir...

Müslüman Kardeşler ancak bu tiranların sonunu getircek "demokratik anlayışa" sahip oldukları için Amerika ve Arap yönetimlerince istenmiyor, terörist falan olduğu için değil...Bu tiranların sonunu getirip Arap halkını refaha kavuşturacak olan güç de yine İhvan olacaktır, hiç şüpheniz olmasın.

Türkiye intelijansiyası, Arap-İslam coğrafyasına o kadar uzak yetişti-ril-di ki, o dünyada neyin ne olduğunu Batı'nın ağzına bakarak anlamaya çalışıyor... O zaman da emperyalizmin tuzağına düşmüş oluyor elbette...

Bugün Ortadoğu'da olup bitenleri doğru anlayamazsak, bize gelebilecek benzeri saldırılarda da doğru tarafta olamayız...Bunun için, çok ciddi tahliller yapmalı ve meseleye çok ciddiyetle eğilmeliyiz.

Vesselam!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..