Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Katerina’nın gözyaşları bu sefer de Rusya Türkiye’ye muhtaç olduğu için aktı

Katerina’nın gözyaşları bu sefer de Rusya Türkiye’ye muhtaç olduğu için aktı
 

Bazen kaybeden akıllıdır, kazanan akılsız. Kaybedersiniz de kazandığınızı sanırsınız. Rusya’nın düşen uçakla ilgili tepkisi beklendiği gibi olmayınca Fatih’in torunları Rusya hizaya geldi dediler.

Dediler de gerçek acaba öyle miydi? Bunları konuşmak hatta savaştan bahsetmek abes de bizim ülkemizin bir kesimi hala Tuna boylarında at koşturduğundan güç, hakimiyet, üstünlük, büyüklük gibi şeyler sırf bunlar yüzünden bu topraklarda hala popüler. Korkumuz da zaten bu yüzden “Mahallenin delisi samanlığı yakmasın!”

Rusya alttan aldı, iyi mi yaptı acaba diyerek düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Bu sefer temelli kendilerini bir şey sanacaklar. Türk’ün gücü malum. Kimse bize istemediğimiz bir şeyi yaptıramaz tamam. 1711’de Prut’da neysek yine oyuz, tamam. Velev ki bunlar doğru ama savaştan bahsediyoruz “Diriliş-Ertuğrul” dizisi çevirmiyoruz!

Haklı mıyız? Emin değilim ama Ruslar Ankara kalesine bayrak dikmişler gibi hareket ediyoruz. Bugün yaşadığımız şeyler cesaretimizi test edeceğimiz haller değil. Günümüzde sınır ihlalleri savaş başlatma niyetinin aracı olabilir. Sınırın biraz berisinde uçtu, biraz öbür tarafında uçtu. Az geçti, geri çıktı… Angajman kurallarıymış. Angajman kuralları insanın beyninde olur. Görüyorsun ki angajman kuralları tuzak.

Rus halkının barışsever olmadığını düşünüyorum. Çünkü Rus uçakları Suriye’yi bombalarken Kremlin’de dans ediyorlardı. Yani Putin de akılsız olsa… Allah göstermesin! Adamlar bizden korktukları için değil ülkelerini düşündükleri için alttan aldılar. Türkiye Rusya için önemli bir ülke. Türkiye Rusya’nın Bodrum’u. Yani Ruslar Rusya’da oturuyor, Türkiye’de yaşıyorlar. İhracatı bizden, ithalatı bizden. Değilse o düşen uçağın hayaletini semalarımızda görürdük!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..