Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Katil olanlar

Katil olanlar
 

Masum birer ruh olarak dünyaya geliyoruz. Hiçbir şeyden haberimiz olmadan, henüz algılarımız, duyumlarımız açılmadan. İnsanoğlu denen soyun;dünyanın herhangi bir yerinde, noktasında aile denen bir kurumda, hangi millete, hangi dini inanca sahip olduğumuzu bilmeden gözlerimizi açıyoruz dünyaya. İnsanoğlu denen bu soyun içinde büyüyor, yaşıyor, biçimleniyor ve öğreniyoruz; hayatı, yaşamayı, düşünmeyi, uygulamayı, yemeyi, içmeyi, sevişmeyi, üremeyi, ağlamayı, gülmeyi, kızmayı, öfkelenmeyi.... en kötüsüde öldürmeyi. İnsan topluluğunda yaşayan bizler gibi dünyaya gelmiş, biçimlenmiş insanları sırf bizim gibi olmadıkları, bize, sana, ona, öbürüne benzemedikleri için öldürümeyi de öğreniyor artık bir zamanlar bebek olan gençlerimiz.

Dini inancı yüzünden öldürüyor, hemde işkence yaparak. Daha pahalı ve markalı kıyafetler giyebilmek için 84 yaşındaki ninesini öldürüyor, dedesinin adı verilen torun. Parasını gasp etmek için 78 yaşındaki yaşlı kadının evine zorla girerek öldürüyor, 19 yaşındaki simitçi ve ölmüş bir kadına tecavüz ediyor.

İnsanın ruhu eziliyor okurken, yazarken... Kaçacak köşeler arıyor, maalesef artık kaçış noktamız yok. Çocuklarımıza, gençlerimize ne olduğunu, neden insani duygularını kaybedip bu kadar vahşi ruhlara büründüklerini araştırıp, bir an önce önlem alma zamanı.

Televizyon denilen, saçma sapan magazin programlarıyla yetişkinlerin uyutulduğu dönemin bitme, gerçeğe dönme zamanı artık. İnternet denen, kahve denen, yetiştirme yurdu denen fakat gencecik beyinlerin yıkandığı yerlerden çocuklarımızı koruma zamanı. Gözleri öfkeyle bakan gençlerimize sevgiyi, barışı öğretme zamanı. Bireyler, yetişkinler, öğretmenler, devlet büyükleri, anne-baba olarak bizlerin, hepimizin bir şeyler yapma zamanı.

Para kazanmaktan, bir ev daha almaktan, arabayı değiştirmekten, bakan olmaktan, cumhurbaşkanı seçiminden, popstar birincisinden, kimim kocası kiminle, kim boşanmış, ne olmuş saçmalıklarından, her şeyden önce
geleceğimiz yarınlarımız için bir şeyler yapma zamanı artık, çok geç olmadan......


 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..