Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Katılım iyi, ya kaynaşma?

Katılım iyi, ya kaynaşma?
 

SİYAD gecesinden bir görüntü


2008 yılının son günlerini yaşıyoruz. Günlerden Cumartesi. Saatlerimiz akşamın 20.00 sini gösteriyor. Dışarıda hava çok soğuk. İnceden sulu kar yağıyor. Trafik yoğun olmasına rağmen yollar akıcı. Evimize dönüyoruz.

Arkadaşımızın ısrarlı sözleri neticesinde otomobilimizin direksiyonunu ani bir hareketle Anadolu yakasına çeviriyoruz. Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezine doğru yol almaya başlıyoruz... Aracımızın camı sık sık buharlaşıyor. Dışarıdaki soğuktan mı, yoksa içerideki sıcak sohbetten mi anlayamıyoruz. Önümüzü görmemiz zaman zaman zorlaşıyor.

Arkadaşımız, SİYAD –Sinop İli İlçeleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği'nin davetlisiymiş. Protokolde kendisine ön sıralarda yer ayırmışlar. Gitmezsek ayıp olurdu dedi arkadaşımız. "Biz de Sinopluyuz", ama bırakın yaldızlı davetiyeyi, sözlü davet eden bile olmadı. Hatırlı kişiymişsin vesselam diye takıldık. Gülüştük biraz.
Latife bir tarafa, siyasete soyunmuş Sinoplu hemşerilerimizin tanıtım gecesi varmış Cumartesi günü akşam 20, 00-24, 00 arasında Bostancı'da. Geceyi, SİYAD (Sinop İli İlçeleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği) tertip etmiş. Diğer Sinoplu derneklerimizin desteklerini de almayı ihmal etmemişler. Katılımın çok olması için her ilçeden otobüs kaldırmışlar. Yaklaşık beş bin Sinoplunun katılmasını hedeflemişler.
Bu geceyle, yerel seçimler öncesi, siyasetle iştigal eden ve çeşitli siyasi partilerden aday adayı olmuş hemşerilerimize destek vermeyi ve hemşerilerimiz arasında sosyal ve kültürel birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçlamışlar.

Oraya vardığımızda, gösteri merkezinin etrafındaki cadde ve sokakların otomobil ve otobüslerle dolu olduğunu gördük. Bina girişi ise insan kalabalığından geçilmiyordu. Kapıya doğru ilerlerken arkadaşım yanından geçeni tanıdın mı diye sordu. Yoo dedim. Bizim Utku dedi. Meğer yanımdan geçen Pop-Star yarışmasıyla ünlenen ses sanatçımızmış. Hiç dikkatimi çekmedi.

İçeri girdiğimizde program başlamıştı. 5 bin kişilik gösteri merkezinin protokol yerleri de dahil olmak üzere oturulacak bir yer kalmadığına tanık olduk. Salon ağzına kadar dolmuştu. Gelenlerin bir kısmı geçitlerde ayakta duruyorlardı. Bir kısmı da dışarıda kantinin önüne doluşmuştu... SİYAD Genel Başkanı Sebahattin SUNGUR, açılış konuşmasında, SİYAD olarak hiçbir partinin arkasında olmadıklarını, tüm siyasi partilere eşit mesafede durduklarını, Sinopluların yanında yer almalarının ise kendilerine onur verdiğini söylemiş.

Belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliğine, il genel meclis üyeliğine, muhtarlığa aday/ aday adayı olmuş Sinoplu siyasetçiler gecede fon müziği eşliğinde partilerine göre tek tek tanıtıldı. Sonrada içlerinden bir kişiye oluşturulan gruplar adına selamlama konuşması yapmak üzere söz verildi. Ak Parti'den aday adayı olanların çokluğu, DSP'den aday adayı olanların ise azlığı dikkat çekti.
Boyabat Belediye Başkanlığına Ak Parti'den aday adayı olmuş kişilerin gecede hazır bulunmaları gözlerden kaçmadı.

Son valiler kararnamesiyle Sarıyer Kaymakamlığından Yalova Valiliğine atanan Mehmet Ersoy da selamlama konuşması yapanlar arasında yer aldı.

İstanbul'da yapılan her etkinlikte olduğu gibi bu geceye de geç katılanlar Ak Parti'nin Sinop Milletvekilleri oldu.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Sinoplular, büyükşehirlerde bir ve beraber olma, birlikte hareket etme yolunda iyiden mesafe almaya başladılar. Bu hızın sekteye uğratılmaması gerekiyor.

Tertip edilen etkinliklere katılımlar başkalarının da dikkatini çekiyor ve takdir topluyor. İstanbul'da en çok nüfusa sahip olduklarını iddia eden illerin bazı dernek temsilcileri Sinopluları gıpta etmeye başladı bile.

Yalnız şunu hatırlatmayı bir görev biliyorum: Katılımcılar, birbirleriyle kaynaşmayı da beraberinde götürmeleri gerekiyor. Bunun ilk adımı aralarında selamı yaymalarıdır. Selamlaşmanın olmadığı yerde muhabbet olmuyor maalesef.

Ertuğrul MEHMED
emehmed@gmail.com
ermehmed@mynet.com

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..